USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Lugansk'a anlamlı ‘Za Pravdu’ basın gezisi!

Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Lugansk'a anlamlı ‘Za Pravdu’ basın gezisi!
07-07-2022

MOSKOVA

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ne "Za Pravdu" (Gerçek İçin) konulu bir basın turu düzenledi.

Türk medyasından dikGAZETE'nin de yer aldığı gezi, Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Politika, Dış İlişkiler, Basın ve Enformasyon Bakanlığı ve Rus Federal siyasi enformasyon dergisi "Persona Stranı" ile ortaklaşa düzenlendi.

Katıldığım gezide, gazetecilere bizzat Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Politika, Dış İlişkiler, Basın ve Enformasyon Bakanı Sayın Ahmed Dudayev ve "Persona Stranı" dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Yelizaveta Abramova eşlik etti.

Rusya ordusuna bağlı Çeçen birliklerinin korumasıyla ve zırhlı araçlarla Lugansk'ın kuzeybatısındaki Lisiçansk kentine girdik. Lisiçank kenti, geçtiğimiz günlerde Çeçen birliklerinin önemli rolü sonucunda Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin kontrolüne geçmişti.

 

Yol boyunca yerel halk, Çeçen askeri konvoyuna el sallayarak desteklerini belirtiyordu. Lisiçansk kenti merkezinde RF Çeçenistan Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Magomed Daudov, Çeçenistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı Rusya Kahramanı Ahmat-Hacı Kadirov'un adını taşıyan özel polis alayının komutanı Zamid Çalayev, Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri Ramzan Kadirov'un Yardımcısı, General Apti Alaudinov ve Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Politika, Dış İlişkiler, Basın ve Enformasyon Bakanı Ahmed Dudayev, basına bilgiler vererek çalışmalarını anlattı.

Özellikle Daudov, Çeçen özel kuvvetler subayları, komutanlarının yetkin komutanlığı altında, Lugansk Halk Cumhuriyeti halk milisleri ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı birlikleriyle birlikte şehri “Allah'ın gerçek vatanseverleri ve savaşçıları” olarak kurtardıklarını vurguladı.

Daudov, “Artık Lisiçansk, tüm dünyanın bildiği gibi, efsanevi Ahmat özel kuvvetlerinin kontrolü altında. En önemli şey, şu anda Başkomutan Vladimir Putin'in dur emrini vermemesi.. Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri Ramzan Ahmatoviç Kadirov ve kardeşlerimiz her şeyden önce İslam dinini koruyorlar. Yüce Allah'ın değerlerini, büyüklüğünü koruyorlar” diyerek duygularını aktardı. 

Lisiçansk kentinde Çeçenistan yetkilileri, yerel halka çeşitli insani yardımında da bulundu. Halka çeşitli gıda ve para yardımında bulunan Çeçenistan yetkililerine, yerel vatandaşlar derin şükranlarını iletti. dikGAZETE'ye konuşan Oksana adlı bir kadın, "Bize çok yardım ediyor Çeçen kardeşlerimiz! Kendiniz de bu manzarayı görüyorsunuz. Bunun adı insanlık. Hem bizim için savaşıyorlar hem de insani yardım ediyorlar." dedi.

Nikolay adlı bir yaşlı da, "Bu yardımları görünce insanın inancı daha da artıyor. Şu anda bu insani yardımların büyük manevi değerleri de var. Teşekkürler Çeçen kardeşlerimiz! Allah sizlerden bin kere razı olsun!" sözleriyle duygularını aktardı.

Geri dönüşümüzde, Çeçenistan Cumhuriyeti Lideri Sayın Ramzan Kadirov'un da biz gazetecilere ve geziyi organize eden yetkililere derin şükranlarını ilettiğine ilişkin haberleri okuyorduk. Yalan haberlere karşı mücadele bağlamında bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Ramzan Kadirov, gezide yer alan tüm gazetecilere derin şükranlarını iletti.

Bu haberleri okuyunca çok memnun olduk ve bizler de gezinin organize edilmesinde emeği geçen başta Sayın Ramzan Kadirov olmak tüm Çeçenistan Cumhuriyeti yetkililerine derin teşekkürler ediyoruz.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?