USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Arslan'dan Bahreyn açıklaması

Bahreyn heyetiyle çalışma yemeğinde bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türkiye ile Bahreyn arasındaki ticaret hacminin en az 2 katına çıkarılması gerektiğini belirtti. - Anadolu Ajansı

Bakan Arslan'dan Bahreyn açıklaması
23-11-2016 01:57
Google News

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye ve Bahreyn arasındaki ticaret hacminin en az 2 katına çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Arslan, JW Marriott Otel'de düzenlenen çalışma yemeğinde, Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Kamal bin Ahmed Muhammed, Bahreyn Bayındırlık Bakanı Basim bin Yacob Alhamer ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. 

Yemek öncesinde konuşan Arslan, dost ve kardeş ülke Bahreyn'in bakanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında yapılacak çok şey olduğunu belirten Arslan, "Türkiye ve Bahreyn arasındaki ticaret hacmi, maalesef iki ülkenin dostluğuna ve kardeşliğine uygun durumda değil." diye konuştu.

"Ticaret hacmi 2 katına çıkarılmalı"

Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Kamal bin Ahmed Muhammed de Türkiye'nin yüce bir devlet olduğunu söyledi. Türkiye'yi ve başkent Ankara'yı ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Muhammed, "Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği başarılardan ve bu başarıları bütün alanlara yansıtmasından dolayı biz de kıvanç duymaktayız. Ziyaretimiz, ülkemizin Kral Hazretlerinin direktifleri ve yönlendirmesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu, ancak ticaret hacminin istenen seviyede olmadığını ifade eden Muhammed, ticaret hacminin en az 2 katına çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Bahreyn Bayındırlık Bakanı Basim bin Yacob Alhamer ise ülkelerinde gerçekleştirmek istedikleri çok sayıda proje bulunduğunu belirterek bu projelerde Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerine işaret etti.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ