USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev’in Kırım Tatarları üzerinde selefi İslam siyaseti -Ünver Sel yazdı-

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı ve Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı Ünver Sel, Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev’in izlediği ve Türkiye’yi de yakından ilgilendiren siyaseti üzerine bir değerlendirmede bulundu.

Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev’in Kırım Tatarları üzerinde selefi İslam siyaseti -Ünver Sel yazdı-
08-01-2023 19:57
Google News

Ünver Sel, konuya dair şunları ifade etti: 

Sevgili dostlar, değerli hemşehrilerim.

Bölge ve dünya jeopolitiğinde önemli bir dönüm noktasına geldik.

Türkiye ve bölge ülkeleri varlık yokluk savaşı veriyor.

Yıllardır bizi sömüren çeteler ise köle olarak kalmamızı istiyor.

Suriye ile normalleşme sürecinde Kırım, kritik bir gündem maddesi haline geliyor.

ABD’nin talimatlarıyla hareket eden Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemilev bir süredir Ankara’da.

Amacı IŞİD ve El Nusra gibi Selefi terör örgütlerinin içinde yer alan Kırım Tatarı, Çeçen ve Dağıstanlıları, Rusya’ya karşı ABD saflarında savaşmak üzere Ukrayna’ya götürmek. Türkiye’nin masada bunu sağlamasını istiyor. Böylelikle NATO’nun dağıttığı paradan pay alacağını zannediyor.

Mustafa Cemilev’in talebi, Türk askerine kurşun sıkan bu teröristlerin Türkiye tarafından kurtarılması, Türkiye’ye getirilmesi, silah ve para verilerek NATO saflarında savaşmak üzere eğitilmesidir.

Mustafa Cemilev ve yanında getirdiği karanlık kişiler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’ndan bu konuda para ve destek istiyor.

Mustafa Cemilev’in yanında getirdiği Ukrayna müftüsünün FETÖ bağlantısını Türk devleti yakından biliyor. Aynı durum Ukrayna Milletvekili Rustem Ömerov için de geçerli. Rustem Ömerov’un aynı zamanda Hollanda ve Kanada pasaportlarının bulunması son derece manidar.

Mustafa Cemilev, Refat Çubarov ve Rustem Umerov gibi; bir yandan sahte gözyaşı döküp, Kırım Tatar halkı için çalıştıklarını söyleyenler, aynı zamanda Rusya’da kalan paraları ve mal varlıkları için perde gerisinden Moskova’yla da pazarlık yapıyor. Türkiye’deki Kırım Tatarlarını ise sahte gerekçelerle kandırmaya çalışıyor, onlardan para topluyorlar.

Diğer taraftan Mustafa Cemilev; Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da Kırım Türkleri Dernekleri dışında Kafkas-Çerkez dernekleriyle de görüşerek oluşturulacak Selefi çizgide paramiliter orduya asker ve para toplamaya çalışmaktadır. Bu çalışmasını Romanya’ya giderek oradaki Kırım Tatar halkıyla da görüşmüştür.

Sevgili Dostlar;

Yıllardır Kırım Tatar halkının sırtından beslenen bu karanlık yapının Türkiye ayağında ise Kırım Türkleri Derneği içindeki küçük bir gurup var.

Bu menfaat yapılanması artık Türkiye’deki Kırım Tatarları tarafından da yakından biliniyor ve tepki görüyor. Mustafa Cemilev ve yandaşlarının kendilerine karşı çıkan dernek yöneticileriyle üyelerini Türk devletine şikayet etmeleri, işleri ve aileleri üzerinden tehdit etmeleri büyük bir aymazlıktır.

Kendi kişisel menfaatleri için engel gördükleri Kırım Türkleri Derneği’nin İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten’in yok sayılması ve ona karşı yapılan haksızlık Kırım Tatar toplumu tarafından kabul edilemez.

Kendisiyle yaklaşımımız ne kadar farklı olursa olsun; Celal İçten, yıllardır Kırım davasına hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden bir kardeşimizdir.

Değerli Hemşehrilerim;

Mustafa Cemilev ve bu küçük menfaat gurubunun kendi çıkarları uğruna Kırım’la Türkiye arasındaki bağlar zayıfladı, Kırım Tatarları bölündü. Bu durum Kırım’daki soydaşlarımızın hayatını da doğrudan etkilemektedir.

Sizlerden bu gerçekleri bir kez daha düşünmenizi; ABD, NATO ve Avrupa adına Kırım Tatarlarını tekrar ateşe atan bu karanlık yapılara dur demenizi istiyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

.

Ünver Sel, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ