USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

"Kılıçdaroğlu paralelcilere diyetini ödüyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun paralel yapıya diyetini ödediğini söyledi. AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bütün bunlar başarısız olunca bu Pensilvanya ve onun Türkiye’deki işbirlik

"Kılıçdaroğlu paralelcilere diyetini ödüyor"
08-02-2015 08:12
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun paralel yapıya diyetini ödediğini söyledi.
AK Parti Sakarya 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bütün bunlar başarısız olunca bu Pensilvanya ve onun Türkiye’deki işbirlikçileri 30 Mart’ta AK Parti karşısındaki partilerle her yerde koalisyonlar yaptılar ama bir başarı elde edemediler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakanımızın karşısına çatı aday çıkardılar. Hep beraber 13-14 parti arkasında da Pensilvanya. Ama Sayın Başbakanımızın, AK Parti’nin kurucu genel başkanının cumhurbaşkanı olmasını engelleyemediler. Yeni Türkiye idealiyle olağanüstü kongrede yeni Türkiye’nin imar, inşa ve ihyası konusundaki kanaatlerimi paylaşmıştık. Şimdi bütün bu faaliyetleri gerçekleştirmeye başladık. Birçok alanda olağanüstü hamlelerin önünü açtık. Onlar ne yaptı? 6-7 Ekim olaylarını kışkırtıp Kobani’yi bahane ederek provokasyona kalkıştılar. Biz bu tahriklere izin vermedik. Bunlar karşısında sessiz kalmadık. Bu provokasyonlar karşısında arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Çok kapsamlı bir iç güvenlik reformu paketi hazırladık" dedi.

“AK PARTİ İLK GÜNDEN İTİBAREN ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK İLKESİNE DAYANIR”
İç güvenlik paketine de değinen Başbakan Davutoğlu, "AK Parti ilk günden itibaren özgürlük ve güvenlik ilkesine dayanır. Kimse özgürlükleri kısıtlayamaz. Kimse bu özgürlüklerin kullanılması esnasında başkalarının özgürlüğünü de kısıtlayamaz. Ve bu özgürlüklerin kullanımı esnasında hiç kimse başkasının güvenliğini kısıtlayamaz, yok edemez. Eğer gösteri esnasında gösterici kılığına girmiş provokatörler olursa, yüzüne maske takan olursa, eline molotof kokteyli alan olursa engellenecekler. Türkiye Cumhuriyeti böyle adamlara pabuç bırakmaz. Kimse kusura bakmasın. Şimdi bakın nasıl bir koalisyon başlıyor. 30 Mart’tan önce olduğu gibi geçen konuşmamda CHP, MHP ve HDP’ye üçüzler demiştim. Üçü birden bu güvenlik reformuna karşı çıktı. Hatta şimdi buna Pensilvanya da katıldı. Dördüz oldular. Şimdi şöyle bir oyun var. Bu oyun karşısında buradan bir gayret, bir siyaset seferberliği ilan etmek istiyorum. Bakınız Kılıçdaroğlu çıktı Salı günü ’Ben o gençlerle birlikte iç güvenlik reformuna karşı yürüyeceğim’ dedi. Ben buradan barışçıl vatansever Cumhuriyet Halk Parti’si seçmenine sesleniyorum. Kim nerede isterse kanun çerçevesinde istediği yürüyüşü yapabilir. Ama ne zaman eline molotof kokteyli alırsa, milletin huzurunu bozmaya kalkışırsa onu durdurmak devletin görevidir" diye konuştu.

“AMERİKA’DAKİ ZATIN YAZDIĞI METİNLERİ OKUYAN, AMERİKA’DAN EMİR ALAN KILIÇDAROĞLU’NDAN ULUSALCI OLUR MU?”
“Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin Kılıçdaroğlu’na sorması lazım. ’Sen neden eline molotof kokteyli alanı savunuyorsun’ demesi lazım. Kılıçdaroğlu, TBMM Cumhuriyet Halk Partisi grubunda ’direnin’ deyip halkı isyana teşvik ederken, aynı saatlerde Pensilvanya’daki zatın New York Times’da makalesi yayınlanıyor. O da aynı şeyi söylüyor” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“28 Şubat’ta, 12 Mart’ta susmuş olan bu zat, AK Parti döneminde özgürlükleri kullanarak sızmış olduğu yerlerden yazan o zat, ’Türkiye’de herkes zulüm altında’ diyor. Türkiye’de herkes ana dilini konuşabiliyor, herkes istediği gibi başörtüsü kullanabiliyor, herhangi bir mezhep çatışması yok, gayrimüslimlere yönelik bir ayrımcılık yok. Peki bu zat ne yapmak istiyor? Amerikan Kongresi’ndeki lobilere oynuyor. Rum lobisini, Ermeni lobisini aleyhimize kışkırtmak istiyor. Hepiniz baskı altındasınız direnin diyor onlara. Yani Kılıçdaroğlu Meclis’te ne söylüyorsa bu zat da Amerika’da aynı şeyleri yazıyor. Kılıçdaroğlu’na ulusalcı Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin sorması gerekiyor. Amerika’daki zatın yazdığı metinleri okuyan, Amerika’dan emir alan Kılıçdaroğlu’ndan ulusalcı olur mu? Biz ayağa kalk derken onurla, izzetle yürüyelim diye bütün milletle ayağa kalkıyoruz. Kılıçdaoğlu’na buradan sesleniyorum. Sen artık kendi genel başkanına, bu çetenin kurduğu kumpas üzerinden genel başkanlığa geldin. Anlaşılan şimdi bunun diyetini ödüyorsun. Biraz kendin ol şuradan buradan gelen talimatla hareket etme. Ana muhalefet partisi lideri olarak sorumlu hareket et. Milleti kışkırtma. İç güvenlik paketi milletin özgürlüğünü koruyan bir reformdur."
Davutoğlu, "Hadi Kılıçdaroğlu paralelcilere diyetini ödüyor. Sayın Bahçeli sen neden karşı çıkıyorsun? 6-7 Ekim olaylarında ’devlet nerede’ diyen sen değil miydin? Şimdi neden karşı çıkıyorsun? Sayın Bahçeli de bunlarla işbirliği içerisine girdi. Şimdi vatansever Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin sayın Bahçeli’ye sorması lazım. ’Sen neden bu fotoğrafta yer alıyorsun’ demesi lazım. Öteki tarafta HDP çözüm sürecine balta vurmak için elinden geleni yapıyor. Çünkü hepsi sandık yoluyla iktidar olamayacaklarını bildikleri için bu yöntemlere başvuruyorlar" dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ