USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İranlı Hafız Said Tousi çocuk istismarı suçundan neden aklandı?

28-11-2018

Son yıllarda çocuk istismarının sıklığı dikkat çekiyor. Daha öncede yazmıştım; Sapkınlık sınır tanımaz, kültür tanımaz, din tanımaz.

Kilise’nin "çocuk tecavüz merkezi" olacağı kimin aklına gelir?  Sözde dini eğitimin verildiği iddia edilen kurumlarda tecavüz yaşanması anlaşılabilir mi? 

Çocuk istismarında rekor Katolik Kilisesinde...

Katolik Kilisesi'ndeki her 50 din adamından biri (yüzde 2) pedofil.

Temmuz 2014’te Papa Francis, Katolik Kilisesi'ndeki her 50 din adamından birinin (yüzde 2) pedofil olduğunu söylemişti. Papa Francis bu rakamın dünya genelindeki yaklaşık 414 bin din adamından 8 binine denk geldiğini belirtmişti. 

"Allaha şükür biz Müslümanız bizde böyle şeyler olmaz" demeyin!..

Homoseksüel ilişkilerden dolayı Lut kavmi helak edilmişti.. Hatta İslam’da ‘lutilik’ olarak adlandırılan homoseksüalitenin yasaklandığı birçok ayette açık seçik anlatılmıştır.

Örneğin, "Araf Suresi, 80. ayet: Hani Lut da kavmine şöyle demişti: Sizden önce âlemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz?"

"Araf Suresi, 81. ayet: Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz."

"Enbiya Suresi, 74. ayet: Lut'a da bir hüküm ve ilim verdik ve onu çirkin işler yapmakta olan şehirden kurtardık. Şüphesiz onlar, bozulmaya uğrayan kötü bir kavimdi."

"Neml Suresi, 55. ayet: "Siz gerçekten, kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Hayır, siz (yaptığı şeyi) bilmeyen bir kavimsiniz.”

İslam dünyasında çocuk istismarı dini kurumlarda yaşanabiliyor...

Düşünsenize İran’da camide namazı bekliyorsunuz, bir hafız yanık veya Davudi sesiyle bu ayetleri okuyor, sizlerde Allah kelamının kalbinizin tuşlarına dokunan kudretiyle gözyaşlarınıza boğuluyorsunuz.

Sonrada bir öğreniyorsunuz ki, Lut kavminin helak olmasını tecvid kaidelerine göre seslendiren gönlünüzü okşayan, huşu içinde dinlediğiniz hafız; kendisinin dizi dibinde rahleyi tedrisattan geçirdiği, onlarca Kur’an talebesine tecavüz etmiş. Beyninizden vurulmuşa dönmez misiniz? Başınızdan aşağıya kaynar sular dökülmez mi ya da gök kubbe başınıza göçmez mi?

İranlı dünya çapında ünlü hafız Said Tousi Kur’an talebelerini istismarla suçlandı...

İki yıl önce İran'ın en çok tanınan hafızının erkek çocuklarına cinsel tacizde bulunduğu iddiası ülkede büyük bir şaşkınlık ve öfke yaratmış,  halkta infiale yol açmıştı.

Ülkedeki siyasi ve dini yetkililerle bağlantıları bulunan Said Tousi, tümü dindar ailelerden gelen Kuran öğrencisi 10 çocuğa cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. Said Tusi deyim yerindeyse adı geçenin sahne ismi. Asıl adı Muhammed Gondmanejad Tusi. 

Sapık Said Tousi dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in oğlu Mojtaba’nın arkadaşı...

Said Tousi; İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığı ile tanınıyor. Uluslararası ve yerel yarışmalarda ödüller kazanan Tousi', Ali Hamaney’in elinden de birçok  plaket aldı. Yakınlık ödül törenlerindeki  tanışıklıkla sınırlı değil!  Sapık  Tousi',Hamaney’in oğlu Mojtaba’nın yakın arkadaşı.

Devrim Muhafızı Mojtaba Hamaney'in İngiltere bankalarında 1.6 milyar dolarlık serveti yatıyor...

Mojtaba Hamaney  sıradan bir figür değil. Dini liderin altı çocuğundan biri. 2011'de İran ile İngilterenin arası açıldığında dini liderin oğlu “Mojtaba Hamaney”in İngiltere bankalarında tuttuğu 1.6 milyar dolarlık servetinin Londra tarafından dondurulduğu gündem gelmişti. 

2013’te İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı Devrim Muhafızları gözaltına aldırıp  7 saat sorgulayanlardan biri de ruhani liderin oğlu Mojtaba Hamaney’di. 

Çocuk istismarcısı, 'İran’da İlmi Merkezler Kur'anı Faaliyetleri Yayma Konseyi’ üyesi... 

Sapık Tousi;  İran’da Kuran okuma yarışması birincisi ve hocası. Sadece İran'da değil bir çok İslâm ülkesinde tanınmış bir şahsiyet. İran Dini İlimler Havzası’nın partner kuruluşu, Kuran Konseyi üyesi. Kuran Konseyi’nin tam açılımı, ‘İran’da İlmi Merkezler Kur'anı Faaliyetleri Yayma Konseyi’.  Bu konseyin ‘Camiat'ul Mustafa el-Alemiye' adıyla tanınan bir alt kuruluşu mevcut. 

Bu örgüt Türkiye'de faaliyet gösteriyor...

İran'da ilmi merkezler Kur'anı Faaliyetleri Yayma Konseyi, Türkiye dahil muhtelif ülkelerde 450 Dar'ul Kur'an ve Kur'an Merkezi  çatısı altında etkinlikler düzenliyor. Hatta Nisan 2018’de çocuklara taciz iddiasıyla yargılanan İranlı hafız Said Tousi İzmir'de bir ilçe belediyesinin davetlisi olarak katıldığı  'Miraç Kandili' özel programında Kur'an okumuştu.

Çocuk istismarı İran yargısına taşındı...

İstismar suçlamalarıyla ilgili, Tusi’ye karşı ilk defa 7 yıl önce bir şikâyette bulunuldu. Bu süre içinde Tusi’nin cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen çocuklardan intihar edenler oldu. Cinsel istismara uğradığını iddia eden kişilerin yıllar sonra yaşadıklarını anlattıkları ifadeleri mevcut.

Cinsel istismara ve tecavüze uğradığı iddia edilen çocukların aileleri konuyu,  meclise, yargıya ve dini liderler ofisine taşıdı. Bu girişimler ve kamuoyu baskısıyla nihayet Said Tousi, 2015'te cinsel istismar suçundan mahkemeye verilmişti. 16 genç davada tanıklık yapmaya hazır olduğunu duyurmuş, ancak dini lider Ali Hamaney'e yakınlığıyla tanınan Tousi'nin dosyası Adalet Bakanlığı'na sevk edilmiş ve bu yılın Şubat ayında da dosya kapanmıştı.

İran yargısı istismar olayının ortaya çıkarılmasını Velayet-i Fakih rejimine saldırı kabul etti

12 ile 15 arasında değişen 19 öğrenciye cinsel tacizle suçlanan pedofili sapık  Tousi de mahkeme sürecinde;  hakkındaki iddiaların ruhani lider Hamaney ve muhafazakâr müttefiklerine karşı yürütülen bir kampanyanın parçası olduğunu savundu. 

İran Yargı Erki Başkanı, Yargıdan sorumlu Ayetullah Sadık Amoli Larijani, "düşman medyayla" işbirliği yapanları uyardı. Larijani, Tousi'yi suçlayanları "nankör insanlar" olarak tanımladı ve "düşman medyayla işbirliği yapan herkesin yargılanacağını" söyledi. Mollanın kardeşi İran Meclis Başkanı Ali Laricani de seçimlerin ardından gözaltına alınan ve halen tutuklu bulunan muhaliflere tecavüz ve kötü muamele iddialarını yalanlamıştı. Bu söylem size bir yerlerden tanıdık gelmedi mi?

Sapık hakkında Türkiye'de dava açıldı...

Araznews'in iddiasına göre; Said Tousi’nin tecavüzüne maruz kalan bir çocuğun ailesi Türkiye’de dava açtı. Çünkü suçun bir kısmı Türkiye ziyareti sırasında işlenmiş. Çocuğun babası İran yargısından hiçbir sonuç alamayınca Türk yargısına umut bağladığını belirtmiş.

Demek ki Türkiye kötü günler için hazırlık yapıyor!

Uzun sözün kısası, sosyal medyada sıkça rastlanan bir paylaşım:

"Kendisine tecavüz etmek isteyen İran istihbarat şefini öldürdüğü için 'idam' edilen R.C.nin, hakime son sözü;

Hakim: "Neden öldürdün?"

Kadın: Şerefimi korumak için.

Hakim: "Bu geçerli bir neden deģil!"

Kadın: Sen şerefsizsen anlayamazsın."

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com
Twitter: @oc32oc32

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?