Mahsur kalan 40 keçi 8 gün sonra kurtarıldı
- 15-04-2015 16:23
- 3
Eskişehir’de indikleri kayalık sarp alanda 8 gün mahsur kalarak yukarı çıkamayan 40 keçi, Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerinin saatler süren çaba sonucu kurtarıldı.Alpu ilçesinin Karacaören köyünde otlatılan 40 keçi, indikleri kayalık ve sarp bir alan
Eskişehir’de indikleri kayalık sarp alanda 8 gün mahsur kalarak yukarı çıkamayan 40 keçi, Dorlion arama Kurtarma (DAK) ekiplerinin saatler süren çaba sonucu kurtarıldı.
Alpu ilçesinin Karacaören köyü nde otlatılan 40 keçi, indikleri kayalık ve sarp bir alanda mahsur kaldı. Çobanın haber vermesi üzerine kurtarma çalışması başlatan köylüler, 8 gün boyunca bütün çabalarına rağmen başarılı olamayınca Dorlion Arama ve Kurtarma ekibine haber vererek yardım istediler. Eskişehir’den 5 kişilik özel bir DAK ekibi olay yerine giderek kurtarma çalışması başlattı. Kaygan ve sarp arazi yüzünden yukarı çıkamayan keçiler için planlı bir kurtarma çalışması uygulandı. Bir bölgeye kadar çeşitli malzemeler kullanılarak çıkmaları sağ lanan keçiler, daha sonra tek tek boynuzlarından bağlanıp yukarı çekildi. Ekibin 5 saatlik yoğun bir çalışması sonucu 40 keçi de mahsur kaldıkları kayalık sarp alandan kurtarıldı.
yapı lan kurtarma çalışmaları nı dikkatle izleyen köylüler, DAK ekibine teşekkür ederek minnettar olduklarını belirttiler. DAK ekibi üyeleri de, her canın, her nefesin kendileri için aynı değerde olduğunu ve bölgelerinde nefes olmaya devam edeceklerini söylediler.
(İHA)
ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...