Dünya

İsrail'in katlettiği 18 binden fazla Filistinli çocuk, Oslo'da tek tek isimleri okunarak anıldı

İşgalci İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımda can veren 18 bin 459 çocuk, Norveç'in başkenti Oslo'da isimleri tek tek okunarak ve kağıtlara yazılarak anıldı

İsrail'in katlettiği 18 binden fazla Filistinli çocuk, Oslo'da tek tek isimleri okunarak anıldı
09-10-2025 22:25
Greater London
OSLO

Sanatçı Vibeke Harper'ın girişimiyle Vega Scene'de organize edilen "Gazze Nöbeti", bu yıl üçüncü defa düzenlendi.

Vega Scene Sanat Yönetmeni Hege Aga Edels****, "2023 yılının kasım ayında başlayan bu proje, sanatçı Vibeke Harper'ın bize gelip, 7 Ekim'den Aralık ayına kadar Gazze Şeridi'nde ölen insanlar için bir okuma yapıp yapamayacağımı sormasıyla başladı. 99 yaşından 1 saat önce doğmuş bebeğe kadar tüm isimleri okuduk. Bunun sona ermesini umuyorduk, ancak 2024'te aynı şeyi yaptık. Ama ne yazık ki bu yıl yine yapmak zorunda kaldık." diye konuştu.

"Gazze Anma"sında 7 Ekim 2023 ile 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında hayatını kaybeden 18 bin 459 Filistinli çocuğun adını okuduklarını ifade eden Edels****, şunları söyledi:

"Bence bu korkunç, bu bir soykırım. Filistin halkını desteklemek için elimizden geleni yapmalıyız. Bunun gerçekten olduğuna inanmak çok zor, bir yandan bu isimleri okumak çok korkunç ama diğer yandan onlara layık bir veda edebildiğimiz için iyi hissediyoruz. Bu bir ritüel ve diğer insanlarla birlikte onlara veda etmek güzel. 7 Ekim'de öldürülen 39 çocuğun adını da okuduk, çünkü tüm çocuklar bizim çocuklarımız."

Vibeke Harper da ABD merkezli Instagram şirketinin sosyal medya platformundan, şunları kaydetti:

"Gazze için 24 saatlik nöbet devam ediyor ve Gazze'de öldürülen çocukların isimlerini okuyoruz. 16 saat sonra, 17 yaşından 13 yaşına ancak geçebildik. Liste çok acı verici derecede uzun. 18 bin 459 çocuk."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER