USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsveç, AB'den ticaret anlaşmasını dondurarak İsrail'e ekonomik baskı yapmasını istedi

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsrail'e yönelik ekonomik baskının artırılması gerektiğini belirtirken Gazze'ye acil yardım ulaştırmak amacıyla Avrupa Birliğinden (AB) ticaret anlaşmasını dondurarak İsrail'e ekonomik baskı yapmasını istedi.

İsveç, AB'den ticaret anlaşmasını dondurarak İsrail'e ekonomik baskı yapmasını istedi
31-07-2025 23:18
Google News
Stockholm

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırım, saldırılar ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatma nedeniyle bölgedeki açlık ile AB'nin atması gereken adımlara ilişkin, X hesabından açıklama yapan Kristersson, "Gazze'deki durum gerçekten vahim ve İsrail acil yardım konusunda yaptığı en temel yükümlülükleri ve anlaşmaları yerine getirmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

????

İsrail üzerindeki ekonomik baskının artırılması gerektiğine dikkati çeken Kristersson, şunları kaydetti:

"İsveç bu nedenle AB'nin ortaklık anlaşmasının ticaret kısmını en kısa sürede dondurmasını talep ediyor. İsrail üzerindeki ekonomik baskı artırılmalı. İsrail hükümeti, Gazze'ye engelsiz insani yardım girişine izin vermelidir. Aynı zamanda, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması için Hamas üzerindeki baskının artırılması gerekiyor."


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ