USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyaz Saray: Prigojin'in uçak kazasında öldüğünden giderek daha çok emin oluyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in 23 Ağustos'taki uçak kazasında öldüğünden giderek daha çok emin olduklarını belirtti.

Beyaz Saray: Prigojin'in uçak kazasında öldüğünden giderek daha çok emin oluyoruz
29-08-2023 09:32
Google News
Ankara

Jean-Pierre, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı: Düşen uçakta Wagner'in kurucusu Prigojin öldüRusya'da düşen uçağın son anlarında yükselip alçaldığı tespit edildiPutin, Tver’de düşen uçakta ölenler için başsağlığı dilediPentagon, Wagner’in kurucusu Prigojin'in "öldürüldüğünü" iddia ettiABD istihbaratı: Wagner'in kurucusu Prigojin'in uçağı "kasıtlı patlamayla" düşürüldüİngiliz makamlarına göre Prigojin'in uçağını Putin'in emriyle Rus iç istihbaratı düşürdüKremlin: (Prigojin’in uçağının düşmesi) Batı’daki spekülasyonların hepsi yalanGÖRÜŞ - Prigojin'den sonra Wagner nereye?Restoran işletmeciliğinden paramiliter grup liderliğine: Wagner'in isyankar patronu Prigojin

Gazetecinin, "Prigojin'in uçağının düşme nedenine ilişkin yeni bir veriye ulaştınız mı?" şeklindeki sorusuna Jean-Pierre, "Bu konuda yeni bir değerlendirmemiz yok." yanıtını verdi.

Rus haber ajansı TASS: Düşen jette Wagner’in kurucusu Prigojin de vardı

Rusya'nın Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu 10 kişi öldü https://t.co/1ZsndpMSum pic.twitter.com/G2wlhJQYSc

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) August 23, 2023

Jean-Pierre, sözlerini "Prigojin'in geçen çarşamba, 23 Ağustos'ta yaşanan uçak kazasında öldüğünden giderek daha çok emin oluyoruz." şeklinde sürdürdü.

Wagner liderinin içinde bulunduğu uçak düştü

Rusya, Prigojin'in uçak kazasında öldüğünü teyit etmişti

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) 23 Ağustos’ta yapılan açıklamada, içerisinde Prigojin’in de bulunduğu özel jetin Tver’de düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.