USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

O kasabada 2 polis vuruldu

Geçen yıl siyahi bir gencin bir polis tarafından öldürülmesiyle gündeme oturan Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, gece yarısı düzenlenen protestolar esnasında 2 polis memuru silahla vuruldu.Ferguson polis merkezi önünde düzenlenen protesto gös

O kasabada 2 polis vuruldu
12-03-2015 12:58
Google News

Geçen yıl siyahi bir gencin bir polis tarafından öldürülmesiyle gündeme oturan Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, gece yarısı düzenlenen protestolar esnasında 2 polis memuru silahla vuruldu.
Ferguson polis merkezi önünde düzenlenen protesto gösterilerinde kalabalığın dağılmaya başladığı sırada birkaç el silah sesi duyuldu. Silah sesleri üzerine panik yapan göstericiler etrafa dağılırken, olayda, biri omzundan biri de yüzünden olmak üzere 2 polisin vurulduğu anlaşıldı. Derhal hastaneye kaldırılan polislerin bilinçlerinin açık olduğu ancak yaralarının ciddi boyutta olduğu açıklaması yapıldı. Saldırganın veya saldırganların ise henüz kim oldukları belirlenemedi.
9 Ağustos 2014’te 18 yaşındaki siyahi Michael Brown, Ferguson’da görevli beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından tutuklanmaya direndiği gerekçesiyle silahla vurularak öldürülmüştü. Olay, nüfusun çoğunluğunun siyahi olduğu Ferguson’da geniş çaplı protestolarla gündeme gelirken, dün de ABD Adalet Bakanlığı’nın Ferguson polisi ve yargısı hakkında “rutin bir şekilde ırkçı önyargılarla hareket ettiği” açıklamasının ardından Ferguson Emniyet Müdürü Thomas Jackson’ın istifa etmesine sebebiyet vermişti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ