USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Çin G-20 Zirvesi için son hazırlıklarını tamamlıyor

Çin, ilk kez ev sahipliği yapacağı G20 Liderler Zirvesi için Hangcou kentinde son hazırlıklarını tamamlıyor, şehirde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. - Anadolu Ajansı

Çin G-20 Zirvesi için son hazırlıklarını tamamlıyor
02-09-2016 16:52
Google News

HANGCOU

Çin, ev sahipliği yapacağı G20 Liderler Zirvesi için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Hangcou kentinde 4-5 Eylül de düzenlenecek zirve için yapılan son çalışmalar kontrol edilirken, güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Yabancı konuklar için Hangcou daki havalimanı, tren istasyonları ve konaklama merkezlerinin yanı sıra özellikle zirvenin yapılacağı alanın çevresinde özel kontrol noktaları kuruldu.

Hangcou sakinlerinin çoğu, zirve nedeniyle haftalar öncesinden "tatil turu" çerçevesinde başka bölgelere giderken, kentte öğrenim gören ve çalışan yabancılar da bölgeden geçici olarak ayrıldı. Dolayısıyla dokuz milyon nüfuslu şehrin sokaklarının çok tenha olduğu görülüyor.

Diğer kentlerden Hangcou ya posta ve kargo hizmetleri, restoranların kuryeyle paket servisleri de durduruldu. Önlemler çerçevesinde Hangcou ya ülke dışından internet üzerinden uçak bileti de alınamıyor.

Bu arada geçen hafta Çin basınında çıkan haberlerde, ülkenin güneyinde Guangcou da beş yıldızlıdan düşük konaklama merkezlerinde Afganistan, Pakistan, Türk, Suriye ve Irak vatandaşlarına oda verilmesine yasak getirilmiş, ancak söz konusu yasak konusunda resmi makamlardan net bir açıklama yapılmamıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang konuya ilişkin bilgi sahibi olmadığını söylemişti.

Bölgedeki otellerin yetkilileri, ilgili ülke vatandaşı müşterilerin rezervasyon taleplerinin geri çevrilmesi yönünde emniyet birimlerinden talimat aldıklarını doğrularken, yasağın nedenine ilişkin bilgi vermiyor.

Çin in ana temasını yenilikçi, canlı, birbirine bağlı ve kapsayıcı bir dünya ekonomisinin inşa edilmesi olarak belirlediği G20 Liderler Zirvesine Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacop Zuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammet bin Selman katılacak.

Dilma Rousseff in görevinden azledilmesi nedeniyle Brezilya dan zirveye devlet başkanlığı görevine getirilen Michel Temer katılacak.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Laos Devlet Başkanı Bounnhang Vorachitch, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Singapur Başbakanı Lee Hsien Long zirveye davet edilen konukları arasında bulunuyor.

Yine Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Ticaret Örgütü Genel Sekreteri Roberto Azevedo, Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Sekreteri Guy Ryder, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Başkanı Mark Carney ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria Hangcou daki zirvede hazır bulunacak.

Çin, G20 tarihinin en verimli zirvesi olmasını bekliyor

Pekin yönetimi, G20 Zirvesi ni "ülke için tarihi bir adım" olarak nitelerken, "küresel sorunların çözümü noktasında kalıcı mekanizma ile G20 nin dönüşümünde önemli bir rol üstleneceğini" belirtiyor.

Küresel ekonomik sorun ve kalkınma alanlarına dikkati çeken Çin, zirvede orta ve uzun vadeli büyüme çerçevesinde yapısal reform ve büyüme stratejileri konusunda baskı oluşturacak.

Gelişmekte olan ülkelerin çıkarlarıyla haklarının korunması sorumluluğuna sahip olduğunun altını çizen Çin, bu zirvenin G20 tarihi açısından en önemli olmasının yanı sıra mühim sonuçların çıkmasını umuyor.

Çin in zirveden amaçladığı beklentiler şöyle sıralanıyor;

- İnovasyona dayalı büyüme için detaylı planın düzenlenmesi

- Sürdürülebilir kalkınma için 2030 Ajandası nın yerine getirilmesi amacıyla eylem planının benimsenmesi

- Yapısal reformlar için yol gösterici sistemin yanı sıra yol gösterici ilkelerin düzenlenmesi ve öncelik alanlarının belirlenmesi

- Küresel bir ticaret büyüme stratejisinin benimsenmesi

- Küresel yatırım politikaları için yol gösterici ilkelerin planlanması

- Uluslararası finansal mimari reformunun derinleştirilmesi

- Girişimcilik eylem planının şekillendirilmesi

- Dünyanın en az gelişmiş ülkeleri ve Afrika nın sanayileştirilmesi desteğinde işbirliğinin başlatılması

- İklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması nın, erken bir şekilde uygulamaya konulmasında ısrarcı olunması

- Yolsuzluk karşıtı işbirliğinin başlatılması

Hangcou

Çin in güneydoğusundaki Cıciang eyaletinin başkenti Hangcou, ülkenin turistik merkezlerinden biri olmasının yanı sıra refah seviyesi açısından da ülkenin en zengin eyaletinin başkenti konumunda.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ