USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"İsrail’le Filistin kardeş olsun" diyen Adnan Oktar, Siyonistleri eleştiren Yahudiler ve eşcinsel konsolos kapı dışarı!

17-05-2018

"Adnan Oktar’dan barış çağrısı Yahudilerden Siyonistlere eleştiri eşcinsel İsrailli kapı dışarı!"

Araplar ve İsrailoğulları soy bağları açısından akraba, amca çocukları. İbranice ve Arapça aynı dil grubundan. Sami dil ailesi veya Semitik diller, Afro-Asyatik dil ailesinin bir alt grubunu oluşturur. 

Orta Doğu'da yaygın olan antik dillerin çoğunu kapsar. 

Bunların arasında Aramice, Arapça ve İbranice en fazla konuşulan Sami dillerdir. 

Sanırım bu akrabalığı en iyi hatırlayanlardan ve hakkını verenlerden birisi de Suudi Arabistanlı gazeteci,  Al Arabiya ve Eş-Şark El-Avsat yazarı Mişari Zeydi

Filistinlilere orantısız güç kullanan ve onlarca Filistinliyi öldüren İsrail askerlerine toz kondurmayan bu İsrail muhibbine göre asıl suçluların başında Türkiye ve Erdoğan geliyor. 

Diyor ki; “Filistin, özelde Arap dünyasında genelde ise Ortadoğu’da hakkında en çok yalan söylenilen meselelerden birisidir. Hatta işin içine Türk ve İran unsurunu da dâhil edelim.

Filistin’in Batı Şeria-Gazze ya da Fetih-Hamas şeklinde bölünmesiyle birlikte Hitler’i desteklemesi gibi genellikle yanlış politikalar izleyen Hacı Emin el-Hüseyni döneminden Şukayri dönemine, ardından Arafat zamanına ve sonra da günümüze kadar bu mesele hakkında sağlıklı bir irade sergilenmedi.

 Somut bir görüş ortaya çıkmadı ve güç doğru bir şekilde kullanılmadı. Türkiyeli Erdoğan ve İranlı Hamaney, katkı yapmaya devam ediyorlar… Ankara, İsrail Büyükelçisinden “bir süreliğine” ülkesine dönmesini istedi. Bu da Netanyahu’nun eli, Filistinlilerin kanına “bulaştığından” dolayı “bir süreliğine”…

Aslında Netanyahu, en azından Erdoğan’ın benzer söylemlerine göre bunu devamlı olarak yapıyor. Neden İsrail Büyükelçisi, sadece bugün Türkiye’den “bir süreliğine” uzaklaştırılıyor?” (1)

 Ama unuttuğu bir şeyler var!

İSRAİL MUHİBBİ BU MISIRLI GAZETECİ MİŞARİ YANINDA “UTANMAZ ADAM TİPLEMESİ MASUM KALIR!

Türkiye, Gazze sınırında yaşananlar nedeniyle Tel Aviv ve Washington’daki büyükelçilerini istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı. 

Türkiye, Gazze sınırında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 58 kişinin ölmesi ve 2 bin 400’ü aşkın Filistinli’nin yaralanması nedeniyle üç günlük yas ilan etmiş, İslam İşbirliği Örgütü’nü de acil toplanmasını istemişti. 

Nasreddin Hoca, Akşehir’deki mezarından kalkıp gelse Mişari’ye der ki; “-behey nadan aklını başına devşir”. İnanın bu adamın yanında Oğuz Aral’ın ‘utanmaz adam’ tiplemesi daha masum kalır. 

Neden mi? 

Çünkü İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 58 Filistinliyi öldürüp 2 bin 700'ü aşkın Filistinli'yi yaralamasına bir şey demiyor. Katliamı eleştirenlere karşı çıkıyor. 

“YAHUDİ HALKI İÇİN DÜNYADA EN TEHLİKELİ ÜLKE İSRAİL…”

Ama resmi ziyaretler için İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Haham Elahanan Beck ve beraberindeki Neturei Karta Ortodoks Musevi Cemaati üyeleri, inanın Mişari Zeydi’den daha haysiyetli. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Haham Elahanan Beck, "Siyonistlere yardımcı olmak Yahudi halkının çıkarına değil. Eğer Yahudilere yardımcı olmak istiyorsanız o zaman Türkiye Cumhurbaşkanının yaptığını yapın" dedi.

Haham Beck, İngiltere ve ABD yönetimlerine yaptığı çağrıda, "İsrail'e yardım etmenin, Yahudi halkının lehine olmadığını kavramalı ve anlamalılar" diye konuştu. 

Filistinliler adına değil, sadece Yahudiler için konuşulduğunda bugün dünyada Yahudi halkı için en tehlikeli ülkenin, İsrail olduğunu savundu. 

Neturei Karta üyesi Shimon Keyes de Erdoğan’ın 'Yahudi karşıtı bir duruşu olmadığını' ifade ederek, hem tarihsel bakımdan hem de şimdi Türkiye’nin her zaman Yahudileri iyi karşıladığını dile getirdi.

Siyonistlerin, eylemlerini haklı çıkarmak üzere Museviliği çarpıttığını ve bunu da Yahudiler adına yaptıklarını' söyleyen Keyes, “Asıl gerçek onların Museviliği temsil etmediğidir. Onları desteklemek ne Filistinliler ne de Yahudiler için sorunu çözüyor” diye konuştu. (2)

Neturei Karta nedir?

Aramice -Kudüs’ün bekçileri/şehrin muhafızları- anlamında.

Siyonizm karşıtı bir Ortodoks Yahudi cemaati. 

Örgütün kurucusu ise Moşe Hirsch.

Neturei Karta Tarikatı üyeleri askere gitmiyorlar, devletten para almıyorlar, kimlik bile kullanmıyorlar. 

İsrail'in bölgede uyguladığı teröre en sert tepkiyi de yine bu Yahudi tarikatı veriyor. 

İsrail bayraklarını yakıyor ve "kahrolsun İsrail" diye slogan atıyorlar. 

Kudüs'te, halen İsrail'i tanımayan cemaate bağlı 500 Naturei Karta ailesi yaşıyor. (3) 

Neturei Karta, Holokost’u bir kader olarak benimsemiş, ondan ders çıkarılmasını ve dünyada yükselen antisemitizme karşı tavır geliştirilmesi fikrini, Tanrı buyruğu olarak gördüğü Diaspora yaşantısına aykırı bulduğunu duyurmuştu. (4)

Koyu Ortodoks ve Antisiyonist Neturei Karta mezhebinden beş din adamı, Ocak 2008’de İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın İsrail karşıtı tutumuna destek vermek üzere Tahran’ı ziyaret etmişlerdi.

ESKİ CIA BAŞKANI BRENNAN BİLE İŞBİRLİKÇİARAP REJİMLERİNDEN DAHA İNSAFLI…

ABD´de eski Merkezi Haberalma Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan dahi işbirlikçi Arap rejimlerinden daha insaflı.

John Brennan, Gazze´deki ölümlerin, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun Filistinlilerin haklarına ve vatanlarına açıkça saygı göstermemelerinin sonucu olduğunu söylüyor. (5)

KUDÜS VE ERDOĞAN’IN YENİKAPI, DİYARBAKIR MİTİNGLERİ…

15 Mayıs gerçekten Filistinleri için Nekbe yani büyük felaket.

Ortadoğu’daki güç savaşlarının faturasını ne yazık ki Filistinliler ödüyor. 

Filistin Devletini tanıyan Vatikan başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri neden İsrail ordusunun katliamına ses çıkarmıyor? 

Siz sanıyor musunuz ki tüm İsrail vatandaşları bu katliamı benimsiyor?

Türk halkının kutsal ramazan ayında Kudüs’te onlarca Filistinlinin katledilmesine tepkisi malum. 

Bir de buna uhrevi iklimin maneviyatı eklenince insanların iftarda lokmaları boğazlarına dizilecek.

İsrail yönetimi seçim sürecinde AK Parti’nin eline koz verdi. 

ABD ve İsrail’e tepki gösterilerinin tüm Türkiye’de sürmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü İstanbul Yenikapı meydanında, Pazar günü de Diyarbakır’da İsrail’i protesto için dev mitingler düzenleneceğini açıklamasının ardından Twitter’da “Filistin Yalnız Değildir”, “Kudüs’e Sahip Çık”, “Kalbimiz Filistin’de” ve “Kudüs için Ayaktayız, Filistin için Yenikapı'dayız” mesajları yayılıyor. (6)

Başka türlü düşünenler de var. 

“İSRAİL SOYUNDANIM” DİYEN ADNAN OKTAR’IN SÖYLEDİKLERİ…

Geçtiğimiz yıl ABD’nin tansiyonu yükselten Kudüs kararını yorumlayan Adnan Oktar, “Kudüs, üç din için de kutsaldır. İsrail’in burayı tarihi bir şehir olarak muhafaza etmesi gerekiyor” demişti. 

Daha önce yapmış olduğu bir açıklamada "İsrail soyundanım" diyen Adnan Oktar, Gazze'deki katliamı görmezden gelerek “Filistin'in çözümü iki tarafın birbiriyle kardeş ilan edilmesidir. İsrail ve Filistin halkını birbiriyle barışıp dost-kardeş olmaları için teşvik etmek lazım. Kavgayı bir an önce yatıştırmak hayatidir. İki halk da aynı peygamber soyundan. Her ikisi de Hz. İbrahim'in evladı” ifadelerini kullandı. (7)

GERİ ÇAĞRILAN KUDÜS BAŞKONSOLOSU, İSRAİL’İN MİSİLLEMESİ…

İsrail de Türkiye’nin tepkilerine  duyarsız değil.

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, Türkiye'den tarım ürünleri ithalatını dondurduğunu açıkladı.

İsrail, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu’ndan geçici bir süre için ülkeyi terketmesini istedi. 

İsrail bu kararı, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın, İsrail’in Ankara Büyükelçisinden bir süreliğine ülkesine dönmesini istemesinden sonra misilleme amacıyla aldı. (8)

GÖNDERİLEN İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ İLE EŞCİNSEL KONSOLOS…

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Na’eh ve eşcinsel olduğu için İstanbul Yahudi cemaati tarafından istenilmeyen İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi-Sfari, “Persona Non-Grata” ilan edildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Ankara Büyükelçisine, "Bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağını" bildirdi. (9)

İsrail basını, Sfari’nin, daha başkonsolosluk için aday olarak açıklanması ile Türkiye Yahudi cemaatinin tepki gösterdiğini ve partneri ile sinagoga gelmesinin topluluğa bir saygısızlık olacağını ileri sürerek İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan Sfari’yi göndermemelerini istediğini yazmıştı. 

Buna rağmen, Yossi Levi Sfari, başkonsolos olarak atanmış ve partneri Ronny Goldberg ile birlikte İstanbul’a gelmiş, Goldberg de İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından İstanbul başkonsolosluğunda görevlendirilmişti. 

Sfari, İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesine, açık yüreklilikle eşcinsel olduğu için Türkiye’deki Yahudi Cemaati tarafından dışlandığını, cemaat yetkililerinin, geleneksel olarak başkonsoloslara sinagogda Tevrat okuttuklarını ancak kendisini sinagoga davet etmediklerini ve düzenledikleri etkinliklere kendisini çağırmadıklarını paylaşmıştı.

.

Bakınız:

1- https://turkish.aawsat.com/2018/05/article55399301/filistine-gercekten-kim-onem-veriyor

2- https://tr.sputniknews.com/turkiye/201805161033462912-erdogan-musevi-cemaati-uyeleri-gorusme/

3- http://www.on5yirmi5.com/haber/dunya/kisiler/113410/neturei-karta-tarikati-nedir.html

4- http://www.salom.com.tr/haber-64428-neturei_karta_holokost_ve_Israil.html

5- http://www.salom.com.tr/newsdetails.asp?id=106846

6- http://www.dw.com/tr/ankarada-israil-ve-abdye-tepki-b%C3%BCy%C3%BCyor/a-43796344

7- https://www.sondakika.com/haber/haber-israil-soyundanim-diyen-adnan-oktar-gazze-10853286/

8-https://www.amerikaninsesi.com/a/turkiye-israil-buyukelcisinden-ulkesine-donmesii-istedi/4394640.html

9- http://www.internethaber.com/israilin-istanbul-baskonsolosu-gonderildi-1871568h.htm

.

Ömür Çelikdönmez
Twitter: @oc32oc39 

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?