USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Galatasaray’ı bekleyen tehlike, Trabzonspor'da güçlü ittifak

07-12-2015
 Haber, Galatasaray’ın resmi içeriğinde ‘Kamuoyuna Duyurulur’ başlığı ile veriliyor. Konu, Sarı-Kırmızılı Kulüp ile UEFA arasında Finansal Fair Play kapsamında devam eden görüşmeler.  
Yazının içeriğinde ‘…UEFA’dan 2 yıl ek süre alındıktan sonra, o dönemdeki yönetimlerce imza atılan icraatlar sorgulandı; sebepleri ve kulübün mali tablosu üzerindeki etkileri tek tek ele alındı…’ deniliyor.
UEFA Kriterleri…UEFA Kriterleri… Yirmi beş yıla yakın gazetecilik meslek hayatımızın her aşamasında konuşulan mevzular ‘UEFA Kriterleri…’ fakat hiç kimse kendine pay çıkarsın, destek olması mümkün değil. Neden, işin kolay tarafı olmadığı için. Hazıra konuyoruz ya! Şimdi soruyorum ‘Galatasaray’ın mevcut borcu ne kadar; bir milyara yakın’. Aksini iddia edene UEFA’nın ‘Finansal Fair Play’ denetim ekibini gösteririm.
Tabii, UEFA Kriterleri diğer takımlarımızı köşeye sıkıştıradursun, Galatasaray’da lig serüveni devam ediyor. Sarı-kırmızılı ekip üç haftalık galibiyet hasretini Bursaspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek giderdi. Bu netice adeta çiçeği burnunda teknik direktör Mustafa Denizli’ye ‘hoş geldin’ armağanı oldu.
Tabii bu farklı galibiyeti gördüğünde hiç kimse ‘yanılgıya’ kapılmasın. Değindiğimiz gibi bir takımda, her teknik direktör değişiminde bu tür sonuçlar da normal karşılanmalı. Alınan sonuç üzerinde dikkat çekilen diğer konu, rakibin üst üste dördüncü kez maç kazanamıyor olması. 
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın takımdan neden ayrıldığı sanırım şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu gelişmeler bize sağlam bir sonucu veriyor; ‘Sahada mücadele eden oyuncuların kalitesi iyi olmadığı sürece teknik direktör göndermeniz-almanız pek bir şey değiştirmez. Eğer öyle olsa idi, Galatasaray’a bir sezonda üç kupa kazandıran Hamza Hamzaoğlu neden gönderilsin ki? Öyle değil mi Sayın Denizli!.!.
TRABZONSPOR’UN YENİ BAŞKANI....
Bordo-Mavili kulüp yeni başkanını buldu; 'Muharrem Usta.'Bu arayış geçmiş dönemlerden çok farklı. Mevcut Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte adaylar Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu birlikte yemek yediler, seçim sandığına beraber gitti. Ve seçim sonrası birbirlerini tebrik ettiler... Bu ‘birlik-ortak’ hareket edileceğinin göstergesi. Bu tür harekette kazançlı çıkacak kim, Trabzonspor. 
Kulübün mevcut borcu, Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören tarafından 397 milyon olarak açıklandı. Başkan seçilen Muharrem Usta'nın ilk icraatı, kulübe 60 milyon getirmesi... Bu demek oluyor ki 'eller cebe'. 
Bugüne kadar hayata geçirilen böyle bir icraat olmadı. Dileriz, düşüncede var olan birlik-beraberlik, sonrasındaki para akışı, Trabzonspor menfaatleri adına bugün hayata geçirilir. Böyle bir durum da futbolumuzda ilklerin başlangıcı olur ve bordo-mavili ekip layık olduğu yere gelir. 3-1'lik Eskişehir galibiyeti de bunun ilk başlangıcı olur....
*****
Twitter-Facebook: ahmetgulumseyen
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?