USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bisikletiyle Türkiye’yi baştanbaşa dolaşan Rus gezgin Kolotov: Ne mutlu ki Türkleri tanıdım!

12-07-2020

MOSKOVA

İki yıldır bisikletiyle dünyayı gezip dolaşan Rus gezgin Konstantin Kolotov, geçtiğimiz aylarda da Türkiye'yi baştanbaşa pedal çevirerek dolaşarak Anadolu insanı hakkında muazzam izlenimlerini paylaştı. Kolotov, “Ne mutlu bana ki Türkleri tanıdım!" dedi.

Rusya'nın en çok okunan haber sitelerinden “Lenta.ru”ya Türkiye ile ilgili izlenimlerini aktaran Kolotov, cebinde 20 dolar ile Türkiye'ye gittiğini anlattı.

Kayseri'den Sivas'a giderken 2 bin 200 metreye kadar yüksek geçişleri olan dağlara bisikletiyle tırmanmak zorunda kaldığını söyleyen Rus gezgin, Sivas'tan Suşehri'ne geçerken bu küçük kente aşık olduğunu da vurguladı.

Kolotov, bu konuda "Türkiye'nin kentleri ve Türklerin kendisine de çok hayranım. Türkler candan insanlar, misafirperverlik, yakınlarına yardım, ilgi, ulusal dayanışma her yerde hissediliyor…

Burada insanlar hayvanları sever, evsiz köpekleri ve kedileri korur ve besler, bu hayvanlar için küçük kulübeler yaparlar. 

Ve gezginlere saygı ve saygı ile davranılır. 

Türkiye'yi böyle görmek ve tanımak şansını yakaladığım için mutluydum" diyerek duygularını paylaştı.

Türk askerlerinin gösterdiği ilgi ve yardımlardan da çok mutlu olduğunu belirten Kolotov, "Bir sonraki dağa bisikletle tırmanırken içinde jandarmalar bulunan bir askeri araç durdu. Komutan arabadan indi ve beni selamladı, kendimi tanıttım, muhabbet ettik. 

Mükemmel insanlardı. Komutan hemen bisikletimi arabaya yüklemeyi ve beni dağın tepesine çıkarmayı teklif etti. Kabul ettim…” diyerek memnuniyetini anlattı.

Askerlerin kendisine gösterdiği ilgi ve yardımlara şaşırdığını da belirten Rus gezgin, "Beni dağda, kendi karakollarında ağırladılar; çay, baklava ve çeşitli kurabiyeler de ikram ettiler. Fotoğraf çektirdik, Ve dostane şeklinde kucaklaştık… Ben bu sefer de Türk askerine hayranlık duydum" dedi.

Bir cami imamı tarafından akşam yemeğinde ağırlandığını da anlatan Rus gezgin, "Gece, camideki özel bir odada, çok rahat bir koltukta uyudum" dedi.

Türkiye'de üç ay dolaştığını anlatan Kolotov, "Burada, kendimi güvende hissettim, ilgi gösterdiler, karnımı doyurdular. 

Aynı zamanda, iki ay önce Rusya ile Türkiye arasında, ilişkilerin gerginleşmesine rağmen (Mart ayında) Türklerden ülkem Rusya ve Ruslar hakkında kötü laflar duymadım…” şeklinde konuştu.

Türkiye'yi 3 bin 500 kilometre dolaştığına işaret eden Kolotov, "Büyük şehirleri ziyaret etmeyi başardım: İstanbul, Bursa, Balıkesir, Bergama,  İzmir, Aydın, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Trabzon, birkaç köy. Burada, İslam ve Allah hakkında çok şey öğrendim, namaz kılmayı öğrendim ve bu dine karşı daha hoşgörülü oldum." dedi.

Türkiye'den Gürcistan'a geçerken "Ayrılırken biraz üzgündüm, Türkiye, sevgili bir misafir olarak beni iyi bir şekilde uğurladı; güneşiyle okşadı ama Türkiye'nin bir parçasını kalbime aldım. Ve Türkiye'yi asla unutmayacağım…” diyerek duygularını paylaştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?