USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ABD, Kandil’deki PKK liderlerini İran’a karşı kullanamayınca başlarına ödül koydu!

07-11-2018

ABD, terör örgütü PKK’nın başındaki isimler Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verileceğini duyurdu.

Ama bu açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından değil ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapıldı. 

Bu uygulama, aslında ABD’nin konuyu önemsemediğini gösterdiği gibi, Ankara’nın kiminle muhatap olması gerektiği şeklinde algılanabilecek bir tavır. 

Diplomatik nezaket yoksulu Amerikalı sığır çobanları, akılları sıra Türkiye’ye ayar veriyor. 

Ziya Paşa merhum boşuna dememiş, “Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz /Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.”

PALMER’İN DUYURDUĞU 3 PKK’LI…

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer’ın Ankara ziyaretiyle ilgili bilgilendirmede; Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Palmer’ın “Amerika Birleşik Devletleri, NATO müttefikimiz Türkiye ile terörle mücadele alanında yürüttüğü işbirliğine değer vermektedir. Ziyaretim kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Rewards for Justice (Adalet için Ödül)” programının PKK terör örgütüne mensup üç üst düzey ismi hedef aldığını duyurmaktan mutluluk duymaktayım. ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu PKK’lıların kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verilmesini onaylamıştır’’ ifadeleri yer aldı.

Matthew Palmer, Murat Karayılan için (5 milyon Amerikan dolarına kadar), Cemil Bayık için (4 milyon Amerikan dolarına kadar) ve Duran Kalkan için (3 milyon Amerikan dolarına kadar) ödül verileceğini, iki gün süren ziyaretinde Türk hükümetinden üst düzey yetkililer, iş dünyasından temsilciler ve milletvekilleri ile bir araya gelerek ortak menfaatlere ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunma fırsatını yakaladığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı 1997 yılında Göçmenlik ve Uyruk Kanunu’nun 219’uncu bölümü uyarınca yabancı terör örgütü olarak kabul etti. 

PKK, 2001 yılında da 13224 sayılı ABD Başkanlık Kararnamesi uyarınca Küresel Terör Unsurları listesine alındı. 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Adalet İçin Ödül programının iletişim bilgileri de yer aldı. 

İletişime geçecek kişilerin bilgilerinin gizli tutulacağına da dikkat çekildi. 

ABD'nin 3 PKK yöneticisine toplamda 12 milyon doları bulan ödül koyması hakkında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Bu çok geç kalınmış bir eylem. Bu YPG-PYD angajmanını perdelemek için yapılan bir şey ise zaten 3 gün sonra asıl gerçek ortaya çıkacaktır" demesi, Türkiye’nin Amerikalıların sözde bu jestine hiç de sıcak bakmadıklarını gösteriyor.

Kalın’ın açıklamalarından yola çıkılacak olursa bu YPG-PYD angajmanını perdelemek için yapılmıştır.

TÜRKİYE’NİN POLİTİKALARI "ÖDÜL AÇIKLAMASI" İLE DEĞİŞMEYECEKTİR…

Fırat'ın doğusu politikası ve pozisyonu Amerikalıların bu açılımı ile değişmeyecektir. 

Türkiye’nin Münbiç yol haritası, planlandığı şekilde sürdürülecek.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki ABD destekli PKK/YPG unsurlarına yönelik izlediği stratejinin Suriye ile örtüştüğü görülüyor. 

Nitekim Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “İdlib'ten sonra hedefimiz Fırat'ın doğusu olacak. Fırat'ın doğusu meselesi hayati önemde ve bundan vazgeçemeyiz” diyerek Türkiye ile üstü örtülü dayanışmalarını ifşa etti. 

Çünkü Şam yönetimi çok iyi biliyor ki Türkiye’nin yardımı olmadan Amerikalıların Suriye’den çıkarılması oldukça zor. 

ABD, ELEKTRONİK RADAR SİSTEMİ VE YENİ ASKERİ ÜS KURDU…

Saha istihbarat raporlarına göre ABD; Suriye'nin YPG kontrolündeki Kobani ve Haseke kentlerinde elektronik radar sistemi kurdu. 

Radar sistemi, askeri nakliye uçakları ile bölgeye taşındı ve Amerikan askerleri tarafından monte edildi. 

ABD, Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç kentinde yeni bir askeri üs daha kurdu. 

Yeni üsle birlikte ABD'nin Menbiç'teki askeri üs sayısı 3, Suriye genelinde ise 25 oldu. 

ABD, Menbiç kentindeki askeri varlığını artırdı ve bölgede yeni askeri üsler kurdu. 

ABD, daha önce Menbiç'te Halep yolu üzerinde ve Sacur Çayı’na yakın Ayn Dedat bölgesinde bulunan askeri üslerine, Menbiç'in güneyinde yer alan ve kentin girişi olan Medah bölgesine kurduğu sonuncusuyla birlikte üçüncü askeri üssünü inşa etmişti.

NALINCI KESERİ TÜRKİYE’NİN ELİNDE!..

Kuzey Irak kaynakları, Amerikalı kovboyların WANTED operasyonunun perde arkasında; Kandil, Süleymaniye, Erbil ve Duhok’ta terör örgütü PKK yetkilileriyle görüşmelerinde örgüt yöneticilerini İran’a yönelik operasyonlar konusunda ikna edemeyince bu kararın alındığını iddia ediyor. 

PKKlı teröristlerin boyun eğmediği şantaja bakıldığında, adamlar nalına da mıhına da vuruyor. 

Bilmiyorlar ki “nalıncı keseri” Türkiye’nin elinde.

Ne yapar bu keser!..

Ne yontarsa elinde tutan kişiye doğru yontar. 

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter: @oc32oc32 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Gülnur Saatçi
Gülnur Saatçi 5 yıl önce
Bam teline dokunan bir yazı