USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fransa, Türkiye - Ermenistan ilişkilerindeki gelişmeden memnun

Fransa, Türkiye - Ermenistan ilişkilerindeki gelişmeden memnun
20-12-2021

Azerbaycan, Bakü

Fransa, ilişkileri normalleştirmek için Ermenistan ve Türkiye temsilcilerinin karşılıklı atanmasını memnuniyetle karşıladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Türkiye'nin ikili ilişkilerin normalleşmesi için özel elçiler atama kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Türk ve Ermeni makamlarının, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden sorumlu tarafların her birinin özel temsilci atamasına ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazartesi günü, Malezya Dışişleri Bakanı Sayfuddin Abdullah ile görüşmesinin ardından Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecini başlatmak için iki ülkenin özel temsilcilerinin atandığını ve yakın zamanda bir görüşme yapabileceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca Ankara'nın Güney Kafkasya'da barış ve istikrarı temsil ettiğini ve Erivan ve Azerbaycan ile diyalog konusundaki eylemlerini yakından koordine ettiğini kaydetti.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?