USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CIA güdümlü, PKK destekçisi Avusturyalı ajan gazeteci Max Zirngast, Ankara’da neden tutuklandı

21-09-2018

Avusturya bir süredir Türkiye aleyhinde ve düşmanca algılanabilecek adımlar atıyor. 

Avusturya Milli İstihbarat Teşkilatı – Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi’nin (BVT) 2016 yılı raporu, aşırı sağcı motivasyonla gerçekleştirilen eylemlerin artığını ortaya koymuş, en büyük tehditin İslami radikalizm olduğu açıklanmış, son bir yılda vuku bulan olaylar nedeni ile ilk defa Türk göçmenlerin itham edilmesi dikkat çekmişti.

Avusturya İç İşleri Bakanı Asayiş Genel Müdürü Konrad Kogler,Avusturya’daki Türk ve Kürt asıllı insanların birlikte yaşamasının giderek daha da zorlaştığını, bu bağlamda Türk hükümetine yakın dernekler, PKK ve Gülen Hareketi gibi terör örgütü olarak sınıflandırılan grupların mercek altına alınacağını belirtmişti. 

Bu yıl içinde de Avusturya hükümeti birisi Türk Camii olmak üzere yedicamiyi kapatmıştı. 

Kapatma kararı alınan Türklere ait caminin Türk milliyetçiliğini yaydığını, caminin ülkede Müslümanları resmen temsil eden Avusturya İslam Cemaati’nden izinsiz olarak faaliyet göstermesi sebebiyle kapatıldığı belirtilmişti.

VİYANA’DAKİ CIA UNSURLARININ ETKİSİ...

Aslında Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi, ABD Viyana Büyükelçiliğinde görevli CIA unsurlarının etkisi altında. 

Hatta bırakın Avusturya istihbaratını Alman istihbaratına da nüfuz ettikleri, yönlendirdikleri zaman zaman gündeme getiriliyor. 

Ülkemizde faaliyet gösteren Max Zirngast, CIA güdümlü ajan gazetecilerden biri. 

Görünürde Viyana ve Ankara’da felsefe ve siyaset bilimi alanında çalışan bağımsız bir araştırmacı yazar. 

Ancak aleni Türk devleti düşmanlığı yaptığı da bizzat kendi yayınları ile belgeli.

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, 11 Eylül’ün erken saatlerinde Ankara’daki apartman dairesinde terörle mücadele yetkilileri tarafından iki Türk vatandaşı ile birlikte gözaltına alınmasına tepki gecikmedi.

Avusturyalı Gazeteci Max Zirngast, Hatice Köz, Burcu Pekdemir ve Mithatcan Türetken de tutuklandı. 

Uluslararası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (IFJ-EFJ), MaxZirngast’ın gözaltına alınmasını protesto etti. 

Derhal serbest bırakılması icin Türk yetkililere çağrıda bulundu. 

Ama nafile, Türkler serbest bırakılması bir yana ajan gazetecinin tutuklanması için mahkeme kararı çıkardılar. 

"TKP/Kıvılcım üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınan casus gazeteci, Türk adaletinden kaçamadı.

Max ZirngastTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sıkça eleştiriyor, Türkiye’nin teror örgütü PKK ile mücadelesine karşı çıkıyoraleni bir şekilde ayrılıkçı terör örgütüne destek veren haber ve analizler hazırlıyordu. 

Max Zirngast, ayrılıkçı Kürtler’in siyasi organizasyonu HDP’nin (Halkın Demokratik Partisi) seçim kampanyasında aktif faaliyette bulunmuştu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bir siyaset bilimi öğrencisi de olan Max Zirngast, Avusturya dergisi re: volt, ABD’de yayınlanan sol çizgideki Jacobin ve Türk sosyalistlerin neşrettiği aylık Toplumsal Özgürlük gibi bir dizi sol yayınına katkıda bulunuyordu.

“TUTKULU SOLCU BİR AKTİVİST…"

Gözaltına alınmasından hemen sonra Avusturya’da basılan re:voltdergisi, uluslararası haber ajansı Reuters’a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada Zirngast ile ilgili olarak, “Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan yazarımız özgürlük ve demokrasi için mücadele eden tutkulu solcu bir aktivisttir” dedi. 

Almanca yayımlanan sol eğilimli re:volt dergisinin verdiği bilgilere göre, gazeteci, son dönemde PKK ile ilgili haberlere imza attı. 

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), 11 Eylül’de Ankara’da gözaltına alınan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast ile dayanışma mesajı yayımladı.

Re:volt ve Jacobin dergilerinin yanı sıra Toplumsal Özgürlükgazetesinde de yazan Max Zirngast’in serbest bırakılması talep edildi.

Avusturya Başbakanı KurzAnkara’da Avusturyalı gazeteci MaxZirngast’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Kurz, Türkiye’nin gözaltının gerekçelerini açıklaması gerektiğini söyledi.

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin, silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması ile gözaltına alınan ve diğer üç kişi ile birlikte tutuklanmasına kararı verdiği Avusturyalı gazeteci Max Zirngast; Almanca, İngilizce ve Türkçe biliyor ve bu üç dilden bir diğerine tercüme yapabiliyor. 

Bence Kürtçe ve Zazaca bildiğini gizlemiş. 

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast’ın ‘Kobani’de savaş’ adlı bir de kitabı mevcut.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com
Twitter: @oc32oc39

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?