USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Engelsiz Şehir Yıldırım"da örnek tesisler, şampiyon sporcular

20-05-2018

Belediyelerin vatandaşa beden eğitimi /egzersiz/ spor hizmeti vermesi, isteğe bağlı değil anayasal / kanunlarla belirlenen bir zorunluluktur.

Bu uygulama, gerek Anayasa 58 ve 59’uncu, gerekse 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 7, 14, 37 ve diğer ilgili maddelerinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.

Buna rağmen yönetici / idareciler tarafında spor hizmeti sunulmuyor ise, bu tamamen kurum /kuruluşun başındaki kişinin arzusuna bırakılmış demek.

Denetimi yapılmayan, görev ve sorumluluğu kendisine hatırlatmayan kişisel, keyfe keder bir uygulama olarak çıkıyor ortaya... 

Engeller madem aşılması için vardır, bu engelleri kaldırmak için farkındalık koyan yerel yönetimler var.

Bize de örnek alınması gereken bu tür uygulamaları yazmak düşer.

Bu olmlu gelişmeleri yazma sebebimiz ise, bir bireye, aile, yerel veya merkezi yönetimlere örnek olsun diyedir.

Ancak o vakit paylaştığımız düşünce / fikrin bir yararı olur.

Belediyeler ve spor başlığı altında halk dilinde ‘engelli’ olarak tanımlanan özel bireylere, fiziksel aktivite /egzersiz / spor hizmeti sunan yönetim olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Bahçelievler Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerini bu satılara yansıtmıştık.

Bugün ise Bursa Yıldırım Belediyesi’nin ‘anlamlı’ çalışmalarını siz değerli okuyucularımız ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz…

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN!..

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduğumuzda, Şeyh Edebali hazretlerinin, damadı Osman Gazi’ye söylediği "...İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırladık.

Belediye olarak yapılan her yatırımın, toplumun en küçük, küçük olduğu kadar da değerli yapı taşı olan insana yönelik olmaktadır.

Yıldırım ilçesindeki sportif yatırımlar tesisleşmeyle başlamış.

Yıldırım Spor Kompleksi, Millet Mahallesi Kadın ve Spor Merkezi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi, Sinandede Kadın ve Engelli Spor Merkezi.

Ve yakın bir gelecekte açılacak olan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi.

Her bir tesis engelli vatandaşların spor yapmasına uygun hale getirilmiş.

İnsan sağlığının önemi dikkate alınarak, ‘Engelsiz Şehir Yıldırım’ sloganından hareketle, her tesisin engellilerin kullanımına açılmasının yanında, sporun insan sağlığı kadar engelli bireyler içinde ne kadar öneme sahip olunduğu görüşüne gösterilen ilgi ve saygıyı, Mimar Sinan Engelsiz Parkı ve Oyun Alanı yatırımında görmek mümkün…

Bir spor adamı olarak, spor tesislerde verilen /verilecek hizmetin ‘kaynağının’ insana yönelik olmasının, vatandaşlar kadar bizleri de oldukça heyecanlandırmaması mümkün değil.

Daha çok çocuğun /gencin / yaşlının, kısacası bireyin sportif faaliyetlerin içinde yer alması, zihin ve beden olarak sağlıklı neslin yetişmesi demek.

Tüm bunların yanı sıra, yeni yetişen nesle örnek olması amacıyla görme engelliler başta olmak üzere, bedensel, işitme ve özel çocuklara yönelik performans sporlara yapılan yatırımlar takdir edici…

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BİR TAKIM VE MADALYALI SPORCULAR...

Yıldırım Belediyesinin Görme Engelliler Goalbal ve Futbol takımları, rakiplerine açık ara fark atarak Şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalaşmışlar.

Kulübün görme engelli atleti Mehmet Tunç’un 100 metrede 12;08’lik derecesiyle Türkiye Şampiyonu, Tekerlekli Sandalye Basketbol takımın namağlup Şampiyonluğu, İşitme Engelli Atlet Şükrü Çetinkaya’nın 23. İşitme Engelli Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazanması, elde edilen başarılara sadece birkaç örnek.

Yıldırım Belediyesinin Bedensel Engelli sporcusu Aysel Özgan’ın Havalı Tabancada Dünya Şampiyonluğu, ayrıca takdir edilmesi gereken, tüm bu başarıların finali, daha büyük başarıların başlangıcı / işareti gibi…

Tesisleşme bazında gerçekleştirilen yatırımlar ve yatırımların bir neticesi olarak ortaya çıkan başarı tablosunu gördükten sonra Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin "Yatırımlarımız meyvelerini veriyor…" sözlerine hak vermemek elde değil.

Başkanın şahsında, tüm ekibini tebrik ediyoruz.

Dileriz, diğer yönetimlere örnek olur…

.

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?