USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Azerbaycan ve Türkiye, Erdoğan ve Aliyev… Hep daha ileri!..

Azerbaycan ve Türkiye, Erdoğan ve Aliyev… Hep daha ileri!..
13-06-2023

Bakü, AZERBAYCAN

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler, her geçen gün daha da gelişerek sürüyor.

Türkiye ve Azerbaycan iki kardeş ülkedir. Şimdiye kadar “Bir millet iki devlet” anlayışıyla birlikte yürüdük ve bu yola kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (13 Haziran) Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile genişletilmiş bir kadroda görüştükten sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci YardımcısıFirst LadyMehriban Aliyeva'nın yetkilerinin yerine getirilmesinin başlama törenine katılımının tüm dünyaya ve Türkiye'ye bir mesaj olduğunu vurguladı.

Eşiyle birlikte Azerbaycan'ı ziyaret ettiğini vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ziyaretler, aramızda ne kadar derin duyguların var olduğunun bir kanıtıdır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Aliyev ise “Biz Türkiye Cumhurbaşkanı ile Zangezur Koridorunun erken açılışı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Zangezur Koridorunun açılması kaçınılmazdır” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu sözleri bugün 13 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile genişletilmiş bir kadroda görüştükten sonra basın açıklaması sırasında söyledi.

Aliyev, “Her halükârda, bu yönde çabalarımızı artıracağız. Bu koridorun açılması, tüm ülkeler için yeni fırsatlar yaratacak ve bölgedeki işbirliği konularında olumlu bir etki yaratacaktır” dedi.

Azerbaycan'da Türk şirketleri tarafından altyapı çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütülmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna ek olarak, Türk müteahhitlik şirketleri, Azerbaycan'da ulaştırma ve altyapı alanlarında başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Bu bizi özellikle sevindiriyor” dedi.

Türkiye heyetinde yer alan dikkat çekici bir isim de Azerbaycan kökenli ünlü Türk siyasetçi Sinan Oğan idi. 

Azerbaycan'a yapılan Türkiye devlet heyetinin ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden heyette, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan da Azerbaycan ziyaretinde yer aldı.

14 Mayıs'taki genel cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde, Erdoğan’a karşı yarışan ve oyların yüzde 5,17'sini alan, daha sonra 28 Mayıs’ta gerçekleşen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, seçmenlerini görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye çağıran Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara’da düzenlenen zafer konuşmaları ile Cumhurbaşkanlığı törenlerinde de bulunmuştu.

Azerbaycan’a geniş bir heyetle katılan Türkiye heyetinin ziyaretinin yankıları ve görüşmelerde ele alınan konular, ilerleyen günlerde Türkiye ile Azerbaycan arasındaki giderek derinleşen ilişkilere siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda yeni ivmeler kazandıracak gibi görünüyor.

Azerbaycan ve Türkiye ile Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev arasındaki ilişkilere her geçen gün yenileri ekleniyor; Hep daha ileri!.. 

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?