USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Miraç gecesi başta Eyüp Sultan, tüm yurtta camiiler mescitler doldu taştı

Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar İstanbul’daki tarihi camilere akın ederken semt camileri de doldu taştı. Eyüp Sultan Camii’ni doldurup doldurup boşaltan vatandaşlar, sürekli bir sirkülasyon halinde, mübarek geceyi namaz ve duayla eda etti

Miraç gecesi başta Eyüp Sultan, tüm yurtta camiiler mescitler doldu taştı
16-05-2015 02:35
Google News
Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar İstanbul’daki tarihi camilere akın ederken semt camileri de doldu taştı. Eyüp Sultan Camii’ni doldurup doldurup boşaltan vatandaşlar, sürekli bir sirkülasyon halinde, mübarek geceyi namaz ve duayla eda etti.
İstanbullular Miraç Kandili’ni tarihi camilerde karşılarken semt camileri de doldu taştı. Başta Sultanahmet ve Eyüp Sultan Camii olmak üzere bütün camiler Müslümanlarla doldu taştı. Camiler hınca hınç dolarken vatandaşlar geceyi namaz ve dualarla eda etti. Miraç gecesini Eyüp Sultan Cami’sinde karşılayan Zahide Şahin adlı bir vatandaş, “Dua ediyoruz, Allah’a yalvarıyoruz, o dünyalık, bu dünyalık ne istiyorsak olacağına inanıyoruz. Fakir geliyor, zengin geliyor, herkes eşit burada. Buranın bereketine inanıyoruz. Çok bereketi var. Buranın maneviyatına çok inanıyoruz’’ dedi. Erol Turgut ise, “Bu gün Eyüp Sultan hazretlerinin yanına geldik. Efendimiz (s.a.v) Miraca yükselişi Allah’ın kabulü, Onun dualarının kabulü için bizde Rabbimizin huzuruna geldik. Rabbim gençlerin ve bütün Müslümanların duasını kabul eylesin. Efendimiz (s.a.v) örnek almalıyız. Müslümanların tek örnek alabileceği hayattır’’ diye konuştu. Babasıyla birlikte gelen Eylül Cemre ismindeki minik kız çocuğu ise, “Herkesin kandili mübarek olsun, herkesin kandilini kutluyorum” dedi.
BAŞKENT’TE KANDİL ÇOŞKUSU
Ankaralı vatandaşlar, Miraç Kandili’nde camilere akın etti. Kocatepe Cami’inde akşam namazının ardından okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan kandil programı, kılınan yatsı namazıyla beraber son buldu. Ellerin dua için açıldığı bu gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden camileri dolduran vatandaşlar duydukları mutluluğu dile getirdi. Aileleriyle birlikte camiye gelen çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.
DİYARBAKIRLILAR MİRAÇ KANDİLİNDE 5. HAREM-İ ŞERİF’E AKIN ETTİ
Diyarbakırlılar Miraç Kandili dolayısıyla 5. Harem-i Şerif Ulu Cami’ye akın etti. Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlar merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi 5. Harem-i Şerif olan Ulu Cami’ye akın etti. Kürtçe mevlitlerin okunduğu gecede eller barış için semaya açıldı. Çok sayıda çocuğunda katıldığı kandil programında dua etmeleri dikkat çekti. Miraç Kandili için tarihi camiye Almanya’nın Hamburg şehrinden gelen Sebahattin Soylu, İslam aleminin 5’inci Harem-i Şerifinde kutlama fırsatı olduğunu belirtti. Soylu, “Miraç Kandili bütün Müslümanlara ve insanlara hayırlı olsun. Diyarbakır Ulu Cami’nin haremi şerif olduğunu yaklaşık 2 sene önce öğrendim. Ziyaret planım vardı. Böyle önemli bir güne gelmesi ayrı bir güzellik oldu” dedi. Hacı Hüsnü ise, “Bugün Miraç Kandili’dir. Bütün İslam alemini ve Müslümanları tebrik ediyorum. Bugünleri göreceğiz hepimiz. Allah herkesin kandilini kabul etsin. İyilerin hatırına ve din ile imandan etmesin Allah, zalimlerin şehrinden korusun bizleri” diye konuştu. Program, okunan dualar ve dağıtılan şekerler ile sona erdi. Bursa’da Miraç Kandili sebebiyle binlerce vatandaş camilere akın etti. Hazreti Muhammed’in miraca çıktığı gece vatandaşlar camilere akın etti. Bursa'da yaşayan vatandaşlar da her sene olduğu gibi kandil için Ulu Camii’yi tercih etti. Binlerce insanın akın ettiği camide vatandaşlar, Miraç Kandilini dualarla karşıladı. Mevlidi şeriflerin ve duaların okunduğu kandil gecesinde dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.
MANİSALILAR MİRAÇ KANDİLİNDE CAMİLERE AKIN ETTİ
Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili’nde Manisalılar camilere akın etti. Manisa’da da vatandaşlar başta Sultan Camii, Muradiye Camii, Ulu Camii olmak üzere camilere giderek Miraç Kandilini idrak etti. Manisa İl Müftülüğünce Hatuniye Camii’nde Kandil Özel Programı düzenlendi. Programda din görevlileri Mevlid-i Şerif, ilahi ve ezgi okudu. Vatandaşlar da bu geceyi fırsat bilerek bol bol namaz kılarak dua etti. Vatandaşlar camiye gelenlere hayırda bulunmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Türk Kızılayı Manisa Şubesi de Hatuniye Camii, Muradiye Camii ve İki Lüleli Caminde vatandaşlara 2 bin paket lokum dağıttı.
BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN 2000 KİŞİLİK LOKMA İKRAMI
Bozüyük Belediyesi tarafından Miraç Kandili nedeniyle Ulu Camii’nde cami cemaatine ve vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.  Cuma namazı çıkışında yaklaşık 2000 kişiye yapılan ikrama katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, vatandaşların kandilini kutladı. Bozüyük’te Yeni Mahalle’de bulunan Ulu Camii cemaatine ve vatandaşlara yapılan lokma ikramı yoğun ilgi gördü. Cuma namazını Ulu Camii’de kılan Başkan Bakıcı namazın ardından vatandaşlarla görüşerek bir süre sohbet etti. Vatandaşların istek ve dileklerini dinleyen Başkan Bakıcı, ayrıca Miraç Kandilini de kutlayarak “Miraç’ın özünde her türlü kötülükten arınma, fedakârlık, özveri, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunma gibi önemli değerler vardır. Bu mübarek gece memleketimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, milletimizin huzuruna, bereketine vesile olur inşallah” dedi.
SELİMİYE CAMİİ MİRAÇ KANDİLİ'NDE DOLDU TAŞTI
Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Miraç Kandil’inde doldu taştı. Mübarek Miraç Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar Selimiye’ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden ayrılmadı. Camii görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i okumasını ve birbirinden güzel ilahileri dinleyen cemaat, ‘Miraç’ konulu vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.
SELİMİYE DOLDU TAŞTI
Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği tarihi cami kısa süre içerisinde doldu taştı. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat, namazını ancak iç avluda kılabildi. Camiyi dolduran cemaat, yapılan duaya ellerini semaya açarak eşlik etti. Yatsı namazını kılan cemaat gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.
ERZURUM'DA KANDİL AKŞAMI...
"Doğu'nun Sınırtaşı, Dadaşlar diyarı" olarak kabul edilen Erzurum'da da vatandaşlar, başta Ulucami olmak üzere eski yeni ne kadar cami mescit varsa her birine akın etti. Erzurum'un en yeni camii Şeriflerinden "Mehmed Zahid Kotku" Hazretlerinin adını taşıyan camide de çoluk-çocuk birlikte saf tutup namaz kıldı, el açıp dualar için "Amin" dedi. dikGAZETE.COM
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ