USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Engelsiz Spor için kongre, organizasyon ve etkinlikler

28-04-2019

"Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır…" buyuruyor Peygamber Efendimiz

Üretip yaygınlaştırılan her bilgi, insanlığa yarar sağlama gayesi taşımalı. İnsanlığa fayda sağlama adına, Allah’ın emirlerine uyup, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatını kendilerine şiar edinenlerin gittiği yoldan daha ‘kutlu yol’ ne olabilir ki?

Bu düşüncenin yansıması/yaşanması, kişinin edindiği bilgiyi, yine insanlık adına ‘harcamasıyla’ mümkün olmakta. 

Alanında uzman olan kişilerin, bilgi ve becerilerinin yansıması da düzenlenen kongre, panel, sempozyum ve söyleşi gibi etkinliklerle gerçekleşmekte. 

Sporda da durum farksız değildir. Ülkemizde yüzü aşkın üniversitede ve o bölümlerin bir o kadar, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü var. Bu bölümlerin açılmasında en önemli sebep, konusunda uzman elamanların yetiştirilmesi ve insanlığa yarar sağlaması.

"Ne yapılmalı, nasıl yapılmalı?" gibi düşünceye kapıldığında, işte o etkinliklerde gerçekleştirilen bilgi paylaşımlar, arayış içinde olanların ‘imdadına’ yetişir. 

Yazılı veya sözlü olarak yapılan bildiriler, sonradan kitapçık halinde yayınlanan araştırmalar. Yapılan her türlü çalışma, bir emek ve çabanın yansımasıdır ve takdir edip, kaynak gösterip, teorik bilginin uygulanmasına, hayat bulmasına ‘aracı’ olunabilir. 

Örnekleri mi!

Var tabii. 

Geçtiğimiz hafta, bizim de içerisinde yer aldığımız kongre, proje ve söyleşiye örnek uygulamalar. 

İstanbul’un Beykoz ilçesinde "Spora engel yok" adı altında, etkinlik düzenlenmiş. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "MutluÇarşamba" adı altında başlatılan organizasyon, Beykoz Özel Eğitim Meslek Okulu'na kadar uzanmış. Beykoz Gençlik ve Spor Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri ve Beykoz Özel Eğitim Meslek Okulu’nun işbirliğiyle uygulanan proje sayesinde, katılımcı çocuklar, yaptıkları hareketler ve egzersizlerle, oyun oynamanın farkındalığını yaşamışlar. 

Etkinlik kapsamında neler yok ki!

Futbol, top kapmaca, penaltı atışı, mendil kapmaca, tavşan kaç-tilki tut oyunu ve benzeri birçok oyun daha. 

Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Süleyman Arif Demiroğlu; "Bu tür organizasyonlar, özel öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine önemli katkı sağlıyor…” şeklindeki sözlerine katılmamak imkânsız.

Haberin ayrıntıları, Taner Atasoy kardeşimizin "Zihinsel Engelli Sporcuların Açık ve Kapalı Alanlarda Uygulanan hareket Çalışmalarının Sonuçlarının Karşılaştırılması" konulu Yüksek Lisans Tezinin "Tartışma ve Sonuç" kısmında vurgu yaptığı, fiziksel aktivitenin özel çocuklardaki “Sayısız Yararları"nı hatırlattı…

2. SPOR BİLİMLERİ KONGRESİ...

Selçuklu İmparatorluğu’nun Başkenti Muş2-5 Mayıs 2019tarihleri arasında II. Avrasya Spor Bilimleri Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanlığı onayıyla Muş Alparslan Üniversitesi'nde ikinci kez atanan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın himayelerinde yapılacak kongreye, 200’e yakın bilim adamı, 250 sözel bildiriyle katılım sağlayacak.

Bildiriler arasında "Engelliler ve Spor" da önemli yer tutuyor.

Spor bilimine ışık tutacak bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederiz…

ESENYURT BESYO’DA ENGELSİZ SPOR...

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Spor Yöneticiliği öğrencileriyle "Engelliler ve Spor” konulu söyleşide bir aradaydık. 

Kıymetli hocam Sayın Doç. Dr. Mustafa Zahit Serarslan’ın daveti, Futsal Milli Takım eski oyuncusu Avukat Ali Çavdar kardeşimizle, üniversitenin değerli öğrencileri meslektaş arkadaşlarımızla buluştuk. 

 Hayatımızda önemli bir yere sahip, engelli bireylerin hareket egzersiz ve organizasyonlarla nasıl hayata tutundukları konusunda, fikirlerimizi paylaştık.

Bu anlamlı buluşmada, "Bilgi, paylaştıkça anlam kazanır…” düşüncesini yaşama imkanı veren Esenyurt Üniversitesi Yönetimi'ne bir kez daha teşekkür ederiz…

.

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @ahmetgulumseyen , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?