USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Galatasaray, 'Papatya Falı'na devam ediyor!

01-05-2016

Futbolda Süper Lig sonuna yaklaşılırken Galatasaray, papatya ‘falı’ açmaya devam ediyor; ‘Kazanır, kazanamaz...
Bursa maçına gelene kadar, Kupa ve Lig’de son iki maçını kazarak ‘sahte’ alkışı hak eden sarı-kırmızılı ekip, Bursaspor karşısında beraberlikle yetindi. Peki, ayrıntıyı gerektirecek durum ne! 

Podolski ile Yasin arasında yaşanan ‘pas’ tartışması, takımın içinde yer aldığı ‘ruh’ halinin ‘dışa’ yansıması olarak değerlendirilebilir. Bursasporlu oyuncu Jem Karacan’ın elle oynaması, hakemin ‘devam’ kararı ile ‘penaltı’ adeta güme gitti. Bu demek oluyor ki hakemlerin ‘yorum’ hatalarına ve tartışmalara devam. Doğruya, doğru..

TİMSAH ARENA YAPILALI NE KADAR OLDU Kİ!..
Karşılaşmada dikkat çeken diğer konulardan biri de, maçın oynandığı sahanın bozuk zemini.
Bursa Timsah Arena yapılalı ne kadar oldu!
Oyuncuların performansına olumsuz etkilenmelerin ötesinde, sakatlanmalarına da neden olacak ‘zemin’ problemlerini bugün halen konuşuyor ise, yazık ‘oğlu’ yazık!..   

FEDERASYON'UN "GEÇ BAŞLAMA" KARARI VE...
Futbol ‘topunu’ döndürerek, ‘kaliteye’ değil ‘beceriksizliklere’ nasıl ismimizi yazdırdığımıza bakalım. Futbol Federasyonu diğer maçlarda olduğu gibi, Bursa’daki maç da ‘2’ dakika gecikmeli başlamadı. Sonuç, ‘uygulandı’ mı uygulandı! Peki, futboldaki şiddetin durdurulmasına nasıl bir katkı sağladı? Koca bir ‘hiç’...

Maça geç başlaması belki futbol terörüne dikkat çekmek amacı taşıyor ama, uygulamaya bakıldığında, alınan karar içeriğinin içinin ne kadar boş olduğunu görülecektir. Ne demek ‘iki’ dakika geç. Geç başlayan bir maçta vukuat var demektir. Sahi, bugünlerin yaşanmasına neden olan ‘suçlular’, kahraman gibi ortalıkta dolanıyor, demeçler veriliyor ise, alınan kararlar da o derece ucuz, caydırıcılıktan da o denli uzak olur... 

GALATASARAY, KUPA'DA FENER'LE FİNAL OYNAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR...
Galatasaray Kulübü bugünlerde birçok heyecanı bir arada yaşıyor.
Futbol takımı ‘Şampiyonluk’ yarışına havlu attıktan sonra, sıra dışı bir sürpriz olmadığı takdirde Kupa’da Fenerbahçe ile final oynayacak.
Bu demek oluyor ki, finansal cezadan dolayı "Avrupa’dan men cezası"nı çekmiş olacak!..

KENDİ GOL YEME REKORUNU EGALE ETTİ...
Rekordan söz açılmışken, sarı-kırmızılı ekip kendisi ile yarışır oldu. Bursaspor maçının 1-1 sonuçlanmasından sonra istatistikler ‘Ligde kendi gol yeme rekoru...’ olarak sonuca yansıdı.
31. hafta sonunda kalesinde 47 gol gören sarı kırmızılı ekip, böylelikle 2003-2004 sezonunda lig tarihinin de en fazla gol yiyen ekibi olarak, rekorunu egale etmiş oldu.. Sahi, kalede Muslera gibi ‘başarılı’ bir kaleci olmasa, bugün daha başka neleri konuşur olacaktık... 

BASKETBOLDA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU...
Galatasaray’ın  basketbolda yaşadığı Avrupa Şampiyonluğunu yabana atmamak lazım. Şampiyon takımın teknik heyet ve oyuncuları Türk Telekom Arena’da şampiyonluk kupası ile objektiflere poz verdiler..
Bu fotoğraf karesine ‘Bizi çok kızdırmayın, çıkar sizin yerinize biz oynarız...’ anlayışı ile yaklaşırsak, sanırım abartmış olmayız.
Takımın koçu Ergin Ataman, ‘Bir yılda futbol takımının başına geçerim’ sözlerini, demek boşuna söylememiş... 

"GALATASARAY'DAN ANLAMLI İŞBİRLİĞİ..."NE DAİR!..
Galatasaray veya diğer kulüpler...
Futbol-spor camiası gerçeklerle yüzleşmediği takdirde doğruya ulaşma şansları yok. Madem konumuz Galatasaray, işte somut bir örnek daha.
Haber; ‘Galatasaray’dan anlamlı işbirliği’ başlığını taşıyor! 

İşbirliği kiminle mi!
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile.
Konu, dünyada yoksulluğu 2030 yılına kadar kaldırma işbirliği anlaşması. Şimdi soruyorum; ‘Mali konular yüzünden bir yıl Avrupa’dan men alan kulüp ile kim neden anlaşma sağlamak ister...’ Diğer ifade ile ‘kim, kimi neden kandırma gereği duyar?’ Sorunun cevabını, siz değerli okuyucularımıza bırakalım, isterseniz!..

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?