USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Hacıosmanoğlu ateş püskürdü

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 16 maçta yapılan hakem hatalarından dolayı 13 puan kaybettiklerini savundu. Hacıosmanoğlu, "Biz Türk futbolundaki adaletsizliğin ortadan kalkması için kapalı ceza yatmayı da göze aldık"dedi.Trabzonspor Başkanı İb

Hacıosmanoğlu ateş püskürdü
17-02-2015 20:34
Google News

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 16 maçta yapılan hakem hatalarından dolayı 13 puan kaybettiklerini savundu. Hacıosmanoğlu, "Biz Türk futbolundaki adaletsizliğin ortadan kalkması için kapalı ceza yatmayı da göze aldık"dedi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Hacıosmanoğlu ve beraberindeki yöneticiler 2014-2015 sezonunda Trabzonspor’un hakem hatalarıyla puan kaybettiğini düşündükleri karşılaşmaları izledi. Bu görüntülerin ardından konuşan Hacıosmanoğlu, “Sözlerimize başlamadan önce Özgecan kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını derinden paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Bu tür ahlak dışı suçların cezaları dünyada bellidir. Bizim ülkemizde de bu cezaların ivedilikle uygulanmasını bir insan olarak camiam adına yetkililerden talep ediyorum" şeklinde konuştu.

"KONUŞMALARIMIZI, SEVDALISI OLDUĞUMUZ TRABZONSPOR ADINA YAPIYORUZ"
"Bir görüntü seyrettiniz, bu senaristler tarafından yazılan ve oynanılan bir film değil" diyen Hacıosmanoğlu, "Fair-play adıyla çıktığımız rahmetli Süleyman Seba sezonunda oynanan maçlarla ilgili görüntüler bunlar. Böyle bir değerli insanın adını bu sezona veriyorsanız o sezonun adil ve adaletli geçmesini sağlamak yetkililerin görevidir" ifadesini kullandı.
Konuştuğunu ancak karşılığında ceza aldığını belirten Hacıosmanoğlu, "Konuşmalarımız da sevdalısı olduğumuz Trabzonspor’un haklarının korunmasına yönelik yaptığımız söylemler. Hataları hep beraber seyrettik. Türkiye, daha önce seyretmişti. Futbol hatalar oyunu. Oynayanlar, yönetenler, yazanlar da değerlendirenler de hata yapıyor. Şayet bu hatalar eşit olursa forma, renk, camia ayrımı yapılmadan herkese eşit olursa, söyleyeceğimiz bir şey yok. O zaman bunun adına hata diyebiliriz. Sistemden ayrılan farklı takımlara ayrı uygulanıyorsa, o zaman bu hatadan çıkıyor, kast giriyor. Bizim de bunu dile getirmemiz doğal. Bizim ve bizim gibi haksızlığa uğrayan takımların bu kamuyounda hakkını arama adına tepki göstermesini yetkililerin normal karşılaması lazım. 16 maçta hakem hatalarını gösterdik. 10 tanesini hata olarak kabul edelim diyoruz. Kabul edemeyeceğimiz hatalar da var" diye konuştu.

"HAKEM HATALARI İLE 13 PUAN KAYBETTİK"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakem hataları ile 13 puan kaybettiklerini savunarak, "Toplamda bakıyorsunuz hakem hatalarıyla 10 maç daha var. Onları hakem hatası olarak kabul ediyorum. Maçın sonucuna direkt etki eden Trabzonspor’un kaybettiği 13 puan var. Bunlar bizim hakem arkadaşlarımızın aleyhimize verdiği kararlardan kaybettiğimiz puanlar. 13 puanın yarısını verseniz, bu bugün ligde çok daha iddialı konumdaydık. Hakem arkadaşlarımız rakiplerimizin aleyhinde kararlarını lehlerine çevirmekte görevlendirmiş gibi hareket yapıyor. Ondan sonra Seba sezonu, temiz sezon, adaletli yarıştan bahsediyoruz. Eğer bu böyle olacaksa, yarış böyle devam edecekse, her sezon kurallar içine koyup ilan edilsin. ’3 takımı biz yarıştıracağız. Anadolu’nun güzide takımlarını ve Trabzonspor’u ayrı statüye koyun. Siz tamamlayıcı kulüplersiniz’ deyin. Biz de ona göre bütçelerimizi belirleyip yatırım yapalım. Gidip önemli oyuncuları Trabzon’a götürmemize gerek yok. Bu yörenin yetenekli yetiştirdiğimiz oyuncularla en kötü 4. oluruz. Ama bu şekilde Türk futbolu nereye gider diye hesap ediyorsanız her halde hiçbir yere gitmeyecek. Gitmesine de imkan yok. Bizim federasyon başkanımız televizyon programında canlı yayında Şansal bey soruyor, yukarıda iki takım rekabet üst düzeyde mücadele ediyor. Evet diyor, çok güzel altta da büyük, güzel rekabet var diyor. federasyon başkanı olarak bu sözleri kullanırken vicdanı sızlamıyor mu? Merak ediyorum, benim de arkadaşım. Sizin amacınız 3 takımı orada güzel yarıştırmak mı? Bizim bu kadar vermiş olduğumuz mücadele, emek bunun karşılığını biz nerede. Nasıl alacağız" ifadesini kullandı.

"BİZİM ALDIĞIMIZ CEZALARDAN ENDİŞEMİZ YOK"
Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz konuşuyoruz, bunları söylüyoruz, yarın yine PFDK’ya sevk edersiniz 6 ay daha ceza verirsiniz. Bizim cezalardan endişemiz yok. Bizi asıl bu toplumu geleceği adına endişeye düşündüren sizin adaletsiz anlayışınız. Cenab-ı Allah, onu düzelmeyi adil yönetim göstermeyi sizlere nasip etsin. Ben bu ülkede nelerin yaşadığını kimlerin nasıl organizasyonlar yaptığını herkes çok iyi biliyor. Bülent Yıldırım’ı maçtan öncesi aramam çok rahatsız etti insanları ama rahatsız olmasınlar, bunu açıklayan benim. Bu hataları yapan hakem arkadaşlarımızın hata yaptıklarında, hata futbolun içinde var deyip geçiştirecek kadar basit bir şey olmadığını kamuoyunun bilmesini istiyorum. Eğer bu hataysa Beşiktaş’a, Galatasaray’a ve Fenerbahçe’ye aynı hatalardan yapılmasını bekliyoruz. Eğer yapılmıyorsa onlar bu manada korunuyorsa onların lehine hatalar yapılıyorsa demek ki bizim konuştuklarımızın söylediklerimizin Türk futbolu adına ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor."

"TAHKİMDE KENDİMİ SAVUNACAĞIM"
Verilen cezalara sitem eden Hacıosmanoğlu, "Bize ceza veriyorsunuz o kadar komik ki. Disiplin talimatında hakem aramanın suçu yok. Bundan sonra hakem arayana 1 ile 3 yıl arasında ceza vereceksiniz. Bana verdiğiniz cezayı ne ile izah edeceksiniz. Acaba Bülent Yıldırım’ın; ’bana sportmenliğe aykırı konuşması oldu’ diye bir raporu var mı sizde, yok. Ben bugüne kadar şahsımla ilgili cezaları, savunma yapmadım tahkimde ama bu sefer yapacağım, orada da bunu soracağız. Demek ki olmayan ceza maddesinden bize ceza verdiniz. Şimdi aklınız başınıza geldi maddeyi değiştirdiniz. Bizim de istediğimiz bu, biz hakemleri maçtan sonra tebrik edelim, maçtan önce kimse aramasın. Ama sağduyulu bütün insanlar biliyor ki Türkiye’de futbol artık top ile oynanılan oyun değil tiyatro sahnelerinin bir benzeri. Bunun nedenine baktığınızda sahada spor severlerin maç izlememesinin asıl nedeni budur. Çünkü insanlar statta tiyatro seyretmek istemiyorlar" açıklamasında bulundu.

"BU CEZALARLA BİZİ YILDIRAMAZSINIZ"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, verilen cezalar karşısında yılmayacaklarını söyleyerek, "Türk futbolunu bu noktaya getiren insanlar bugün cezalarla bizi yıldıracaklarını sanıyorlar. Verdiğiniz ceza açık ceza, açık cezayı herkes çeker. Bizimkisi; Trabzonspor’un tribünde maçlarını izleyemiyoruz sevdalılarla beraber olmayız. Ama şuna inanın ki ben Türk futboluna girdikten beri içim nasılsa dışım da aynı, onu yaşıyorum. Sizler gibi kapılar arkasında hakemlerle konuşmuyorum. Konuştuğumu da kendim açıklıyorum. Bizim de bu kadar yatırımlarımızın karşılığında çok sevdiğimiz Trabzonspor’a ve onun sevdalılarına bekledikleri saha sonuçlarını verememenin üzüntüsünü yaşıyorum" diye konuştu.

"TÜRK FUTBOLUNDAKİ ADALETSİZLİĞİN ORTADAN KALKMASI İÇİN KAPALI CEZA YATMAYI DA GÖZE ALDIK"
"Trabzonspor’un büyüklüğünü göreceksiniz" diyen Hacıosmanoğlu, "Bizi cezalarla yıldıracağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu bizim için bir dava ve bu davaya Trabzonspor, sevdalılarına hizmetkar olarak hizmet etmek için yola çıktık. Böyle de devam edeceğiz. Bunun sonu nereye giderse biz onun sonuna kadar gideceğiz. İnanın bu verdiğiniz açık cezalar bizi hiç etkilemiyor. Biz Türk futbolundaki adaletsizliğin ortadan kalkması için kapalı ceza yatmayı da göze aldık" açıklamasında bulundu.

HACIOSMANOĞLU SORULARI YANITLADI
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübe karşı olan hırs ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonlu temsilcilerle görüşüp görüşmediği yönündeki soruya, "Bize karşı olan hırsın sebebi bizim hukuki olarak Avrupa’da verdiğimiz mücadelenin onları yarın ne kadar zor durumda bırakacağının bir göstergesidir. UEFA temyiz kurulunun gerekçeli kararını bekliyor avukatlarımız. Ondan CAS müracaatından sonra FIFA’nın devreye girmesiyle nelerin yaşanabileceğini herkes görecek. Taraftarlarımızın bu süre içerisinde sağduyulu olmalarını ve hukuki sürecin tamamlanması gerektiğini bekliyorum" şeklinde cevap verdi.

"BİZİM TFF’DE TEMSİLCİMİZ YOK"
Federasyonda arkalarında kimsenin olmadığını savunan Hacıosmanoğlu, "Bizim TFF’de temsilcimiz yok. Olsa zaten hissederdik. Ama Trabzonspor’u sahibi gibi görüp de kendileri yönettiği zaman ’kulüp benimdir, onun dışında benim değildir’ diyen insanların temsilcileri var federasyonda. Trabzonspor sevdasını içinde taşıyan bir insan orada görev yapıyorsa ve hakem sahada bu şekilde doğranıyorsa. Örnek vereyim; ben orada olsam o hakemler maç yönetemezdi. Onun için orada bizim temsilcimiz yok" ifadesini kullandı.

"TÜRK FUTBOLU BUZLU HAVUZUN İÇİNDE VE BOĞULMAK ÜZERE"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, havuz sistemiyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Havuz dediğiniz zaten, maddi boyutuna bakmayın. Şu anda Türk futbolu bir buzlu havuzun içerisinde ve boğulmak üzere. Onun için Türk futbolunu o havuzun içerisinden çıkarıp gerçek manada geleceğimize hizmet eden bir noktaya taşıyalım. Yoksa su dolu havuzun içerisinde Türk futbolunu boğduktan sonra, ondan sonraki havuzları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Bir ihale yapılmış ve ihalenin sonuna kadar kanunen devam etmek gerekiyor. Hiçbir şey yapamazsınız. Ondan sonra kendisini düşünenler o konuda bir girişim yapar. Ama bir konsensüs sağlanmadıktan sonra, kulüplerin bireysel olarak bir şey yapacağını sanmıyorum" cevabını verdi.

"TFF’Yİ ACİZİYET İÇERİSİNDE GÖRÜYORUM"
Bir basın mensubunun, "Türkiye Futbol Federasyonu hakemi aramanızdan sonra UEFA’dan görüş aldı. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Hacıosmanoğlu, "Demek ki UEFA ile istişare içindeler. Bir federasyon düşününki böyle bir olay için UEFA’yı arayıp yardım istiyor. O zaman UEFA hakemi değişme dediyse ve öğütte bulunduysa, sen onu yaptıysan tebrik etmek lazım onları. O zaman UEFA’nın verdiği tüm kararların tersini niye yapıyorsun. UEFA’nın Türk futbolunun temizlenmesi adına ve ileriye dönük gençliğe örnek olması adına verdiği kararların tam tersini yaptığınız anda UEFA’nın fikrine niye başvuruyorsunuz ki. Ben burada TFF’yi bir aciziyet içerisinde görüyorum" dedi.

"ŞAİBELER SÖYLENTİLER ÜZERİNE İÇ İŞLER BAKANLIĞINA DİLEKÇE VERDİM"
"Kendi kendinizi denetlemek için baş vuruda bulundunuz mu?" sorusuna ise Hacıosmanoğlu, "Bu kulüpten şüphelenmeye başladım. İki veya üç kişinin bildiği konudan nasıl haberiniz oluyor. Şaibeler söyleniyor. Ben kulübün detaylarıyla incelenmesini kendim talep ettim ve içişleri bakanlığına dilekçe verdim" şeklinde cevap verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ