USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Siyaset

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası yeniden güçlü ve büyük Türkiye’yi ku

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin davasının yeniden güçlü ve büyük Türkiye’yi kurmak olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: AK Parti'nin davası yeniden güçlü ve büyük Türkiye’yi ku
12-10-2021 01:56
Google News
Yalova

Numan KurtulmuÅŸ, AK Parti Yalova Ä°l BaÅŸkanlığının Halk EÄŸitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediÄŸi Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada, AK Parti'nin davasının yeniden güçlü ve büyük Türkiye’yi kurmak olduÄŸunu söyledi.

Ä°ddia, irade ve ahlak sahibi kadrolar olarak yola devam edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını belirten KurtulmuÅŸ, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek süratli bir ÅŸekilde yürüyüşümüze devam edeceÄŸiz Allah’ın izniyle. 2023’te de CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı çok güçlü bir ÅŸekilde yeniden Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üzerinden bir özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ä°nanın ne yapmak olduklarını ve ne yapacaklarını da çok da iyi bilmiyorlar. GeçtiÄŸimiz hafta söyledim, cevap da verdiler. CumhurbaÅŸkanı adayı önce KılıçdaroÄŸlu olacak diye yardımcılarından yazın başında sözler geldi. Arkasından KılıçdaroÄŸlu, olmayacağının sinyalini verdi. Ä°stanbul ve Ankara büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlarını da bir ÅŸekilde kenara koyarak kendi tarafında sahayı temizledi. Arkasından Ä°YÄ° Parti’nin Genel BaÅŸkanı ‘Ben baÅŸbakan adayıyım zaten’ diyerek cumhurbaÅŸkanı adaylığından çekildiÄŸini bir ÅŸekilde ortaya koydu. Daha doÄŸrusu cumhurbaÅŸkanlığı için herhangi bir pürüz çıkarmayacağını söyledi. Arkasından bir stratejik adım da HDP’den geldi. ‘Biz bir ittifak arayışı içinde deÄŸiliz’ denildi. Bizi de teyit etti. Biz hep ÅŸunu söylüyoruz: HDP’nin diÄŸer taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iÅŸ birlikleri açıktır. Açık iÅŸ birliÄŸi, gizli ittifak içinde hareket ediyorlar. Bunları teyit ettiler. Sıra geldi cumhurbaÅŸkanı adayını bulmaya. Daha gelecek gerçi, vakti var da ÅŸimdi eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inÅŸallah CumhurbaÅŸkanımız 2023’te Recep Tayyip ErdoÄŸan’dır. Cumhur Ä°ttifakı olarak biz rahat bir ÅŸekilde devam ediyoruz."

"Nispeten daha düşük profilli birisini aday çıkarmak için uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın ilk işlerinin cumhurbaşkanı adayı bulmak olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Numan KurtulmuÅŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Benim kiÅŸisel bu kadar yıllık tecrübeyle söyleyeceÄŸim ÅŸey ÅŸudur: Siyasi tabanı olan, ileride cumhurbaÅŸkanı seçilirse kendilerine ayak bağı olacak olan birisi yerine, siyasi tabanı olmayan nispeten daha düşük profilli birisini aday çıkarmak için uzlaÅŸmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince kimi aday çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım seçimi getirin de kimin aday olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceÄŸiz, 2023'te bu millet sandıkları kuracak ve orada kimin aday olacağı ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, büyük Türkiye’yi kuracağız. Yarım kalan iÅŸlerimizi tamamlamak için bu milletin hedeflerine doÄŸru yürümek için devam edeceÄŸiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en çok söyledikleri ‘Ä°yileÅŸtirilmiÅŸ baÅŸkanlık sistemine geçeceÄŸiz. GüçlendirilmiÅŸ parlamenter sisteme geçeceÄŸiz.’ Nasıl geçeceksiniz? Ä°YÄ° Parti’nin beklediÄŸi sistemle CHP’nin ya da ötekinin beklediÄŸi sistem aynı mı, deÄŸil. Hükümeti nasıl kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre karşı mücadelesinde nasıl ikna edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor ama 'Tayyip ErdoÄŸan gitsin de nasıl giderse gitsin' diye bir koroyu tutturmuÅŸlar görünüyorlar. Hele hele daha vahim olanı yurt dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip ErdoÄŸan ya da AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, oradan da medet bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle mücadele eden hareket, AK Parti siyasi hareketidir"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’dan sonra gelecek isimlerin bazı yerlerde telaffuz edilmeye baÅŸlandığını dile getiren KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhurbaÅŸkanı olacağına karar veren falanca ülkedeki falanca merkez deÄŸil ya da falanca yazar deÄŸil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, aziz Türk milletidir. Sandık kimi gösteriyorsa, kimi sandıktan milletimiz cumhurbaÅŸkanı olarak çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım algı operasyonlarıyla kendilerine yol açmak isteyenler ne yazık ki son birkaç gündür de acayip, garip bir sözün peÅŸine takılıp gittiler. Diyor ki Sayın KılıçdaroÄŸlu, ‘Sayın ErdoÄŸan ve Cumhur Ä°ttifakı siyasi cinayetleri, bilmem neyi çıkararak Türkiye’de bir gerginlik çıkaracaklar ve öylece seçime giderek seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna yakın bir ÅŸeyler söylüyor. EÄŸer bildiÄŸin bir ÅŸey varsa Sayın KılıçdaroÄŸlu söyle. Dilinin altında bakla neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de siyasi cinayetlerle mücadele eden hareket, AK Parti siyasi hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki sistematik iÅŸkencelerin, halkı birbirine kıran saÄŸ sol çatışmalarının karşısında sonuna kadar duran parti, AK Parti’dir, bu siyasi harekettir."

"Bu millet buna pabuç bırakmaz"

KurtulmuÅŸ, merhum BaÅŸbakan Adnan Menderes’ten itibaren baÅŸlayan Türkiye’nin milli siyaset geleneÄŸinin, darbelerden, faili meçhullerden, siyasi cinayetlerden, kapalı odalar içinde yapılan pazarlıklardan yana hiçbir ÅŸekilde iÅŸinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin karşı duruş sergilediğinin ortada olduğunu ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'a karşı kimin net bir ÅŸekilde olduÄŸu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan bir ekmek çıkar mı?’ diye beklediÄŸi de ortadadır. Türkiye’nin bütün siyasi cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede söz sahibi olmasını önleyen, bu siyasi harekettir. Dolayısıyla hiçbir ÅŸekilde yanlış sözlerle milleti bir korku tüneline sokmaya kimse çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri daha artırsınlar ama ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek için bu tür sözler söylemenin yeri de deÄŸildir. Bu millet buna da pabuç bırakmaz. Seçimler zamanında yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle kimi çıkardıysa ona itibar edeceÄŸiz. Sandıktaki halk oylarını deÄŸiÅŸtirmek için olaÄŸan dışı yollara sapmak bizim bilmediÄŸimiz, bizim kitabımızda yazmayan ÅŸeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu almayı esas olarak kabul eden ve milletimiz ne diyorsa ona 'baÅŸ göz üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, olaÄŸanüstü hallerden, birtakım faili meçhul cinayetlerden, birtakım siyasi cinayetlerden medet ummayız. Medet umanları da aÅŸağılık insanlar olarak tanımlarız.”

Türkiye'nin gençlik kesiminde de 18-30 yaÅŸ kuÅŸak grubunda da AK Parti’nin birinci parti olduÄŸu dile getiren KurtulmuÅŸ, "Açık ara birinci parti AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti birinci deÄŸil de baÅŸka bir parti birinci. Hiçbir yaÅŸ grubunda AK Parti’den baÅŸka parti, birinci parti deÄŸildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim algı oluÅŸturmaya devam ediyorlar.’ O zaman size algının üstünde bir baÅŸka rakam vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin üye sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki bütün siyasi partilerin toplam üyelerinden daha fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının ardından Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20Ä°stanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi