USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Başbakanı Üstel: Gazze'de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp katliama dönüştü

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı defalarca ateşkes çağrısında bulunduklarını belirterek "Gazze'de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp bir katliama dönüştü." ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Üstel: Gazze'de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp katliama dönüştü
08-11-2023 11:52
Google News
Lefkoşa

Üstel, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik bir ayı geçen saldırıları ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde 40 bin konut tamamen yıkıldıİsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanında iki hastanede büyük yıkım olduUydu görüntüleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımı gösteriyor

İsrail'in, Gazze kentini bombalayarak savaş ile alakası olmayan sivilleri katlettiğini söyleyen Üstel, İsrail'in savaş hukuku ve ahlakına uymadığını vurguladı.

KKTC'nin defalarca taraflara ateşkes çağrısında bulunduğunu hatırlatan Üstel, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kamuoyunun barış çağrılarına duyarsız kaldığını ve İsrail'in katliamlarını izlemekle yetindiğini savundu.

Başbakan Üstel, BM'yi ve Avrupa Birliği'ni (AB) Gazze'deki İsrail saldırganlığına kayıtsız kalmakla eleştirerek şunları dile getirdi:

"Gazze'de yaşananlar artık savaş olmaktan çıkıp bir katliama dönüştü. Bu tamamen bir cinayete dönüştü. Burada hem BM hem de AB oturmuşlar İsrail'in katliamlarını izliyorlar. Tabii biz Gazze'de yaşananlara uzak bir ülke değiliz. 1963'ten 1974'e kadar Kıbrıs Türklerine yönelik katliamlar yaşandı. Bizim avantajımız arkamızda ana vatanımız ve garantörümüz Türkiye Cumhuriyeti vardı. Filistinliler için böyle bir durum olmaması, onlar katliama uğrarken dünyanın seyirci kalmasına sebep oluyor."