İran
İran dışiş leri Bakanlığı, AB üyesi ülkelerin hava ve Deniz kuvvetlerinin terörist ilan edilmesiyle ilgili Bildiri yayımladı.
????Bildiride, AB üyesi ülkelerin, İran'ın "resmi silahlı kuvvetlerinin bir parçası" olan Devrim Muhafızları ordusu 'nu " Terör örgütü" olarak tanımasına karşı lık, AB üyesi devletlere ait hava ve deniz kuvvetlerinin "mütekabiliyet" ilkesi gereği terör örgütü olarak ilan edildiği bilgisi yer aldı.
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve güvenlik Politikası Yüksek temsilcisi Kaja Kallas, şubat ayı nda sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada "Baskıya cevapsız kalı namaz ." diyerek, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü ilan ettiğini duyurmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE .com