USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Sağlığınızı Özelleştirin: Özel Sağlık Sigortası Seçerken Bilmeniz Gerekenler

Sağlığınızı Özelleştirin: Özel Sağlık Sigortası Seçerken Bilmeniz Gerekenler

Sağlığınızı Özelleştirin: Özel Sağlık Sigortası Seçerken Bilmeniz Gerekenler
20-11-2023 09:01
Google News

Özel sağlık sigortası pek çok avantajı ile günümüzün sigorta açısından trendleri arasında yer alır. Peki, özel sağlık sigortası nedir ve neden bu kadar ilgi görür? Özel sağlık sigortası beklenmedik herhangi bir kaza, hastalık gibi durumlarda ortaya çıkan masrafların hızlı bir şekilde karşılanabilmesi adına ödenen güvence primidir. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kurumlardan alınabilecek hizmetleri kapsar. Özel sağlık sigortası sayesinde kişiler herhangi bir zorluk yaşamadan sağlık masraflarının karşılanmasını sağlamış olurlar. 1 yıllık gibi yapılan özel sigorta çeşitlerinde SGK kaydı olma şartı da aranmadığından bu hizmet kapsamlı bir şekilde alınabilir. Ancak her hizmette olduğu gibi özel sağlık sigortası seçerken de bazı noktalara dikkat etmek gerekir. İşte özel sağlık sigortası almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar.

Özel Sağlık Sigortası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Özel sağlık sigortası yaptırmadan önce ilk olarak ihtiyaçların ve beklentilerin en iyi şekilde belirlenmesi gerekir. Anlaşmalı kurumları iyi araştırmalı, sağlık harcamalarının ne düzeyde olması gerektiğine karar vermek önemlidir. Yani bir kişi özel sağlık sigortası yaptırmadan önce gelir ve gider dengesini en iyi şekilde hesaplamalı, bütçesine en uygun poliçe seçeneklerinden faydalanmalıdır.
  • Özel sağlık sigortası yaptırmadan önce yaptırılması düşünülen sigorta firmasını anlaşmalı olduğu kurumlar mutlaka dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Ayrıca sigorta firmasının sektör sıralamasındaki yerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bunun için pek çok resmi kaynaktan bilgi almak mümkündür.
  • Sağlık sigortasının kapsamlarına çok iyi hâkim olmak gerekir. Sigorta yaptıracak kişinin doğru, güvenilir bilgiler vermesi sonradan ortaya çıkabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek adına önemlidir.
  • Sağlıklı zamanlarında insanların ömür boyu yenileme garantili sağlık sigortalarından faydalanmaları lehlerine olacaktır. Özellikle genç yaşta özel sağlık sigortası yaptırmak uzun süre devam etme, yenileme garantisi sayesinde çok büyük avantaj sağlayacaktır.
  • Ömür boyu yenileme garantisi kapsamı son derece önemlidir. Bu kapsamda çok ciddi, ağır bir hastalık geçirilse bile yüksek primler söz konusu olmayacaktır. Yani mevcut hastalık ile ilgili giderler hiçbir suretle kapsam dışı bırakılamayacaktır. Bu sebeple bu noktada sigorta firmasının sağlamlığı, mali gücü mutlaka önceden araştırılmalı, sonradan herhangi bir mağduriyete yer verilmemelidir.
  • Özel sağlık sigortası yaptırırken şayet çok sık seyahat ediliyorsa mutlaka yurtdışındaki sağlık giderlerini de kapsayan bir poliçe tercih edilmelidir.
  • Özel sağlık sigortası yaptırırken en çok yapılan hatalardan bir tanesi sadece düşük fiyatlı poliçelerin araştırılmasıdır. Poliçelerin fiyatlarının yanı sıra sağladığı avantajlar ve dezavantajlar da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, bazı düşük fiyatlı sağlık poliçelerinde hastane kısıtlaması söz konusu olabilir. Bu gibi durumların sonradan fark edilmesini engellemek için poliçelerin sadece fiyat üzerinden değil, her açıdan incelenmesi gerekir.
  • Yaptırılacak sigortalar genellikle sigorta dönemi öncesi hastalıkları kapsamaz. Yani sigortanın yaptırıldığı tarihten itibaren süreç başlar. Bu noktada genlere bağlı hastalıklar, doğumsal hastalıklar sigorta kapsamında olmayabilir. Bununla ilgili mutlaka detaylı bilginin sigorta firmasından alınması gerekir.
  • Özel sağlık sigortası yaptırırken kesinlikle kısa vadeli düşünmemek gerekir. Çünkü kanser gibi birtakım uzun vadeli hastalıklar poliçe yenilenmesini gerektirir. Poliçe yenilenmesi durumunda ise ilave primlerin bu gibi hastalıklarda söz konusu olup olmadığı mutlaka sorulmalıdır.
  • Özel sağlık sigortası yaptırmak gibi bir düşünce söz konusuysa kesinlikle ertelenmemelidir. Özellikle sağlıklıyken, genç yaşta özel sağlık sigortası yaptırmak son derece mantıklı bir hamle olacaktır. Ciddi bir sağlık sorunu yaşanmasa bile geçen yıllarla beraber özel sağlık sigorta fiyatları daha düşük hale gelecek ve bu da kişinin ileride tedavi süreçlerini daha ekonomik bir şekilde yönetebilmesine fayda sağlayacaktır.
  • Özel sağlık sigortası yaptırmadan önce farklı seçenekleri de mutlaka göz önünde bulundurmak gerekir. Her özel sigorta öncesi yapıldığı gibi artılar ve eksiler net bir şekilde ortaya konulmalıdır. Öncesinde en uygun sigorta araştırılabilir. Sigorta firması ile yapılacak her türlü iletişim, anlaşma net ve şeffaf olmalıdır.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ