USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Jeffrey Epstein davasının sonuçları Khodorkovski’ye kadar uzandı!

Jeffrey Epstein davasının sonuçları Khodorkovski’ye kadar uzandı!
27-02-2024

-Jeffrey Epstein ve Mikhail Khodorkovski’nin 2000 yılında çekilmiş bir fotoğrafları

Jeffrey Epstein davasının sonuçları Khodorkovski’ye kadar uzandı

ABD’deki meşhur pedofili skandalının başkahramanı işadamı Jeffrey Epstein ile ilgili bir dizi belge, bu yılın Ocak ayı başlarında davaya bakan mahkemenin kararıyla yayınlandı.

Söz konusu belgeler, çocuk ve ergenlerin seçkinler için fuhuş yaptığı Epstein'ın kötü şöhretli adasının bilinmeyenlerine ışık tutuyor.

Nadir istisnalar dışında, ilgili dokümanlarda yer alan kişilerin çoğunun isimleri, “wikileaks”ler ve bir takım gazetecilik araştırmaları sayesinde önceden medyada yer almıştı. Ne var ki, George Soros ile bağlantılı ünlü Rus milyarder Mikhail Khodorkoski'nin adı Epstein'ın müşterilerinin listesinde henüz yeni keşfedildi.

-Jeffrey Epstein ve Mikhail Khodorkovski

Khodorkovski, 1990'lı yılların en zengin Ruslarından birisiydi. İşlettiği petrol şirketinde (Lukoil) dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla 2003 yılında tutuklanarak 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Epstein ile ilintili skandalların en büyüğü, Britanya Prensi Andrew ile alakalı olandır!..

Amerika başta olmak üzere dünya kamuoyunun pedofili suç örgütüne dâhil olan tüm kişilerin isimlerinin açıklanmasını talep etmesine rağmen, Epstein'ın müvekkillerinin ve davasıyla ilgili diğer kişilerin listesi, uzun süredir mahkeme kararıyla gizli tutuluyordu.

Ancak 2023'ün sonlarında ve 2024'ün başlarında mahkeme nihayet, Epstein'a ait uçakların uçuş günlükleri ve de mahkeme duruşmaları sırasında çağrılan 170 ismin listesi de dâhil olmak üzere Epstein'ın belgelerinin açıklanmasına karar verdiğinde, dava, kaldığı yerden yeniden hareketlenmiş oldu.

Yakın zamanda kamuoyuna ifşa edilen belgelerden biri, polis raporlarını, yayınlanan mahkeme celplerini ve tanık görüşmelerinin tutanaklarını içeriyor ve Jeffrey Epstein'ın örgütünün kapsamına ışık tutuyor.

Tanıklardan ve aynı zamanda mağdurlardan birisi olan Johanna Sjoberg mahkemeye, Britanya Prensi Andrew (York Dükü) ile sübyancı çetesi arasındaki bağlantıyı kanıtlamaya yardımcı olan kayda değer ifadeler verir.

Sjoberg’in, Virginia Giuffre ve Ghislaine Maxwell davalarındaki ifadesinin yayınlaması sonrasında Rus işadamı Mikhail Khodorkovski'nin de olayla bağlantısı olduğu ortaya çıkar.

Listede Clinton’dan Michael Jackson’a ve Kevin Spacey’e kadar sayısız ünlü isim var!..

-Epstein ve Maxwell davalarına ilişkin Ocak 2024’te yayınlanan mahkeme belgeleri…

Belgelerde öne çıkan pek çok kişi, yalnızca Epstein'ın uçaklarıyla seyahat ettiklerini söyleyerek, skandala dâhil olduklarını reddetmeye çalışır. Ancak Sjoberg'in ifadelerine bakılırsa Khodorkovki, salt uçakları kullanmakla kalmaz, fakat aynı zamanda reşit olmayan genç kızların Epstein'in müşterilerine cinsel hizmet sundukları birçok özel partinin birisinde hazır bulunur ve hatta çok genç bazı kızları bizzat kendisi oraya davet eder.

-Mahkeme dosyaları arasında, Khodorkovski’nin de isminin yer aldığı uçuş listesi…

Epstein uçaklarından birinin uçuş listesinde Khodorkovski'nin de adı yer almaktadır. İlgili belgeye göre, 2002 yılı Haziranında Epstein, Khodorkovski ve “üç genç kızın bulunduğu bir uçak, New York JFK Havaalanı’ndan kalkmak suretiyle Florida'daki Palm Beach Uluslararası Havaalanı’na uçar.

Epstein ile ilintili skandallar zinciri daha birçok nüfuzlu insanı da kapsar.

Bu skandalların en büyüğü, bir dizi genç kadının Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in ikinci oğlu olan Prens Andrew'e yönelik suçlamaları ile patlak verir.

Adı geçen listede kimlerin adları yoktur ki: ABD eski Başkanı Bill Clinton’dan, merhum şarkıcı Michael Jackson’a ve aktör Kevin Spacey’e kadar…

Epstein’ın bağlantıları sebebiyle olay yargıya uzun yıllar sonra yansıyabilir!..

Epstein'ın güçlü adamları ve bağlantılarının müdahalesi nedeniyle, 2000'li yılların başındaki olaylar yargıya ancak 2016 yılında taşınabilir; ancak o zaman da tanıklar artık pek fazla ayrıntıyı hatırlamıyordur ve hatta bazıları bulunamaz ve dolayısıyla da sorgulanamazlar.

Yine de Epstein’ın kurbanlarının temin ettiği bölük-pörçük bilgiler dahi pedofili örgütünün ölçeğini anlamak için yeterlidir.

Epstein, 2006 yılında, mağdurlardan birinin ebeveyninin polise ihbarda bulunması üzerine tutuklanır. Ardından birkaç kadın daha Epstein'ı kendilerini fuhşa sürüklemekle suçlayacaktır.

Ağustos 2019'da Epstein, New York Metropolitan Cezaevi'ndeki hücresinde ölü bulunur. Resmi kayıt ve raporlara göre “intihar sonucu” ölmüştür.

Adı geçen 170 kişi sadece politikacılar ve işadamlarından ibaret değildir!..

Olanları anlatmak isteyen bu denli çok tanık olmasaydı eğer, insan kaçakçılığına dair suç zincirinin ortaya çıkarılması gerçekten de imkânsız olurdu.

Epstein ve suç ortağı Maxwell davasında ifade veren çok sayıda kadından yalnızca birkaçı, isimlerini vermeye cesaret edebilirken, geri kalanları ise adlarının gizli kalmasını isteyecektir.

Kurbanların çoğunluğu, Epstein'ın doğrudan kendisinden değil, dünyanın her yerinden en zengin ve nüfuzlu insanlardan oluşan müşteri kitlesinden korkar.

Sonuç olarak Epstein ve asistanı Maxwell vakasında adı geçen 170 kişinin sadece politikacılar ve işadamlarından ibaret olmadığı ortaya çıkar.

Söz konusu devasa listeye aynı zamanda popüler şarkıcılar, aktörler ve hatta tanınmış avukatlar da pekâlâ dâhildir.

Gizliliği kaldırılmış etkileyici miktardaki veriye rağmen, Epstein'ın müşterileri arasından daha kaç kişinin isminin belirsiz olduğu halen bir sır perdesi olma özelliğini koruyor...

.

Okay Deprem, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?