Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Kavuncu'ya yönelik sözlerini, "Sayın Kavuncu bugün Sayın Özdağ ile suç duyurusunda bulunuyor. Onu hep beraber göreceğiz." diye değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: İstanbul İl Başkanımız Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak
20-10-2020 15:14

Meral AkÅŸener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuÅŸmasında, 100 yıldır soykırım yalanı söyleyen Ermenistan'ın, gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne serdiÄŸini ifade etti.

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine ateÅŸkes sözü verdikten birkaç saat sonra füzeyle saldırdığını anımsatan AkÅŸener, "SavaÅŸ meydanında arkasına bakmadan kaçan korkaklık, sivillerin canına kastetmeye devam etti." diye konuÅŸtu.

Akşener, Ermenistan'ın, insanların vicdan hafızasına bir kıyım daha eklediğini dile getirerek, daha bir yaşındaki Medine bebeğin, anasının koynunda can verdiğini anlattı.

Medine bebeÄŸe kıyanların gerçek yüzünü zaten bildiklerini belirten AkÅŸener, "Biz, o yüzü daha önce Hocalı'da görmüÅŸtük. O nedenle, yıllardır yalanlarına kanan dünyanın istifini bozmamasına da ÅŸaşırmadık. Biz yine kendi yaramızla, biz yine kendi derdimizle, biz yine kendi acımızla baÅŸ baÅŸayız." dedi.

Abdürrahim Karakoç'un "KarabaÄŸ'a mektup" ÅŸiirini okuyan AkÅŸener, "Yalancılar, zalimler, vicdansızlar duysun diye yüce Meclisin çatısı altında diyoruz ki; Tanrı Türk'e yar olsun, Azerbaycan var olsun." ifadesini kullandı.

"Minsk Grubu sorunu çözemez"

Ermenistan'a silah ve mühimmat veren Rusya'nın ateÅŸkes masası kurmasının yanlış olduÄŸunu vurgulayan AkÅŸener, "Sayın ErdoÄŸan'ın da ifade ettiÄŸi gibi, sorunu çözmek için oluÅŸturulan Minsk Grubu'nun üyeleri olan ABD, Rusya ve Fransa, Ermenistan'a her tür yardımı yapıyor. Bu gerçek ortadayken, sorunu bu üçlünün çözemeyeceÄŸi gerçeÄŸi de ortada duruyor. Bu sebeple, Sayın ErdoÄŸan'ı uyarmak istiyorum; bu konu, parti kongrelerinde yapılan konuÅŸmalarla geçiÅŸtirilecek bir konu deÄŸildir. BulunduÄŸun makam tespit yapma deÄŸil, gerekeni yapma makamıdır. Türkiye’nin diplomasi birikimini çok geç olmadan harekete geçirin. Kurulacak masalarda, Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında yerini almasını saÄŸlayın." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, ekonomisiyle, siyasetiyle, diplomasisiyle, ordusuyla güçlü olmak, saÄŸlam durmak zorunda olduÄŸunun altını çizen AkÅŸener, "Ancak bugünkü iktidarda bunu saÄŸlayacak beceri de vizyon da maalesef yok." diye konuÅŸtu.

"Anayasa Mahkemesi, sistemli bir ÅŸekilde tartışmaya açıldı"

Anayasa Mahkemesinin sistemli bir ÅŸekilde tartışmaya açıldığını savunan AkÅŸener, ÅŸöyle devam etti:

"Önce, ülkenin Ä°çiÅŸleri Bakanı gider yaptı. Ardından küçük ortak koroya katıldı. Nihayetinde de Sayın ErdoÄŸan, daha önce de birçok kez örneÄŸini gördüÄŸümüz üzere, 'Meclis bir adım atarsa ben de desteklerim' dedi. Son olarak, Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesi çıktı, kendi kurumunu siyasi malzeme yapmak isteyenlerin eline, altın tepside istedikleri fırsatı verip tüy dikti. Ne kadar acı. Sosyal medyada, karşılıklı ışık yakıp söndüren polemiÄŸin tarafları, Türkiye'ye nasıl hasar verdiklerinin farkında bile deÄŸiller."

Meral AkÅŸener, anayasa mahkemelerinin medeni dünyada, demokratik ülkelerin vazgeçilmez kurumları olduÄŸunu ifade ederek, "Türk devletinin temel taÅŸlarıyla oynamaktan bir türlü yorulmadınız. Yargıdan elinizi çekin. Böyle diyoruz da çekmeyeceklerini biliyoruz. Ama biz iktidar olacağız, o ellerin hepsi oralardan çekilecek." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin tartışılacağına, adalete güvenin nasıl saÄŸlanacağının tartışılması gerektiÄŸini belirten Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı AkÅŸener, ÅŸunları söyledi:

"Bunları tartışmak iÅŸinize gelmez. Çünkü, hakikati konuÅŸmaya, milletin dertlerini tartışmaya artık yüzünüz yok. Çünkü sizin derdiniz, memleketin dertlerini çözmek deÄŸil. Çünkü sizin derdiniz Anayasa Mahkemesiyle deÄŸil. Sizin derdiniz, bizatihi hukukun kendisiyle. Madem anayasal düzenden, hukuktan, adaletten, demokrasiden rahatsızsınız, o zaman gelin 'ErdoÄŸansal' düzeni tartışalım.

Bir taraftan 'Burası kabile devleti deÄŸil' diyeceksiniz, öbür tarafta küçük ortağına 'Anayasa Mahkemesi'ni istemezük' dedirtmek, ne dürüstlüÄŸe ne ahlaka ne de devlet insanlığına yakışmaz. Adalet yalnızca mahkeme salonlarının konusu deÄŸildir. Adalet için atılacak ilk adım, adil olmaktır. Hele devlet yönetiyorsanız, adil olmak boynunuzun borcudur. Türkiye'nin son yıllardaki en büyük sorunu da tam olarak budur."

"Kavuncu suç duyurusunda bulunacak"

AkÅŸener, partisinin Meclis'teki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ÖzdaÄŸ'ın Kavuncu hakkında FETÖ'cü olduÄŸu yönünde imaları olduÄŸunu belirterek deÄŸerlendirmesini sorması üzerine AkÅŸener, "Sayın BuÄŸra Kavuncu bugün Sayın Ümit ÖzdaÄŸ'ın sözlerini, iddialarını, sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceÄŸiz." dedi.

AkÅŸener, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Fakat arkadaÅŸlarımızın ne konuÅŸtuÄŸu deÄŸil de bugün Sayın Bülent Turan'ın, AK Parti Grup BaÅŸkanvekilinin ne konuÅŸtuÄŸu benim için önemli. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik. Partimizin içinde de o demokrasi mücadelesini içselleÅŸtirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar, kusurlar elbette oluyor. Ama büyük bir dikkatle demokrasiyi, her ÅŸeye raÄŸmen demokrasiyi, istiÅŸareyi içselleÅŸtirmeye gayret ediyoruz. Çünkü hepimiz, bende dahil çok otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Nefes almanın patronun iznine tabi olduÄŸu sistemlerden geliyoruz. Dolayısıyla hür iradeleriyle partimizde, yönetimde, milletvekilliÄŸi görevlerinde bulunan bütün arkadaÅŸlarımızın hür iradeleriyle fikirlerini söylemelerinin çok önemli olduÄŸuna ve partimize zenginlik kattığına inanıyorum. Bu konuda da direnmeye, demokrasiyi içselleÅŸtirme konusunda direnmeye devam edeceÄŸim. Bunu daha önce de defalarca paylaÅŸtım.

Ama ben Meral AkÅŸener olarak DoÄŸru Yol Partisi'nin Genel BaÅŸkan Yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım bir dönemde, o dönemde 43 milletvekili DoÄŸru Yol Partisinden hangi ÅŸartlarda nasıl ayrılmıştı, onu biliyorum ve sonra onun Türkiye'ye nelere mal olduÄŸunu da biliyorum. Åžimdi ilginç olanı ben hem Sayın Çıray'ın hem Sayın ÖzdaÄŸ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum. Grev ve protesto yapma eylemlerine de saygı duydum. Benim konuÅŸtuÄŸum gruba katılmamalarına saygı duydum. Ama Sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir iÅŸtiyakla büyük bir zevkle ortaya koyduÄŸu düÅŸünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997'lerde, 1998'lerde hissettim. Åžimdi Sayın Bülent Turan'ın yazdıkları, attığı tweet üzerinden baktığımız zaman elbette baÅŸka bir gözle inceleyeceÄŸiz bundan sonraki hadiseleri. Biz, partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette çünkü araÅŸtırma ÅŸirketlerinde 13-15 arasında sonuçlar bulununca kışkışlığını, her zaman onu biliyorduk da ÅŸimdi bakacağız duruma."

Bir gazetecinin, "ÖzdaÄŸ, partinin HDP ile yakınlaÅŸtığını söyledi." ÅŸeklindeki ifadesi üzerine ise AkÅŸener, "O çok büyük bir yalandır. Yalancıdır bunu söyleyen." karşılığını verdi.

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ä°YÄ°Parti'de kim FETÖ'cü, kim deÄŸil bilemem ama 1 yıl önce 'Ä°YÄ° Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci baÅŸlayacak' demiÅŸtik. Partisine küsen Gn BÅŸk, Mv istifaları, kongrede liste oyunları derken ÅŸimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!" ifadelerine yer vermiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER