USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hamza gitti, sıra kimde?

22-11-2015
 Süper Ligin 12 haftasında Galatasaray, Cumartesi akşamı Antalyaspor’u konuk etti. Teknik direktörü olmayan bir takımın elde ettiği sonucu, kim nasıl değerlendirir bilemem. Futbolda top ‘yuvarlak’ olduğu sürece, tartışmaların her daim var olacağı ortamda. Benim bildiğim ve karşılığını aradığım soru ise, futboldaki ‘kaos’ mimarlarının, sanatlarına ne zaman son vereceği? 
Bugünki yazımızı, Antalya karşılaşması öncesi kaleme aldık. Dolayısıyla karşılaşmanın neticesi hakkında fikrimizin olması mümkün değil. Olması da o kadar önem taşımıyor! Neden? Şimdi soruyorum, Dursun Özbek Başkanlığındaki sarı-kırmızılı yönetim, Hamza Hamzaoğlu maç kaybettiği, dahası başarısız olduğu için mi gönderdi? Hayır!
 Rakamlar da böyle olduğunu tescilliyor. Hamzaoğlu, 350 günlük serüveninde, 10 dakikaya sığdırılan görev sürecinin bitirilmesinde, takımına 3 kupa kazandırmış, Süper Lig’deki 34 resmi maçında sadece 4 mağlubiyet almış. Sonuç, Başkan Özbek ile 10 dakikalık görüşme sonucunda görevini tamamlıyor. 
Hamzaoğlu, Türk futbolunun, değişmeyen hızlı hamlelerden sadece birisi. Ne hikmetse, bu hamleler her defasında ya futbolcu ya da teknik adama denk geliyor.
Şimdi Galatasaraylı, takımına kim teknik direktör olacak diye merak ediyor. Biz bu satırları yazarken, kim bilir yine ne ‘balonlar’ uçurulacak…
Sarı-kırmızılı ekibe teknik adam konusunda ismi geçenler arasında Mustafa Denizli var. Taraftar istedi biz aldık, mantığı ile hareket ettiği takdirde, mevcut başkan Özbek ancak ‘homurdanmaları’ bertaraf edebilir! 
Çünkü Hamzaoğlu’nun gönderilmesi öyle bir döneme geldi ki, lig oynanırken siz kimi-nasıl bulabilirsiniz. Bulacağınız teknik adam, ya kovulmuş, ya ekonomik alarak astronomik rakamlar üzerinde pazarlık yapan, ya da sezon başını bekleyen türden isim olur. Galatasaray’ın çalıştırıcı arayışları, pazarlığın sevileceği, bir o kadar Kulübü zarara uğratacak bir sürece denk geldi.. 
Galatasaray Başkanı, Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinden sonra, yapılan ilk yönetim toplantısında, Başkan Özbek’in ifadesi ile olayların gelişimi, medya ve camiadaki gelişmeler masaya yatırıldı. Yani ortada acil ‘neşter’ vurulması gereken bir durum var. 
Özbek’e yöneltilen ‘Mustafa Denizli’yle görüşüp görüşmediği’   sorusu dikkat çekici. Başkanın bu soruya verdiği cevap ise bir o kadar ilginç; ‘Mustafa Denizli her takımın isteyeceği bir antrenör.’
Oysaki adı geçen teknik adamın karnesine baktığımızda, araştırmalar gösteriyor ki, Denizli’nin görev yaptığı takımlarda karnesi pek de iç açıcı değil! 2008-2009 sezonunda Beşiktaş’ı Süper Lig ve Türkiye Kupası kazandırmasının dışında kayda değer bir başarı gözükmemekte.
Mustafa Denizli’nin İran yolcuğu başarısızlıkla sonuçlanırken, 2012 yılı Aralık ayında başlayan Çaykur Rize serüveni, takımın elde ettiği sonuçlar Karadeniz ekibinin hedefleri dışında kalınca, Denizli ile yolların ayrılması ile sonuçlandı. Sonrasında ise başarısızlıkla sonuçlanan Azerbaycan serüveni… 
Şimdiki mevcut başkanın gönlünden geçen Mustafa Denizli’nin, teknik adamlık performansı böyle. Tabii konumuz Mustafa Denizli değil, mevcut Başkan Dursun Özbek’in düşüncesi/yaklaşımı. Bunun açık izahı, Özbek’e birileri ‘oldu-bitti’ mantığı ile hareket etmemesini hatırlatmalı… 
Türk futboluna yön veren takımların, içinde yer aldıkları tartışmalı ilginçliklere, Galatasaray sadece bir örnek! Neden? Başka satır başlarıyla teyit edelim. Galatasaraylı Sabri’nin 12 yılda 13 farklı teknik adamla çalışması... Sarı-kırmızılı ekipte görevine son verilen Hamza Hamzaoğlu’nun çok değil dört gün önce, yani 17 Kasım’daki, ‘Donk ve Niasse transfer listemizde…’  açıklamaları. Yazıktan da öte tam anlamı ile rezalet vesselam... 
*****
Twitter-Facebook: ahmetgulumseyen

film izle - film izle

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?