USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze için kendini yakan ABD'li askerin orduda şahit oldukları nedeniyle savaşlara bakışı değiş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak kendini yaktıktan sonra hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell'in askerlik arkadaşı Levi Pierpont, orduda şahit oldukları olaylar nedeniyle savaşlara bakışlarının değiştiğini söyledi.

Gazze için kendini yakan ABD'li askerin orduda şahit oldukları nedeniyle savaşlara bakışı değiş
29-02-2024 14:12
Google News
Ankara

Pierpont, Bushnell hakkında "Democracy Now" adlı ABD merkezli internet sitesine açıklamalarda bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri de İsrail'i protesto için kendini yakan Bushnell'in ölümünü "trajedi" olarak nitelediGazze için kendini yakan ABD'li askerin "ordunun Filistin'deki soykırıma dahline" dair belgeler gördüğü iddiası

Bushnell ile Hava Kuvvetlerindeki temel eğitim sırasında tanıştığını belirten Pierpont, arkadaşının güçlü bir adalet duygusuna sahip olduğunu ifade etti.

Pierpont, kendisinin vicdani rette bulunarak Temmuz 2023'te ordudan ayrıldığını, Bushnell'in de o dönemde askerliği bırakmayı düşündüğü ancak kendisiyle aynı yolu izlememeye karar verdiğini söyledi.

Sosyal medyada ABD'deki sosyal adalet hareketleri hakkında içerik üreten insanlar tarafından cesaretlendirildiklerini vurgulayan Pierpont, "Yıllar geçtikçe ikimizin de savaşa ilişkin inançlarının değiştiğini biliyorum, bunun nedeni büyük ölçüde orduda gördüklerimiz ve ordunun bir parçası olduğumuz için öğrendiklerimizdi." ifadesini kullandı.

Pierpont, Bushnell'in kendisini ateşe verdiği haberlerini duyunca yıkıldığını ve ağladığını dile getirdi.