USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İki yaşında yetim kaldı ‘Vatanın Oğlu’ olarak şehidliğe yükseldi

İki yaşında yetim kaldı ‘Vatanın Oğlu’ olarak şehidliğe yükseldi
19-09-2022

Bakü, AZERBAYCAN

Ermenistan silahlı kuvvetleri, 12-13 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan-Ermeni devlet sınırının Daşkesan, Kelbecar, Laçin ve Zangilan yönlerinde geniş çaplı provokasyon gerçekleştirdi.

Sabuhi, SOS yetimhanesinin öğrencisi ve 269 numaralı okuldan mezunudur.

Ebeveynlerini iki yaşındayken kaybettikten sonra, daha sonra ‘Sos'un çocuk köyünde yetişen ve ebeveynlerinin bakımından mahrum bırakılan şehid, vatanının kurtuluşu için kendi canından oldu.

Sabuhi'nin ikinci Karabağ savaşına katıldığını ve hatta yaralandığını da kaydedelim.

Mezardaki yerini alan Sabuhi’nin, sevdiklerine göre, en büyük arzusu bir aile kurmak, bir ev sahibi olmak ve bir eşiğe sahip olmaktı.

Şehidin tabutuna sarılı üç renkli bayrak ise dünyadaki tek kardeşi Sanan Ahmedov'a verildi. Ve kardeşi için tuttuğu afişi kollları içinde tutarak ağlayan Sanan, annesinin ve babasının tek kalıntısı olan kardeşinin de şimdi onu bu dünyada yalnız bıraktığını söyledi.

Ayrıca şehidin sınıf arkadaşları olan teğmen Farid Şarifov ve Mammedli Agamammed ile de bir röportaj yaptık.

Farid Şafirov şehid Sabuhi için şöyle konuştu; “Çocukluk arkadaşım ve sınıf arkadaşım, ebeveynlerinin bakımsız kalan çocuklardan biri… SOS Çocuk Köylerinin SOS Yetimhanesi mezunu, sınıf arkadaşım Sabuhi Ahmedov'dur. Sabuhi Kardeşim; Okul yıllarında seninle birlikte çok güzel günler geçti. Gülümseyen ve hoş bir insandı.”

Farid Şafirov, şehid Sabuhi ile olan dostluğunun okuldayken başladığını söyledi.

Mammedli Agamamed ise Sabuhi'den 6 ay sonra yetimhaneye yerleştirildi ve Sabuhi ile birlikte Sos Çocuk okulunda büyüdü. 1. sınıfa gitti ve 11 yıl boyunca orada okudu. 

Mammedli Agamamed, “18 yıldır aynı evde de yaşadık. Tarihi çok seven bir adamdı ve şimdi hikayeyi kendisi yazdı” dedi.

Ebeveynleri olmasa bile, şehitliğin zirvesine, evsiz olarak değil, Vatanının oğlu olarak yükseldi. Hepimizi ağlattı. Kutsanmış tanıklık!

Allah rahmet eylesin!

Başın sağolsun Azerbaycan.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?