Teknoloji

TEKNOFEST Uçan Araba Yarışması'na başvurular yarın sona erecek

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Cezeri yürütücülüğünde düzenlenen Uçan Araba Yarışması'na başvurular yarın sona erecek

TEKNOFEST Uçan Araba Yarışması'na başvurular yarın sona erecek
29-11-2022 10:02
İstanbul

TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, geleceğin araçlarından biri olarak görülen "uçan araba" alanında düzenlenen yarışmayla yoğun nüfusun da dahil yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir "uçan araba" konseptinin ortaya konulması hedefleniyor.

Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite (lisans, yüksek lisans, doktora) ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurular yarın sona erecek.

Takımlardan, aynı anda birden fazla uçan arabanın bir şehirde görev yaptığı durumu düşünerek araçların birbirleri ve çevreleriyle güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayacak tasarımlar yapmaları bekleniyor. Çalışmalarını, geleceğin uçan arabalarında önemli bir yer teşkil edecek hava trafik yönetim sistemi üzerinde yoğunlaştıracak ekiplerin, tasarladıkları uçan arabayı simülasyon ortamında göstermeleri de isteniyor.

Finalde 230 bin TL ödül

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı TEKNOFEST teknoloji yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Uçan Araba Yarışması'nda toplam 230 bin TL ödül verilecek.

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST 2023'te 41 ana yarışma 102 alt kategoride gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER