USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğrudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temasın doğru olduğunu ve arkasının getirilmesi gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğrudur
22-11-2022 13:48
Google News
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 20 Kasım 2022'de Samsun'da "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temasıyla düzenledikleri toplantıya vatandaşların muazzam bir katılım gösterdiğini; dava ve gönül seferberliklerinin millet nezdinde mükafatların en güzeliyle taltif ve takdir edildiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.

Devlet Bahçeli, 2023 yılında adaylarının belli, kararlarının net olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurla Cumhuriyet tam olarak kenetlenmiştir. Onun bunun ağzına bakan, ona buna el avuç açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, mücadelemizi sekteye uğratması, kararlı duruşumuzu sarsmaya kalkışması beyhudedir, boşuna gayrettir. 2023 yılında Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü cumhurun demokrasi zaferiyle kristalleşecek, hitamında Türkiye'mizin hızına hiç kimse yetişemeyecektir. El ağzıyla kuş tutmanın gafilliğiyle avunan zillet partilerinin başkanları bu süreçte sadece havlu atmayacaklar, geride kalan hayatlarını kireçlenmiş vicdanlarıyla, kifayetsiz zihniyetleriyle ve bundan mülhem hüsran verici travmatik çalkantıyla geçirmek durumunda kalacaklardır."

"Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız"

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çok ciddi bir kazanım ve gelişme olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"15 Ocak 2023'ten başlamak üzere, eğitim ve öğretim tazminatlarının yükselecek olmasının yanı sıra 3600 ek göstergeye de hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun. Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur. Çünkü öğretmenin hayatı, Türklüğün yekpare kimliğidir. Kutlu geçmişimizi nurlu bir geleceğe taşıyan, Türk insanının has çizgilerini tek tek tespit edip ortaya çıkartan, çıkmasına doğrudan hizmet eden öğretmenlerimizdir. Kuşkusuz fedakarlık simgesi olan öğretmenlerimizin haklı taleplerini biliyoruz ve çözümü için de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ancak biz bardağın daha çok dolu tarafına bakıyoruz. Boş kısmının da zamanla el birliğiyle dolacağına inanıyor ve Cumhur İttifakı olarak bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyorum."

"İki partinin (CHP ve İYİ Parti) HDP'den ne farkı vardır?"

Devlet Bahçeli, tek bir teröristin yaşamasına dahi artık göz yumamayacaklarını ifade ederek, "Terör örgütleriyle, yemlendikleri arpalıklarla, arkasında duran ahlaksızlarla tarihi bir hesaplaşmanın içindeyiz." diye konuştu.

Bahçeli, İYİ Parti'li bazı yöneticilerin de CHP'lilerin tavrı ve tutumuyla hareket ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu iki partinin HDP'den ne farkı vardır? Bir CHP'li çıkıp 'teröristin PKK üyeliği muamma' diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp, 'Ne delil var?' diye sorabiliyor. Bir başka ucube de İstiklal Caddesi saldırısını hükümetin düzenlemiş olabileceğini iddia edebiliyor. PKK/YPG'li teröristler yakalanmış ve her şeyi itiraf etmişken, zillet ittifakının teröristlere avukatlık yapması, terörizmin dümen suyuna girmesi utanç verici bir alçalmadır. Teröriste tek bir şey söylemeyen veya söyleyemeyen CHP'li grup başkan vekilleriyle bazı milletvekillerinin HDP ile el ele tutuşup terörle mücadelede muazzam işler yapan İçişleri Bakanımıza saldırmaları, hükümeti karalamaya çalışmaları siyasi namus ve milli onur yokluğunun apaçık işaretidir. İçişleri Bakanımıza 'alçak' diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, kale duvarlarını yıkmak için dinamit görevi yapan, PKK/YPG adına saldıran terör sevicilerin topu, aşağıların aşağısıdır, alçaktır, namerttir. TSK'ye iftira atanların alayı birden düşman saflarında paralı askerliğe talip olmuş müptezellerdir."

"Türkiye'nin iç politikası, ABD'nin dış politikasıdır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin bugün "zillet partileri"nin neden olduğu birçok tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

"Biz devletimizin de hükümetimizin de güvenlik güçlerimizin de milletimizin de her şart altında yanındayız, hodri meydan, canımızla, kanımızla arkalarındayız" diyen Bahçeli, "Buradan teröristlere ve destekçilerine açık açık sesleniyorum: Ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla billahi yüzleştireceğiz. Taviz, teslimiyet, geri dönmek, geriden bakmak yoktur; hakkımızı, hukukumuzu ve huzurumuzu çiğnetmek asla söz konusu olmayacaktır." sözlerini sarf etti.

Pençe-Kılıç Harekatı'nın, teröristlerin kafalarına demir yumruk gibi indiğini vurgulayan Bahçeli, terör örgütünün barınak, sığınak, mağara, tünel, depo ve inlerinin tahrip ve imha edildiğini anlattı. Devlet Bahçeli, şu görüşleri paylaştı:

"İşin özünde bizim terörle mücadelemiz küresel güçlerle mücadeledir. PKK/YPG'yi eğitip donatan, para ve silah yardımıyla destekleyen başta ABD olmak üzere, fail ülkeler Türkiye'nin karşısındadır. Pençe-Kılıç Harekatı'ndan bir gün önce, ABD'nin Özel Kuvvetler Komutanı'nın teröristlerin sözde mezuniyet törenine katılıp nasıl olduğu belli olan sözde başarılarından dolayı gurur duyduklarını açıklaması, yalnızca skandal değil müttefiklik hukukuna saplanmış yeni bir hançerdir. Klasikleşmiş bir ifadeyle söylersek, Türkiye'nin iç politikası, ABD'nin dış politikasıdır. Devşirilmiş zillet ittifakı da bu dış politikanın tutsak alınmış uydusudur."

ABD'nin Türkiye'ye açık cephe aldığını söyleyen Bahçeli, bu cepheyi gördüklerini, "reste rest" diyecek mertliği ve yürekliliği sonuna kadar gösterdiklerini vurguladı. Bahçeli, "Kalemizi içten çökertmek isteyen Amerika'nın gayrimeşru paryalarına Türk milletinin asaletiyle cevap vereceğimizden, 2023'te bunların hakkından demokrasinin imkanlarıyla geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Cumhur İttifakı, Çanakkale müdafaasıdır, Türkiye'yi geçmeye çalışanlara müsaade etmeyecektir. Kahraman TSK'mizi duayla ve gönülden destekliyoruz. Dökülen her kanın hesabının sorulacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, İstiklal Caddesi'nde yapılan kanlı saldırının hesabı nasıl sorulmuşsa Karkamış ve Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine yapılan saldırıların hesabının da misliyle sorulacağına işaret ederek, bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

"FETÖ ile irtibat ve ilişkisi titizlikle araştırılmalı"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış temaslarına ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak ile tarihten gelen çok güçlü bağları bulunduğuna işaret eden; doğrudan ikili görüşmeleri Türkiye başlatamazsa bozguncuların arayı iyice bozacağını anlatan Bahçeli, Türkiye'nin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurmasının aynı zamanda 2023'ün hedefleriyle de müzahir olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Borsasına yönelik suç oluşturan açıklamalarını kabul etmediklerini belirterek, "Yatırımcıları korkutan, İstanbul Borsasının cazibesine ve saygınlığına gölge düşürmeye tevessül eden Kılıçdaroğlu sorumsuzdur, şuursuzdur. İstanbul Borsasının yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır. Borsaya bizim güvenimiz tamdır." ifadesini kullandı.

Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların, toplumsal ve ekonomik huzura tahammülsüzlük olduğunu ifade eden Bahçeli, Ticaret Bakanlığının, fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, fiyat etiketlerini şişirenlerden adli ve idari manada hesap soracağından kuşku duymadığını dile getirdi.

Bahçeli, "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ