USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdülhamit Gül’ün partisinin anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere’nin...

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini açıkladı
19-01-2016 15:57
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdülhamit Gül’ün partisinin anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alacağını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, basın mensuplarının partisinin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yer alacak isimlere yönelik soruya, “Ben Türkiye’den yoğun bir hafta sonundan sonra ayrıldım. Kamuoyumuzla paylaşamamıştık. ama zaten isimler zihnimizde bu anlamda berraktı. biraz önce de arkadaşlara tebliğ ettim, hangi isimler olacağını. Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya, Abdülhamit Gül. Cemil Bey, kamuoyumuzun yani yakın dönem Türk siyasi hayatının duayenidir. Meclis Başkanlığımızı yapmış ve meclis sistematiğini, usulünü, çalışma yönetimini en iyi bilen isimdir Türkiye’de. yine son anayasa çalışmaları sırasında da Meclis Başkanı olarak bu çalışmalara riyaset etmiş. son 12 Eylül döneminin bütün çalkantılarını 12 Eylül’den bu yana yaşamış ve dolayısıyla anayasanın aksayan yönlerini son derece yakından bilen çok tecrübeli bir siyasetçimiz. Dolayısıyla onun tecrübelerinden istifade edeceğiz. komisyona giden AK Parti üyelerin sözcüsü ve başkanı konumunda olacak. Ahmet İyimaya, anayasa hukuku anlamında Türkiye’de nadir isimlerdendir ve bu anlamda yazılmış eserleri var. Benim her zaman takdir ettiğim bir başka özelliği de bir kitap aşığıdır ve Türkiye’de en iyi kitap koleksiyonlarından birine sahiptir. Bunu da arada sırada istifade ediyoruz kendisinden. Son Anayasa komisyonu çalışmasında da partimiz adına görevliydi. O da bir önceki Anayasa Komisyonu ile bu Anayasa Uzlaşma Komisyonu arasında bir köprü olacak, oradaki tartışmaları yakından biliyor. Abdülhamit Bey, iyi bir hukukçudur. Çok çalışkan ve gayretli bir siyaset adamı olarak da MYK’da Genel Sekreterimiz. Dolayısıyla o da parti ile komisyon arasındaki bağlantıları kuracak. Bu şekilde bir kompozisyon düşündük. İnşallah anayasa çalışmalarının en etkin şekilde ve netice odaklı yürümesi konusunda da çok ciddi bir çaba içinde olacağız. Döner dönmez de arkadaşlarla toplanacağız AK Parti olarak komisyon çalışmaları ile ilgili takip edilecek çalışmalarla ilgili strateji, usulü, yöntemi kendileriyle görüşeceğim. Biraz önce dediğim gibi kendilerine de görevlerini tebliğ ettim” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMCILARDA TÜRKİYE’YE DÖNÜK ÇOK BÜYÜK BİR GÜVEN GÖRDÜM”
Başbakan Davutoğlu, yatırımcılarla yaptığı toplantılarda beklenenden daha iyi bir atmosfer gördüğünü ifade ederek, “Türkiye bir kriz jeopolitiğinin ortasında. Buna rağmen yatırımcılarda Türkiye’ye dönük çok büyük bir güven, son seçimler dolayısıyla bir takdir ve reformların olacağına dair de bir beklenti ve ümit gördüm. Coğrafyadan ve etraftaki krizlerden kaynaklanan olumsuzluğa şahit olmadım. Hepsi de özellikle İstanbul’un önümüzdeki dönemlerde en önemli küresel bir başkent olacağına dair tereddütsüz bir kanaate sahipler. Geçtiğimiz hafta İstanbul Avrupa’nın en fazla yolcu alan 3’üncü havalimanı oldu. Londra, Paris’in ardından 3’üncü Atatürk Havalimanı oldu. Dolaysıyla bu artan ekonomik aktiviteden hepsi istifade etmek istiyorlar. Çok önemli yatırımları dün konuştuk. Özellikle Araştırma Geliştirme faaliyetlerinde çok önemli yatırımların Türkiye’ye geleceği konusunda taahhütler aldım, projeleri dinledim. Davos’ta da çok sayıda yatırımcılarla ikili görüşmeler yapacağım. önemli olan bu ortamda gelişen ekonomilerin sıkıntıya girdiği, buralarda ekonomik kalkınmanın düştüğü bir ortamda Türkiye’nin en fazla yatırımı çekebilmesi. bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ