USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yeni Zelanda'daki terör saldırısının üçüncü yılı

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 3 yıl önce Nur Camisi'nde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları bir araya geldi.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısının üçüncü yılı
15-03-2022 17:06
Google News
Ankara

Nur Camisi’nde 15 Mart 2019’da cuma namazında düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için resmi anma töreni yapılmadı.

Yeni Zelanda’da terör gazisi Türk'ün "barış yürüyüşü" amacına ulaştıYeni Zelanda Başbakanı Ardern: 51 şehidimizi her zaman hatırlayacak ve minnetle anacağız

51 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandı saldırıdan sağ kurtulanlar, yakınlarını kaybedenler ve Müslümanlara desteklerini iletmek isteyen çok sayıda kişi Nur Camisi’nde bir araya geldi.

Saldırıda 9 kurşunun vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesiyle ağır yaralı hastaneye kaldırılan ve çok sayıda ameliyat geçiren Temel Ataçocuğu, katliamı yapan Brendon Tarrant'ın kullandığı, Dunedin’den Christchurch’e uzanan 350 kilometrelik yolu son birkaç haftada yürüyerek tamamladı ve teröristin camiyi taradığı saatlerde Nur Camisi’ne ulaştı.

Canterbury Bölge Emniyet Müdürü John Price ve Christchurch Belediye Başkanı Lianne Dalziel, barış amaçlı yürüyüşünün sonunda Ataçocuğu’na katıldı.

Ataçocuğu'na, geleneksel Maori onur kolyesi Ponamu hediye eden Dalziel, saldırının yapıldığı sırada camide olmanın çok duygusal olduğunu belirtti.

Price da "O gün bu toplulukta anne veya babasını kaybeden 72 çocuk var, bu hep bizimle kalacak bir durum. Topluluk olarak geliştik, güçlendik ve dünyaya serpilmesine izin verirsek barış ve birliğin nelere kadir olduğunu gösteririz." ifadesini kullandı.

Ataçocuğu, daha sonra saldırganın ikinci saldırıyı düzenlediği Linwood Camisi'ne doğru yoluna devam etti.