USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Refah'ta işlediği katliamdan uluslararası toplumu sorum

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun, güneydeki Refah kentinde işlediği "korkunç katliamın" sorumlusunun ABD yönetimi ile uluslararası toplum olduğunu belirtti.

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Refah'ta işlediği katliamdan uluslararası toplumu sorum
12-02-2024 21:07
Google News
İstanbul

Hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Refah'ta korkunç bir katliam gerçekleştirerek tamamı sivil, çocuk ve kadın olmak üzere 100'den fazla kişiyi öldürdüğü, bunların yaklaşık 80'inin hastanelere getirildiği ifade edildi.

İsrail’in, Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah’a saldırılarında 100’den fazla kişi öldüİsrail'in Mısır sınırındaki Refah kentine saldırısına dünyadan tepkilerİsrail'in Refah'a saldırı planıyla riske attığı temeller: Camp David Anlaşması

Açıklamada, İsrail'in bu korkunç katliamı önceden tasarladığı, 100 kişinin öldürülmesinin yanı sıra 24 ev, çok sayıda cami ve kurumun da bombalandığı ve yıkıldığı kaydedildi.

İsrail ordusunun, 1,4 milyonu aşkın kişinin yaşadığı ve "güvenli olduğu" iddia edilen Refah'ın durumunu hiç hesaba katmadığı vurgulanan açıklamada, kentte gerçekleştirilen toplu katliam ve soykırımdan İsrail'in yanı sıra ABD yönetimi ve uluslararası camianın da sorumlu olduğu dile getirildi.

Açıklamada, bu katliamların, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğu belirtildi.