USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Beşiktaş’ın sessiz tezahüratı gönüllerin sesidir

04-12-2016

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor veya bütün takımlar. Madem sadece futbol bahane, öyle ise yapılan çalışma ve uğraşı nasıl yararlı hale getirilebilir!

Küfüre, teröre alet olan aktiviteler nasıl ortadan kaldırılabilir?
Küçük bir kıvılcım-bahane, maliyeti çok düşük aktiviteler veya sadece bir dakika süren, fakat ömür boyu sürecek anlamlı çalışmalara dikkat çekecek önemli sosyal sorumluk projeleri...

Beşiktaş Kulübü engelli vatandaşların da bu ülkede var olduğu gerçeğine dikkat çekmek için, geçtiğimiz hafta önemli bir organizasyona imza attı; ‘1 dakika sessiz tezahürat

Daha önce desibel rekoru kıran takım taraftarın, ülkemizde yer alan 8 milyonu aşkın engellinin (önemli bir kesim içerisinde işitme engelli vatandaşların da yer aldığı) öneminin en güzel yansımasıydı, tribüne taşınan bir dakikalık sessizliği. 

Bu tür sorumluklar sadece tribünleri anlamlı kılmamaktadır. 

Her defasında küfür ile anılan o tribünler şimdi önemli bir sosyal projeler ile gündeme geliyor. 

Şampiyonlar Ligi gibi önemli lig mücadelesi olan Benfica maçında gerçekleşen bu anlamlı ‘organizasyonda’ engelli gerçeğine dikkat çekilmesi, futbolun güzel-anlamlı mesajlara araç olarak da kullanılabileceğini görmüş olduk... 

 TRABZONPOR DA ENGELLİLERE DUYARSIZ DEĞİL...

Beşiktaş Kulübünde bunlar olurken, Trabzonspor’un geçtiğimiz aylarda engelliler için gerçekleştirdiği anlamlı-örnek organizasyona da değinmemek olmaz.

Bordo-Mavili Kulüp, Türkiye’nin 61 ilinden getirdiği engelli vatandaşı Akhisar Belediyespor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasını izlemesini sağladı. 

Aileleri ile birlikte Trabzon’da ağırlanan engelli taraftarlar, yöneticilerin değindikleri gibi, temiz, şikesiz, engelsiz bir futbol için bir aradaydılar...

Trabzonspor Kulübünü ve engelliler için duyarlı olan kamuoyunun diğer kurumları ve bireylerini içtenlikle tebrik ederiz. Yapılan her anlamlı çalışmanın örnek olması en büyük temennimiz.

Gerçekleştirilen anlamlı her çalışmanın, diğer camialara örnek teşkil etmesi görevini, kendimizde bir sorumluk görüyoruz.

Tüm bu dileklerimiz yanı sıra istek ve temennimiz ‘balık yemek kadar, balık tutmanın’ hassasiyet ve önemi. 

İnsan düşünmüyor değil; ‘Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer takımlarının neden, Ampüte ve İşitme Engelli ‘futbol’ branşları olmasın!

Bu isimlere Medipol Başakşehir Kulübünü ‘özellikle’ dahil olmasını içtenlikle arzuluyoruz. 

Bu sayede daha çok engelli vatandaşımız spor aracılığıyla, tedavi ve sosyalleşme süreçlerini hızlandırmış olacak!..

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?