USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Her şeyimiz gibi güzellik algımız da değişti!

Her şeyimiz gibi güzellik algımız da değişti!
31-08-2022

Günümüzde kadın veya erkek olsun, bunu üzülerek söylüyorum fiziki güzellik neredeyse fiziki sağlıktan daha önce geliyor.

Toplumda maalesef güzelliği belli kalıplara sığdırmaya çalışanlar var.

Ördek dudaklar, çekik gözler, kalkık bir burun gibi…

Sosyal medya ve TV aracılığı ile insanların bilinç altına yerleşen bu görüntüler, gün geçtikçe kendisinin de öyle olması gerektiğine inanmasına neden oluyor. 

Sonra ne mi oluyor!..

Aynadaki yansımasına onlarca kusur bulup psikolojik olarak kendini yetersiz görmeye ve özgüvenini kaybetmeye başlıyor. Çünkü toplantıda, tatilde, duşta, yemekte aklı sürekli aynadaki yansımasını sosyal medyadaki gördükleri ile kıyaslamaktadır.

Böyle devam eden bir hayat düşünün okul başarısızlığı, iş yetersizliği, belki asosyalliğe kadar devam edebilir.

Meslek hayatımdaki tecrübelerim ile sevgili okuyucularımız için şunları dile getirmek istiyorum.

Evet estetik ve güzellik tüm insanlığın ortak konusu.

Ama!..

Bir mankenin burnunun bana da yakışacağını iddia edemem veya şakak germe ameliyatı sonrası gözlerindeki çekikliği veya büyük dudaklar, çünkü her insan faklı özeliklerde yaratılmış kemik yapısı, tedaviye vücudunun verdiği tepki, iyileşme süreci ve operasyon sonucunun nasıl sonuçlanacağı gibi.

Onun için lütfen internette dolaşan milyonlarca kirli bilgi ve çevrenizdeki insanların fikirleri ile kafanızı karıştırmayın.

Eğer yaptırmazsanız psikolojik açıdan sizi etkilediğini düşündüğünüz bir operasyon var ise yapacağınız en doğru karar çevreniz ile değil bunu öncelikle ‘Estetik Koçu’nuz ile paylaşmak olacaktır; çünkü o sizi tecrübesi ve bakış açısı ile doğru şekilde yönlendirecek.

Plastik cerrah ile gerekli görüşme ve incelemeler sonucunda size aslında hangi estetik operasyonun uygun olduğu belirlenecektir ve sağlıklı olan yol da budur.

Başkasına çok yakıştı” diye onda olanın aynısı “bize de yakışacak” diye bir şey yok; bunu unutmayalım!..

Herkes her zaman kendine özel ve değerli...

Sağlıcakla kalın.

.

Zeynep Kaya, dikGAZETE.com

-Estetik Koçu-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?