USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Güçlü Türk endüstrisi hem Türkiye'yi hem de müttefiklerini güçlendiriyor

Güçlü Türk endüstrisi hem Türkiye'yi hem de müttefiklerini güçlendiriyor
01-05-2023

Bakü, AZERBAYCAN

Başlıktaki ifade, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından İstanbul’da ifade edildi.

Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihlerinin en zor dönemlerinde birbirlerine destek verdiklerini ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan’ın dost canlısı, kardeş ülkeler olduğunu vurguladı.

Geçen sene Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen ve halk tarafından da büyük ilgi gören “TEKNOFEST-AZERBAYCAN”a “Sevgili kardeşim” dediği Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, bu sefer de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılarak halka hitap etti.

“Bugün (29 Nisan) Türkiye'ye geldim. Bu, Türkiye ve Azerbaycan'ın her zaman birlikte olduğunu bir kez daha göstermektedir. Türkiye ve Azerbaycan dost canlısı, kardeş ülkelerdir" diyen Azərbaycan Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye, Avrasya'nın ticaret, enerji, ulaşım, siyasi merkezidir. Türkiye'nin önemi ve rolü her geçen gün artmaktadır.

Güçlü Türk endüstrisi hem Türkiye'yi hem de müttefiklerini güçlendiriyor. Türk ordusu, bugün dünyanın en gelişmiş ordularından biridir.”

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “İkinci Karabağ Savaşı sırasında Türkiye Azerbaycan'ın yanındaydı ve bu bize ek güçler kazandırdı” dedi.

Yakın gelecekte Azerbaycan'da "Bayraktar" merkezi kurulacağını da ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bunu İstanbul'daki TEKNOFEST Havacılık ve Teknoloji Festivali'nde yaptığı konuşmada söyledi.

Aliyev, "Bu ayın başlarında, 3 Nisan'da Selçuk Bey Azerbaycan'da iken, gelecekteki iş birliğimiz hakkında konuştuk ve Azerbaycan'da Bayraktar Merkezi'nin kurulması konusunda anlaştık. İnşallah, yakın gelecekte Azerbaycan'da "Bayraktar" merkezi kurulacak" dedi.

Azerbaycan devletinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede önemli sayıda ev, okul, cami ve diğer altyapı tesislerinden oluşan bir kasaba inşa edeceğini de kaydedelim. Bu konut kompleksinin, bir yıl içinde inşa edilerek teslim edilmesi planlanıyor.

Azerbaycan, kardeş Türkiye ile ilişkilerine çok değer veriyor ve bu konuda çalışmalar yapıyor.

Bugün Azerbaycan, daha önce ele geçirilen topraklarını Ermeni işgalcilerden kurtararak, galip olma hakkı ile de önemli bir bölgesel oyuncu haline gelmektedir.

Ve Türkiye ile yakın ilişkiler, sadece cumhuriyetin otoritesini güçlendirmekte, ekonomik ve politik manevralar için daha geniş fırsatlar yaratmaktadır.

Türkiye, son yıllarda en güçlü devletlerden biri haline gelmiştir. Ülke hızla gelişiyor ve sağlam, kararlı ve doğrulanmış bir siyasi liderlik çizgisi sayesinde, uluslararası alanda sarsılmaz bir saygı ve otoriteye sahip oluyor.

Kuşkusuz Türkiye, dünyanın önde gelen ülkeleriyle aynı hizada kalarak siyasi, ekonomik, askeri, teknolojik ve diğer alanlarda önemli başarılar elde etmeyi başarmıştır.

Özellikle Türk Devletinin sadece bölgede barış kurulması açısından değil, aynı zamanda çatışmaların meydana geldiği gezegenin farklı köşelerinde de gerginliğin olduğu yerlerdeki rolünün de altını çizmeye değer.

Kısacası Türkiye, istikrar, güvenlik ve adaletin sağlanması adına hizmet vermektedir.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?