USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna sınırını geçen Afrikalılar yaşadıklarını anlattı: Çok fazla ırkçılığa maruz kaldık

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'dan kaçmayı başaran Afrikalılar sınır hattında yaşananları anlattı.

Ukrayna sınırını geçen Afrikalılar yaşadıklarını anlattı: Çok fazla ırkçılığa maruz kaldık
02-03-2022 13:04
Google News
Dakar

Polonya, Slovakya, Macaristan, güneybatısında ise Romanya ve Moldova'ya komşu olan Ukrayna'dan ayrılmak isteyenler, bu ülkelere kara yoluyla ulaşmaya çalışıyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 7. gününde devam ediyorBM Genel Kurulu, Rusya'ya yönelik kınama tasarısını bugün oylayacakBiden, ABD hava sahasını Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladıRusya'ya yaptırımların etkisi sokaktaki vatandaşa da yansımaya başladıRusya'nın saldırısından kaçarak Macaristan'a gelenlerin sayısı 100 bini geçtiUkrayna'dan 8 bin 50 Türk vatandaşı tahliye edildiUkraynalı iki futbolcu, Rusya saldırıları nedeniyle hayatını kaybettiRus saldırısında son 24 saatte Harkiv'de 21 sivil hayatını kaybetti

Çoğunluğu öğrenci olan Afrikalılar ise sınır hatlarında ten renkleri nedeniyle ırkçılığa uğradıklarını ifade ediyor.

AA muhabiri, savaş şartlarındaki olağanüstü günlerini yaşayan Ukrayna'dan farklı ülke sınırlarına geçen Afrikalı öğrencilere ve ailelerine ulaşarak yaşadıklarını sordu.

Romanya'ya geçen Esvatinili öğrenci Vukile Dlamini, hayatının en zor yolculuklarından birini yaptığını belirterek, "Çok fazla ırkçılığa maruz kaldık. Polis bize silah doğrulttu. Hala yaşadıklarımın etkisi altındayım. Fiziken ve ruhen çok yıprandım." dedi.