Eğitim

İhlas Koleji’nde Bilim Şenliği yapıldı

Öğrencilerin araştıran ve üreten bireyler olmasını isteyen İhlas Koleji , fizik, kimya ve biyoloji branşlarının yer aldığı bilim şenliği düzenledi.

İhlas Koleji’nde Bilim Şenliği yapıldı
11-05-2016 17:33

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen bilim şenliğinde farklı dallarda 20’yi aşkın proje sergilenirken, şenliğe katılanlar projeleri yakından görme fırsatı buldu. Sergilenen projeler arasında ‘sen mi ben mi, dokunma yanarsın, fillerin diş macunu, meyvelerden elektrik üretimi’ gibi ilgi çekici projeleri deneyimleyen öğrenciler birçok projeyi de inceleme fırsatı buldu. Ayrıca kurulan biyoloji standında öğrenciler kan grupları ve kan şekerleri hakkında bilgi aldı. 

 EL YAPIMI ÜRÜNLERİN GELİRLERİ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLANDI

Geliri şehit ailelerine bırakılmak üzere İhlas Koleji öğrencileri tarafından hazırlanarak imal edilen kolonya, kokulu taş, sabun ve mumlar kurulan stantta satışa sunuldu. Şenliği takip edenler en çok geliri şehit ailelere bağışlanan standı tercih ederek yardımda bulunmuş oldu.

“KENDİ EMEKLERİ İLE ORTAYA ÇIKARDIKLARI ÇALIŞMALARINI ARKADAŞLARI İLE PAYLAŞTILAR”

Özel Bahçelievler İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Salih Uyan, yıl boyunca yaptıkları etkinliklerle öğrencilerin farklı çalışmalar yapmalarına imkan sağladıklarını dile getirerek ifadelerine şunları ekledi; “Yaptığımız bilim şenliği ile öğrencilerimiz hem tüm senenin yorgunluğunu üzerlerinden attılar hem de kendi emekleri ile ortaya çıkardıkları çalışmalarını arkadaşları ile paylaştılar. 

Şenlikte yer alan her stant için öğrenciler önemli çalışmalar yaptı. Bununla birlikte yapmış oldukları ürünleri de satarak gelirini şehit ailelerine bırakmaları da sosyal sorumluluklarının ne kadar geliştiğinin göstergesi oldu”.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER