USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP’li Özgür Özel’in tek derdi İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazanması mı?

CHP’li Özgür Özel’in tek derdi İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazanması mı?
03-12-2023

CHP’li Özgür Özel’in tek derdi İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazanması mı? 

Özgür Özel sempatik ama karizmatik olmayan bir politikacı.  Kemal Kılıçdaroğlu sonrası CHP Genel Merkezinin Türk siyasetinde özgül ağırlığı, başında kavak yelleri esen, çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel kadar. Emanetçiliği sırıtıyor.

Konuşurken çok bağırıyor. Tıpkı Anadolu Rock icracısı ergenler gibi kıpır kıpır, yerinde duramıyor. Hopluyor, zıplıyor. Bir genel başkan ağırlığı yok. Kendisi de bunun farkında olduğu için ben siyasetin Manisa tarzanıyım diyor.

Evet seçim sonrası CHP bir değişime ihtiyaç duyuyordu ama bu değişimin görünür yüzü Piro’ Kemal Kılıçdaroğlu’nun dizi dibinden ayrılmayan, Kılıçdaroğlu’nun parti ve seçim politikalarını belirleyen her kararında onun da fikri, imzası ve onayı bulunan, günahta da sevapta da ortağı Özgür Özel mi olmalıydı?

Neden böyle soruyorum?

Eğer CHP yönetiminin parti meclisinden genel pbaşkanına kadar bir bedel ödemesi gerekiyorsa bu şimdiki parti genel başkanlığı konumundaki Özgür Ózeli de kapsamalıydı.

Kılıçdaroğlu'na kurulan iki tuzak: Seccadeye basan Alevi  Cumhurbaskanı adayı!..

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart 2023 akşamı, İstanbul’da katıldığı iftarın ardından çekilen bir fotoğraf, tartışmayı ateşledi.

İktidar temsilcileri ve iktidara yakın gazeteciler “Kılıçdaroğlu seccadeye ayakkabısıyla bastı diyerek kampanya başlattılar.

Kılıçdaroğlu, fotoğraf için; “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum demişti.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programını hazırlayan kimse, muhtemelen attığı her adımdan CHP İstanbul komiseri ve büyükşehir başkanı Ekrem İmamoğlu’nu haberdar ediyordu. Kılıçdaroğlu'nun seccade serili mekan hakkında bilgilendirilmediği, uyarılmadığı anlaşılıyor. Şimdi geriye dönüp bakıyorum da, bu aymazlığı kim tezgahladı ise bravo, doğrusu iyi iş çıkarmışlar.

Skandala dönüşen iftar programını organize eden, Kılıçdaroğlu’nu iftara çağıran isim Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi GİK üyesi, Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hemşehrisi. Aralarında Trabzonluluk dayanışması olduğu söylenebilir.

İsmail Müftüoğlu, 1939, Trabzon Of doğumlu. 1973-1977 yıllarında Sakarya Milletvekilliği, 1975-1977 yılları arasında Adalet Bakanlığı ve aynı dönemlerde vekâleten İçişleri Bakanlığı yapmıştı, Milli Nizam Partisi Kurucu Üyeliği ve Milli Selamet Partisi Genel Başkan Vekilliği görevinde bulunmuş bir isim. Milli Gazete, Vakit ve Zaman gazetelerinde yazıları var.

Laikliği getiren partinin mezhepçi söylemi!..

Düşünsenize Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulan, 1924’teCumhuriyet Halk Fırkası”, 1935’teCumhuriyet Halk Partisi” adını alan bu siyasi kurum, 1927’de “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik”ten oluşan dört temel ilkeyi benimser. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmış, Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemiştir.

Resmiyette Laiklik ilkesi, 1924 Anayasası'na 5 Şubat 1937’de yapılan değişiklikle; 2. maddeye devletin nitelikleri olarak “Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve İnkılapçıdır” biçiminde girmiş, devletin laikleştirilmesi sağlanmıştır. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni insan haklarına dayalı millî, demokratik ve lâik sosyal bir hukuk devleti esasları üzerine inşa etmiş ve Cumhuriyet rejimi laiklik ilkesi ile güvenceye almıştır.

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez laiklik ilkesini devlet politikasına dönüştüren ve parti amblemindeki altı oktan birisinin sembolize ettiği laiklik ilkesini göz ardı eden hatta etkisizleştiren ‘Ben Aleviyim’ çıkışına ne demek gerekir?

Hatırlıyorsanız Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra hangi sivri akıllı danışmanı veya parti kurmayın telkini ile 19/04/2023’te, Cumhurbaşkanlığı seçiminden 25 gün önce ‘Alevi’ başlığıyla paylaştığı videoda ilk defa oy kullanacak gençlere seslenmiş, “İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım demişti.

Hatta daha da ileri giderek, “Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? sözleri ile TCK Madde 216, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçu kapsamına girmişti. İlgili Kanun diyor ki; Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Mezhep temelli bir söylem ile kendisini seçim yenilgisine mahkum etmişti. Akılları sıra inancını gizlemeyen, dürüst, göründüğü gibi olan, olduğu gibi görünen bir imaj yaratmak istenilmişti. Yoksa zaten Türk seçmeni, Kılıçdaroğlu'nun Tuncelili ve Alevi olduğunu zaten biliyordu. Bunu kör göze parmak sokarcasına temcid pilavı gibi ısıtıp servis etmenin ne anlamı vardı?

Kemal Kılıçdaroğlu'na kim, parti içindeki hangi güç odağı veya klik böylesine bir yanlışı, siyasi harakiriyi yaptırmıştı?

Oysa CHPyi uyarmıştım!..

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı 6 Mart 2023’ten 7 gün sonra 13-03-2023’te “Erdoğan'ın seçim stratejisi iki temel gerekçe üzerinden şekillenmektedir. İlki deprem bölgesinin yaralarının sarılması, enkazın kaldırılması, bölgenin ekonomik aktivitesinin hızlandırılması ve deprem konutlarının bir an önce tamamlanması. İkincisi ise sol ve Alevi ittifak karşısında sağ ve Sünni bir ittifakın güçlendirilmesi.” tesbitinde bulunmuştum.

Değişim hikâye, genel başkanlık şahane!..

Kendi ifadesi ile 'Manisa Tarzanı Özgür Özel'in diline doladığı 'Değişimin yüzyılı yüzyılın değişimi' spotu, Ekrem İmamoğlu'nun patentinde.

İnanmayan İmamoğlu'nun resmi web sayfasına girer bakar. Muhtemelen çiçeği burnunda yeni genel başkanın ‘Değişim’ söyleminden anladığı liste değişikliği olmalı. Ki o değişikliğin mimar ve icracısı İstanbul klanı.

Partiyi sağ seçmene açma ve Parti'nin nefret dili gibi anlaşılabilecek söylemini değiştirme konusunda büyük bir mesafe almasını sağlayan, Peygamber torunu /Seyyid Kemal Kılıçdaroğlu’nu sağ partilerle diyalogundan dolayı eleştirenler şimdi kendileri aynısını yapıyor.

Geçtiğimiz hafta, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le, yerel seçimlerde iki partinin özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde işbirliğinde bulunması konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Neymiş efendim; ittifak kelimesi çok yorulmuşmuş, yerel seçimde "iş birliği" konusunda yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacakları ele alınmışmış.

Laf ola beri gele. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ifadesi ile; “Laf etti bal kabağı, koy tabağa ye sabaha.”

Özgür Özel’in parti politikası İmamoğlu ve İstanbul eksenli…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tek derdi, İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazanmasına odaklı olduğu, partiye yakın bazı isimler tarafından kulislerde dillendiriliyor.

Makedon olduğunu söyleyen Özgür Özel, bu nedenle Türkiye'ye ‘işgalci' diyen Pervin Chakar'ın konserine HEDEP'li Pervin Buldan ile gitmekte sakınca görmüyor.

Hatta, adı geçen Pervin Chakar'ın sahnede karşısında eğilerek elini öpüyor.

Tüm bunları neden yapıyor?

Rawest Araştırma, İstanbul’da yaşayan Kürt seçmenlere "bu Pazar yerel seçim olsa hangi partiye oy vereceklerini" sormuş. Katılımcıların yüzde 46’sı HDP’nin adayına oy vereceğini söylerken, yüzde 27,9’u ise CHP’nin, yüzde 23,2’si ise AK Parti’ye oy vereceğini söylemiş.

Mart 2024 yerel seçimlerinde “Kesinlikle Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 33,4, “desteklediğim parti aday çıkarırsa adaya oy veririm, çıkartmazsa İmamoğlu’na veririm” diyenlerin oranı ise yüzde 24,6 çıkmış.

“İmamoğlu’na oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 31,4’müş. İmamoğlu, CHP’nin adayı olursa ve HDP de İstanbul’da aday çıkartırsa tercihlerinin ne olacağına sorusuna 14 Mayıs'ta HDP'ye oy verdiğini söyleyenlerin yüzde 70’i “HDP’nin desteklediği adaya oy veririm” demiş.

"Kısa kes, Aydın havası olsun" der gibisiniz. Sabrınızı fazla zorlamayacağım. CHP’nin şimdiki genel başkanı ve parti meclisinin yerel seçimlerde Türkiye genelindeki oy oranının artması hakkında bir beklentisi olduğu sanılmıyor.

Hatta deneyimli bir CHP'li poltikacı, Kılıçdaroğlu’nun mumla aranılacağını, Parti'nin onun başkanlığı döneminde ulaştığı oy oranına uzaktan el sallayacağını söylüyor. Türkçesi; CHP genel merkezi ve parti başkanı, bütün gücüyle İmamoğlu’nun yeniden seçilmesi için çalışıyor.

Korkunun ecele faydası yok!.. İmamoğlu fenerinin sönmesine az bir süre kaldı. Ben demiyorum, İstanbul halkına kulak verin, onlar söylüyor.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://chp.org.tr/chp-tarihi

https://m.yeniakit.com.tr/biyografi/ismail-muftuoglu

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/1904202328

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/301120239

https://www.mhp.org.tr/htmldocs/genel_baskan/konusma/4241/index.html

https://www.dikgazete.com/yazi/siyasetin-manisa-tarzani-ozgur-ozel-6214.html

https://www.yirmidort.tv/gundem/pervin-buldan-ozgur-ozeli-fotograf-karesinden-cikardi-135178

https://www.haberler.com/guncel/bahceli-laf-etti-bal-kabagi-koy-tabaga-ye-sabaha-9472943-haberi/

https://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-alevi-olmaz-diyen-bu-sisteme-durust-olan-olur-diyecek-misin/

https://www.dikgazete.com/yazi/erdogan-in-secim-kazandiran-stratejisi-ve-sonuclarin-dis-politikaya-yansimasi-5632.html

https://www.dikgazete.com/yazi/cumhurbaskani-erdogan-in-secim-stratejisi-sol-alevi-ittifaka-karsi-sag-ve-sunni-ittifak-5414.html

https://www.tccb.gov.tr/basin-aciklamalari-suleyman-demirel/1717/3996/laikligin-kabul-edilisinin-72-yildonumu-dolayisiyla-yayinlanan-mesaj

https://serbestiyet.com/featured/kilicdaroglu-seccade-uzerindeki-fotografi-icin-aciklama-yapti-seccadeyi-goremedigim-icin-cok-uzgunum-123745/

https://www.google.com/amp/s/m.sabah.com.tr/galeri/yasam/ozgur-ozel-turkiye-dusmaninin-onunde-egildi-tek-destek-parti-sozcusunden-geldi-sanatciya-deger-veren/amp

https://serbestiyet.com/haberler/rawestten-istanbulda-kurt-secmen-arastirmasi-yerel-secimde-chp-ak-partiyi-gecerek-istanbulda-2-parti-oluyor-147245/#google_vignette

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Gazanfer Şah
Gazanfer Şah 5 ay önce
Ömür bey, tebrikler; makalenizin son paragrafında solun ümidi İmamoğlu'nun İBB seçimi tespitini pazar günü yazdınız, pazartesi payandaları İYi ve HEDEP açıklamaları ile teyit ettiler:
CHP'ye ortaklarından çifte darbe: İYİ Parti'den sonra HDP de 'seçime ayrı gireceğiz' dedi
Müşahit
Müşahit 5 ay önce
Manisa Tarzanı'nın kapasitesi, çapsızlığı, lokal olduğu ile de imamoğlunun mumumun söndüğü ancak bu kadar yazilabilirdi.
Gazi
Gazi 5 ay önce
Karadenizli olmasin bir de akp li olmasin bu adam zaten akp nin adami yeter artik ulkeyi afrikadan da kötü duruma düştü stalin gelse ancak bu kadar bu ülkeye bu kadar zarar verirdi
Safinaz
Safinaz 5 ay önce
Alevilerden Kemal Kılıçdaroğlunu arkasindan hancerleyen İmamoglu'nu oy yokkkk
Dede torun
Dede torun 5 ay önce
Kemal başkanı mumla arayacaklar
Alevi  Piri
Alevi Piri 5 ay önce
Yezid soylular partiyi ele gecirdi