USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

HDP’nin ’süreç’ açıklamalarına cevap geldi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in çözüm sürecine dair açıklamalarına, “Halkın temsilcileri olarak karşımıza gelirse onlarla görüşmeye devam ederiz. Eğer bu görüşme karşıda yoksa o zaman halk ile bizzat görüşüp biz bu çözüm s

HDP’nin ’süreç’ açıklamalarına cevap geldi
01-05-2015 16:31
Google News

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in çözüm sürecine dair açıklamalarına, “Halkın temsilcileri olarak karşımıza gelirse onlarla görüşmeye devam ederiz. Eğer bu görüşme karşıda yoksa o zaman halk ile bizzat görüşüp biz bu çözüm sürecini tamamlarız” dedi.
Bakan Yılmaz, Sivas’ta görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kütük Ev’de düzenlenen program sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in çözüm süreci ile ilgili açıklamalarını hatırlatılması üzerine, ”Ben hep şunu söyledim. Çözüm süreci bu milletin projesidir, milletin projesi olduğu içinde milletin kurmuş olduğu AK Parti sahiplendi ve bunu tamamlayacak ve devam ettirecektir. Çözüm süreci bu ülkeyi 21’inci yüzyılda lider ülke yapma projesidir. Niçin lider ülke yapma projesidir? 77 milyon her insanı birinci sınıf vatandaş hissettirme projesidir. Yani Edirne’deki vatandaşımın hangi hakkı varsa Diyarbakır’daki, Urfa’daki, Gaziantep’teki, Van’daki kardeşimin de vatandaşımın da aynı haklara sahip olma projesi geçmişte yapılan yanlışlıkları görüp o yanlışlıkları biz ortadan kaldırıyoruz. Biz dereyi yatağında akıtmaya çalışıyoruz dolayısıyla bu proje milletin projesidir, bir başkasının projesi değildir. Peki bu projenin muhatabı kimdir? Bu projenin muhatabı kendini bu ülkede birinci vatandaş olarak görmek isteyen ancak bugüne kadar ayrımcılığa tabi tutulduğunu hisseden doğru veya gerçek algı gerçeğin önündedir. Bu ülkede annesiyle, oğlu farklı dilde konuştuğu için cezaevinde görüştürülmediği ifade ediliyor. Bu ülkede farklı dilde şarkı, türkü yaptığı için ‘Bir klip çeksem kim yayınlar var mı böyle bir baba yiğit’ denildiği için Ahmet Kaya’yı söylüyorum ülkeyi terk edenleri biliyorum. Yani böyle bir şey yoktu da biz kendiliğinden çıkarmadık” dedi.

“HALKIN TEMSİLCİSİ OLARAK BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMLARIZ”
“Bu ülkede bir kısım vatandaşlar kendilerini eşit vatandaş olarak görmüyor. Gerçek olmayabilir algı olabilir işte bu algıyı ortadan kaldırma ama gerçek durumu da var. Bunun özü demokratikleşmedir. Demokratikleşmeye adım adım gideceğiz buradaki muhatabımız halktır” diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Halkın temsilcileri olarak birileri karşımıza gelirse onlarla görüşmeye devam ederiz. Eğer bu görüşme karşıda yoksa halkı temsilcisi olarak o zaman halk ile bizzat görüşüp biz bu çözüm sürecini tamamlarız. Eğer geleceğe dair sizin ümidiniz yoksa siz barış istemezsiniz. Bu ülkede Nevruzlar kavga günüydü biz ortadan kaldırdık. Bu ülkede 1 Mayıslar kavga günüydü, biz ortadan kaldırıp normalleşmeyi sağladık. Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle normalleşmeyi sağlamanın adı çözüm sürecidir biz bunu devam ettireceğiz. Tarafın sahibi millettir, tarafları da bu milletin bireyleridir inşallah biz bunu tamamlayacağız diye düşünüyorum.”

“TÜRKİYE’DEKİ HUKUKA HERKESİN SAYGI GÖSTERMESİ LAZIM”
Paralel yapı operasyonu kapsamında cezaevinde bulunan polislerin ve Samanyolu TV Genel Müdürü Hidayet Karaca’nın serbest bırakılması kararını veren hakimlerin dün akşam tutuklanmasını değerlendiren Yılmaz, “Tutuklama kararını kim verdi? Tutuklama kararını da veren bir hakim yani bir hakimin tutuklanması gerektiğine veya tutuklanmaması gerektiğine karar veren de bir hakim dolayısıyla bir hakimin yaptığına doğru diğerine yanlış pekala denilebilir. Ama bu yanlış, o doğru bunları herkes diyebilir ama hukuk devletinde sistemin işlemesi lazım itiraz mekanizmaları vardır. Anayasa mahkemesi vardır, kişilerin haklarının ihlal edildiğini düşünenler varsa hukuki mecralar açıktık. Türkiye’de olmasa o zaman Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi vardır. Dolayısıyla hakimlerin tutuklanmasına karar veren hakimler vardır. Bakalım neticeye ama Türkiye’deki hukuka herkesin saygı göstermesi lazım, hukuki mekanizmaların işlemesi ve bizim milletimizin güvenmesi lazım biz güveniyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ