USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Karşı devrim

05-10-2021

Bunu benden duyun arkadaşlar, AKP gerçekten büyük bir devrim yapmıştır. İslamcılık kisvesi, seküler-dindar çatışması kamuflajı ile, Türkiye’de Amerikan türü kapitalizmin yerleşmesini sağlamıştır.

Önce düşük katılım payları ile halk, özel hastanelere alıştırıldı, fon destekleriyle bu hastaneler güçlendirildi. Sonrası kaliteli doktorların bu hastanelere transferi ve devlet hastanelerinin iyice vasıfsızlaşması. 

Aynı sistemin eğitimde uygulanması ile devlet okullarının yok edilmesi, kolejlerin ve özel üniversitelerin ihyası. Son noktada imam hatip desteği(!) adına TEOG’un kaldırılması ile gariban Anadolu çocuğunun iyi bir eğitim almasının imkansız hale gelmesi.

Bayburt’un köyünden çıkıp Galatasaray Lisesi’ni kazanarak kendi hayatını değiştiren çocuğun hikayesi artık tarih kitaplarında.. Zengin, çocuğunu zaten koleje gönderecek, fakir ise şanslıysa orta halli bir liseye, değilse imam hatipe gönderecek.

Okulların kendi sınavını yapması, Türkiye koşullarında okula en çok bağışta bulunanların kayıtlarının yapılmasının resmileşmesi. Tüm bunların “kurmaca” algılarla, “imam hatipler için yapılıyor” olması masalı, sözde muhalefetin bu yalanı tüm gücüyle beslemesi!

İyilikler kendinden, kötülükler çevresinden gelen, dünyaya kafa tutan, yalnız bırakılmış, saflıktan kandırılan, mücahid lider” portesi.

Türkistan’dan kaçak gelip, burayı kendi Almanya’sı olarak gören ve 800-1000 TL’ye kaçak çalışan gariban çocuklar. 

Evi-barkı yıkılıp, çaresiz kalan, ümmet, ensar muhacir!..” nidaları altında karın tokluğuna çalıştırılan, kadınları satılan Suriyeliler

Tüm bunlara rağmen sürekli kaynayan kazan, icat edilen düşmanlar, bir türlü bitmeyen OHAL

Uzatmaya gerek yok.

Sözün özü:

İktisadi temeli, mandater sömürüye dönüşmüş bir ülkeyi, sadece faşist bir rejimle yönetebilirsiniz NOKTA

.

Sözlük Emeklisi, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?