USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

Fransa Dışişleri Bakanlığı yakınında Filistin destekçileri İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze için açlık grevi başlattı. Almanya’nın başkenti Berlin’de ise Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Almanya ve Fransa'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi
06-04-2024 18:58
Google News
Paris/Berlin

Paris'te Dışişleri Bakanlığı yakınlarında toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrağının yanı sıra "Apartheid'a Son Verin" ve "Uluslararası Hukuku İhlal Etmeye Son Verin" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, "Soykırımı durdurun", "İsrail katil, Macron (Fransa Cumhurbaşkanı) suç ortağı" ve "Filistin halkının katliamını durdurun" sloganları attı.

Yan yana dizilen göstericiler üzerlerinde "Soykırım" kelimesinin harflerini taşıyan beyaz tişörtler giyerken, bazı eylemciler kendi elleriyle kulaklarını veya ağızlarını kapadı.

Bazı göstericiler de Gazze'de İsrail'in saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinlileri temsilen yere uzanarak eylem yaptı.

Ölen Gazzeli bebekleri temsilen üzerlerinde kırmızı boya olan küçük kefenler yere dizildi.

Eylemin organizatörleri, Gazze için açlık grevi de başlattı.

Soyismini vermeyen Özgürlük İçin Yürüyüş Topluluğu üyesi Tess, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 kişinin yaklaşık 6 aydır açlıktan ölen Gazze halkına için açlık grevi başlattığını ifade etti.

Tess, Gazze'de ölen ve abluka altındaki insanlar için bu "sembolik eylemi" yaptıklarını belirterek, İsrail'in Gazzelileri bilinçli şekilde aç bıraktığını savundu.

"Bugün Fransa'nın suç ortaklığını kınamak için Dışişleri Bakanlığının önündeyiz. Fransa, İsrail'e mermi ve silah ihraç etmeye devam ediyor." diyen Tess, ülkesinin İsrail'e karşı şu ana kadar yaptırım uygulamadığını söyledi.

Tess, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) Gazze'de ciddi bir soykırım yaşanma riski olduğunu duyurduğuna işaret ederek, açlık grevini 3 gün boyunca Fransa Dışişleri Bakanlığının önünde sürdüreceklerini anlattı.

Eylemcilerin bir kısmının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları son buluncaya kadar açlık grevine devam edeceğini aktaran Tess, "Herkes yapabildiği ve sağlık durumuna göre (grevi) yapacak." dedi.

Tess, Fransa'dan İsrail'e karşı yaptırım uygulamasını, Fransız asıllı İsrail askerlerini adalet önüne çıkarmasını ve Gazze'ye yapılan insani yardımın engellenmemesini talep ettiklerini ifade etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi

Alexanderplatz Meydanı'nda Filistin ile dayanışma göstermek için toplanan çok sayıda kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Göstericiler daha sonra Filistin bayraklarıyla Bild ve Welt gazetelerini bünyesinde bulunduran Axel-Springer medya şirketinin binasının önüne kadar yürüdü.

Burada Alman basınını İsrail yanlısı tutumundan dolayı eleştiren göstericiler, "Alman ve Springer medyası yalan söylüyor. Kışkırtıyorlar ve aldatıyorlar", "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor", "Gazze’ye, Filistin'e özgürlük" ve "Gazze özgür olacak" şeklinde sloganlar attı.

Göstericiler, üzerinde "Filistin’e özgürlük", "Gazze’deki soykırımı durdurun", "Filistin’in yanında durun" ve "Bu savaş değil, soykırımdır" yazan dövizler taşıdı.

Gösteriye eşi Cornelia ile katılan Mohammed Al-Turk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada sesini Filistin ve halkı ile her gün bombalanan Gazze’deki insanlar için yükselttiğini belirterek, "Ve Almanya'daki medyanın hakları için savaşan bir halkın olduğunu anlaması, gerçekleri ve görüntüleri olduğu gibi görerek sessiz kalmayacağımız için. Kim sessiz kalırsa yalan söyler." dedi.

Eşi Cornelia Al-Turk da Almanları temsilen gösteriye katıldığını dile getirerek, "Çünkü Alman siyasetçiler çok uzun süre sessiz kaldı. Bombalanan ve sistematik olarak ölüme sürüklenen bir halkla ilgilenilmemesi ve bu bölgeye silah sağlanması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteriye 1000’in üzerinde kişi katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ