USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Tayvan lideri, ada çevresindeki tatbikatlar yapan Çin'e itidal çağrısında bulundu

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'ın lideri Tsai Ing-wen, Pekin'in ABD Temsilci Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından ada çevresinde başlattığı askeri tatbikata tepki gösterdi.

Tayvan lideri, ada çevresindeki tatbikatlar yapan Çin'e itidal çağrısında bulundu
05-08-2022 08:07
Google News
Pekin

Tsai, televizyonda yayımlanan halka hitabında, Çin'in Tayvan çevresindeki uluslararası hava ve deniz koridorlarının bulunduğu bölgelere füzeler fırlatmasının "sorumsuzca bir eylem" olduğunu, "bölgede askeri tehditleri artırdığını" ifade etti.

Tayvan lideri, "(Çin'in eylemleri), Tayvan Boğazı'ndaki statükoya zarar veriyor ve egemenliğimizi ihlal ediyor. " ifadesini kullandı.

Çin'in fırlattığı güdümlü füzeler Tayvan yakınlarına düştüÇin'e ait 27 savaş uçağı Tayvan'ın 'hava savunma sahasına' girdiÇin ordusu, Pelosi'nin Tayvan ziyaretine tepki olarak tatbikat başlattıTayvan lideri Tsai, adayı ziyaret eden Pelosi'ye şeref madalyası verdi
Pelosi, tartışmalı Tayvan ziyaretini noktaladı

Tsai, Tayvan'ın Çin'in tehditleri karşısında gerilimi artırmayacağını, ancak egemenliğini savunacağını belirterek, Pekin'e "akıl ve itidale hareket etme" çağrısı yaptı.

Hükümetin limanlarda ve havaalanlarındaki faaliyetlerin sorunsuzca yürütülmesi ve finans piyasalarının istikrarlı işleyişi için gerekli tedbirleri alacağını ifade eden Tsai, Tayvan ordusunun da tatbikat bölgelerinde teyakkuz seviyesi artırdığını kaydetti.