USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan&Hayat

Bulgaristan Turistik Vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları

Bulgaristan Turistik Vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları

Bulgaristan Turistik Vizesi: Başvuru Süreci ve İpuçları
19-11-2023 10:41
Google News

Bulgaristan denilince insanların belki de ilk aklına gelen kavramlardan bir tanesi Sofya olsa da Bulgaristan son derece tarihi dokusu olan her mevsim gidilip gezilebilecek olan son derece güzel bir ülkedir. Başka ülkelere benzemeyen de bir dokusu vardır. Yakın olması sebebi ile de ülkemizden birçok insan da bu ülkeyi gidip görmek ister. İşte tam da bu tür durumlarda Bulgaristan Turistik Vizesi alınması gerekir. Çünkü yazının hemen başında net bir biçimde ifade etmek gerekir ki Bulgaristan Hükümeti Türk vatandaşlarından vize ister. Bu durum turistik amaçlı olarak bu ülkeyi gidip gezip görecek kişiler için de zaruri olan bir durumdur.

Bulgaristan Turistik Vizesine Genel Bakış

Bulgaristan turistik vize Bulgaristan vize türleri içinde kısa süreli olan vize türlerinden bir tanesidir. Toplam süresi totalde 90 günü hiçbir biçimde geçemez. Bu vize türünün Bulgaristan vize türleri içinde adı B tipidir. Ayrıca gezi amaçlı olan C tipi daha genel kapsamlı kısa süreli vize de vardır. Her ikisi için de istenen evraklar aynıdır.

Bulgaristan Turist Vizesi İşlemleri

Bulgaristan turistik vizesi işlemleri için öncelikle Bulgaristan Hükümeti tarafından onaylanan akredite olan aracı kuruluşlara başvuru yapılması gerekir. Çünkü Bulgaristan Hükümeti kendi yasal mevzuatı çerçevesinde kısa süreli tüm vize başvuru türlerinin doğrudan başvurusunu kabul etmez. Aracı kurumlar bu işi yapar. Nihai olan kararı ise Bulgaristan Hükümeti ilgili bölümleri verir. Süreç bu bağlamda zorlayıcı değildir. Lakin işin temel püf noktası gerçekten Bulgaristan Hükümeti tarafından kabul edilen onaylı firmalardan hizmet alınması gerektiğidir. Aksi halde dolandırıcılık vb. durumlar ile insanlar karşı karşıya kalabilir. Firmamız bu noktada araştırma yaptığınızda sizin de göreceğiniz üzere onaylanmış güvenle hizmet alınacak bir kuruluştur. Tüm Türkiye ölçeğinde gereksinim duyulan her an için bizimle iletişime geçilerek bu alanda hizmet alınabilir. Herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmadan alanında uzman ve deneyimli kadrolar tarafından seri ve etik değerler çerçevede hizmet verilir. Tüm müşterilerimizin bilgisi olsun olmasın her türlü kolaylık sağlanır.

 Bulgaristan Turist Vizesi İçin İstenilen Evraklar

Bulgaristan turist vizesi için istenen evraklar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

l Vize başvurusunda bulunacak kişi tarafından eksiksiz, tam ve hata olmadann doldurulup ıslak imzalı olan vize başvuru formu bu form online ortamda doldurulup sonra çıktı alınıp imzalanır

l En az 1 sene geçerliliği olan pasaport son arka 2 sayfası boş ve yırtılmamış bu pasaport en fazla 10 yıl önce çıkarılmış olmalıdır

l Güncel tarihli, beyaz zemin arka fonu olan, 35x45 mm. ebatlarında olan 2 adet biyometrik çekilen fotoğraf

l Nüfus cüzdan fotokopisi

l Vize başvurusu talep dilekçesi

l Tam vukuatlı bir nüfus kayıt örneği

l Sağlık sigortası

l Gidişi dönüş uçak ulaşım için olan bilgiler

l Rezervasyon bilgilerinin tamamı

l E devletten alınan ikametgah

l Kişinin maddi durumunu gösteren belgeler. Bulgaristan Hükümeti kişinin banka hesabında en az 30 bin Türk Lirası olması ve bunu her biçimde belgelemesini istiyor

l Şirket çalışanları için maaş bordrosu, Sgk işe giriş ve hizmet dökümü

l Emekliler için emekli hesap bilgileri ve emekli olduklarına dair e devlet çıktısı

l Öğrenciler için kendilerine sponsor olan kişinin bilgileri

 Bulgaristan Turist Vizesi Almak Kolay mı?

Bulgaristan turist vizesi almak kolay mı sorusuna yanıt vermek gerekir ise her ne kadar son derece klişe olmakla birlikte evet işin usulüne uygun olarak çalışılması durumunda son derece kolaydır. Özellikle bizimle çalıştığınız zaman hem zamanın size kaldığını hem de su gibi sürecin aktığını göreceksiniz. Evraklar istenildiği gibi hazırlanıp evraklar teslim edildikten sonra süreç hızla ilerler. Zaten firmamızda olan ve bu işten sorumlu arkadaşlarımız tüm kontrolleri hataya yer vermeden gerçekleştirdikleri için sorun sıkıntı olmadan süreç ilerler.

Bulgaristan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Şimdi gelelim belki de en çok merak ettiğiniz bir diğer olguya. Bulgaristan turistik vizesi kaç günde çıkar diye merak ediyor iseniz ortalama olarak normal rutin bir çalışma döneminde Bulgaristan turist vizesi çalışma günleri zaman diliminde 7-10 gün arasında çıkar. Yani süre son derece kısadır. Lakin pandemi, savaşlar, yaz tatilleri her iki ülke için de olan resmi tatil dönemleri, iş yoğunluğu gibi ekstrem dönemlerde o zaman süreç biraz daha farklı ilerler ve bu süre uzayabilir. O yüzden bu tür risklerin olmaması için gidilecek dönemden 15 gün ile 2 ay öncesinde daima başvuru yapılmasında fayda mevcuttur. Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Yine de kuruluşumuz sizin tüm bu süreçlerinizi her daim kolaylaştırır ve kafanızda en ufak bir soru işareti kalmaz.

Bulgaristan Turistik Vize Randevuları

Bulgaristan turistik vize randevuları doğrudan aracı kurumlar üzerinden yapılır ki bunun için bizim firma olarak başvuru yapmamız gerekir. Bulgaristan isimli ülkeye gidecek olan kişiler bunun için doğrudan bir şey yapmaz. İstenen evraklar ve başvuru ücreti ödendikten sonra vize işlemleri hallolur ve süreç tamamlanarak kişiler bu güzelim ülkeye keyifle bir gezi gerçekleştirir.

Bulgaristan Turistik Vize Reddine İtiraz

Bulgaristan turistik vize reddine itiraz nasıl yapılır derseniz o noktada da süreç şu biçimde ilerler. Bulgaristan turistik vize başvurusu için ret kararı çıktığı zaman başvuru yapan kişiye ret mektubu kurum tarafından verilir. Bu mektubun tebliğ edilmesinden itibaren 14 gün içerisinde Bulgaristan Hükümetinin yetkili idare mahkemelerine başvuru yapılması gerekir. Bu itirazla bireysel yani doğrudan veya vekalet verilmiş olan avukatlar aracılığı ile gerçekleştirilir.

.

.

.

-Tanıtım haber-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ