USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Nijer'de devam eden şiddet olayları, 20 bin kişiyi daha ülke içinde yerinden etti

Birleşmiş Milletler (BM), Nijer'de son zamanlarda yaşanan şiddet olayları ve saldırıların, geçen ay 20 binden fazla kişinin daha ülke içinde yerinden olmasına neden olduğunu bildirdi.

Nijer'de devam eden şiddet olayları, 20 bin kişiyi daha ülke içinde yerinden etti
29-08-2023 15:13
Google News
Cenevre

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Nijer Temsilcisi Emmanuel Gignac, BM Cenevre Ofisi'ndeki haftalık basın toplantısında, 26 Temmuz'da askeri darbenin yapıldığı Nijer'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nijer'de neler oluyor?GÖRÜŞ - Nijer’de olanları anlamak: Darbe mi, denge mi, plan mı?ECOWAS: Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırızNijer'de bağımsızlıktan bu yana 5 kez askeri darbe yapıldıDünyanın en önemli uranyum tedarikçisi: NijerMacron, Nijer'de "istenmeyen kişi" ilan edilen büyükelçilerini geri çekmeyeceklerini söyledi

Nijer'de hızla kötüye giden insani durumdan derin kaygı duyduklarını belirten Gignac, "Son zamanlardaki şiddet olayları ve saldırılar, geçen ay 20 binden fazla kişinin daha ülke içinde yerinden olmasına neden oldu. Bu durum mülteciler, sığınmacılar ve onlara ev sahipliği yapanlar için riskleri artırdı." dedi.

Ülke içinde yerinden edilmelerin daha çok Tillaberi ve Diffa bölgelerinde olduğuna işaret eden Gignac, çevre ülkelerden Nijer'e nüfus hareketliliğinin de yaşandığını, bu ay Nijerya, Mali ve Burkina Faso'dan gelen 2 bin 500'den fazla kişinin Nijer'e sığınma talebinde bulunduğunu aktardı.