Özel Haber

Putin'in son 21 yıldaki en iyi esprileri kamerada -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rus Rossiya-1 kanalının Kremlin özel muhabiri Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in iktidardaki 21 yılına ait en iyi esprileri derleyip yayınladı

Putin'in son 21 yıldaki en iyi esprileri kamerada -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
13-01-2022 07:49

MOSKOVA - ÖZEL

Rus devlet televizyonu Rossiya-1 kanalının Kremlin Sarayı özel muhabiri Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidarda bulunduğu son 21 yılındaki değişik ortamlarda yaptığı en iyi esprilerini haberleştirdi.

Rossiya-1 kanalında yayınlanan görüntülerde önce Putin'in 2000 yılında ilk kez iktidara geldiği günlerde yaptığı espri ekrana geliyor.

Kremlin'deki makam odasında ağırladığı gazetecileri, "Başkanlık koltuğu nasıl? sorusuna Putin, "Basmıyor" gülümseyerek espri yapıyor. 

Görüntülü haberi sunan muhabir Zarubin ise, Putin'in Batı ile ilişkiler bağlamında yaptığı tüm esprilere dikkatle kulak asılmasını öneriyor.

Örneğin, bir bayan muhabir, "Gazprom (Rus doğalgaz kurumu) daha derin şekilde Avrupa'yı kemiriyor" soru vermeye çalışırken Rusya Devlet Başkanı, "Gazprom Avrupa'nın vücudunu kemirmeye çalışıyor. Bunu batı basını mı yazıyor? Neden Amerikalılar Avrupa'nın vücudundan endişe ediyor, hala anlamış değilim. Belki kendileri ondan kopmak istemiyor. Hoşlarına gidiyor, vücud iyi çünkü." diye espri yapıyor.

Yine bir yabancı muhabir, "ABD eski Başkanı Bill Clinton'a göre, siz eski KGB elemanı olarak ruhsuz insansınız" sorunca Putin, "Devlet yetkilisinin en azından kafasının olması lazım" yanıt vererek salonda kahkahalar patlıyor.

Muhabir Zarubin, daha sonra günümüz Rusya-ABD ilişkilerini anlatan olayları ekranlara getiriyor. Örneğin, bir toplantıdaki bir katılımcı, "ABD, fiiliyatta tüm Rusya yönetimini düşman ilan etti, Sizin dışınızda. Size olmaz belki" diye söylemesi üzerine Putin, ünlü Sovyet komedi filmi Kafkas Esiri'ndeki genç kızı kaçıran yerel yönetici Saahov'un ünlü Kafkas aksanıyla söylediği "Obidno sluşiy" (Ayıp ya) esprisini yapıyor. Salondakiler gülüyor.

Başka bir yabancı muhabir, "ABD Beyaz Saray'ın herhangi bir bilgi yok. Neler oluyor?" deyince Putin, "Biz onlara sert şekilde talimat veririz!" diye her kesi güldürüyor.

Başka bir görüntüde, Putin'in "Dudakları iyice okuyunuz: NO!" diye dudaklarıyla gösteriyor.

Diğer görüntüde ABD Dışişleri eski Bakanı John Kerry'in, Moskova ziyareti sırasında uçaktan inişi sırasında bir elinde çanta diğer elinde de küçük çanta taşıması gözlerden kaçmıyor. Putin, görüşmede Kerry'e "Bugün Sizin uçaktan nasıl indiğinizi ve kendi eşyalarınızı taşırken görürken bir az üzüldüm: Elbette bir taraftan bu demokratik, diğer taraftan ise şöyle düşündüm: (gülerek) Artık ABD Dışişleri Bakanı'na yardım edecek kimse yok. Veya bu çantada kimseye güvenmediğiniz bir şeylerin olduğunu düşündüm. Galiba pazarlık yapmak için para getirdiniz" diye espri yapıyor.

ABD-Çin ilişkilerinde çıkan gerginliğini de yorumlayan Putin, "Bir Çin atasözü var. Vadide aslanlar bir birine girerken, uzaktan bir maymun, bunun neyle sonuçlanacağını merakla izliyor" diyerek herkesi güldürüyor. 

Başka bir görüntüde Rusya Devlet Başkanı, Moskova’daki görüşmelerinde dönemin Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton’a, “Ulusal armanızdaki kartal, zeytin dalındaki tüm zeytinleri yiyip okları mı bıraktı?” sorusunu verince Amerikan heyetinin kahkahasına neden oldu.

Bir basın toplantısında da heyecanlanan bir kız, "Sizle görüşmemden sonra evlendim" deyince Putin hemen, "Lütfen daha detaylı anlatınız, yoksa millet yanlış anlar" diye herkesi güldürüyor.

Zarubin'in hazırladığı haberde 2019 yılında Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin arasındaki diyalog da yer alıyor. Erdoğan, bineceği siyah minibüsü göstererek Putin'e "Zırhlı araç mı?" diye sorması üzerine Putin'in gülümseyerek "Bölge zırhlı" diye cevaplıyor.

Bir görüntüde de Putin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin huzurunda, "Sayın Şinzo diyor ki Japonya'da insanların hızlı tempoda yürüdüğü açıklandı. Bizim Dağıstan veya Çeçenistan cumhuriyetlerimizde eski tempola yürüyorlar, fakat doğum oranı Japonya'dan 3 kat daha fazla. Mesele, enerjinin nereye harcandığı meselesi." diye söyleyince salondakiler gülmekten kendini tutamadı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER